Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy baj, ha a kislányom nem...

Nagy baj, ha a kislányom nem akarja megenni a főtt kaját, és csak az üveges bébiételt hajlandó elfogadni?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 12:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 7. válaszoló, ugyan mi baja lesz a sótól??

Gondolom, nem egy kilót raktak a levesbe! Ne vigyük már túlzásba ... Mi annak idején miket kaptunk enni, már sokkal hamarabb???

2011. dec. 6. 12:33
 12/35 anonim ***** válasza:
51%

A húsleves még nem való neki.

Ha nagyon hozzá akarod táplálni, akkor főzz répát sima vízben, fűszer és minden nélkül és nagyon alaposan turmixold neki össze.

A hozzátápláláskor érdemes amúgy édeskésebb ízekkel kezdened (édesebb fajta almalé, őszibarack, sütőtök). S mindig alaposan össze kell turmixolni.

Most nem az a kérdés, hogy mikor kezdi el hozzátáplálni, hanem hogy mivel! A húsleves, sósan, fűszerezve szerintem pont nem jó kategória ilyen kicsi babánál. Főleg, ha ordít tőle. Ugyan már nem lesz baja: de mint látjuk ennek a babának lett baja tőle.

Én 4,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, tehát én sem vagyok az aki kitartott 6 hónapig kizárólagosan...de ha fáj a hasa, akkor fáj a hasa, gyerekkorunk ide vagy oda.

2011. dec. 6. 12:35
 13/35 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért fogadja csak az üvegest el, mert az mindig homogénebb, mint az otthoni turmixolt.

Tehát az állaga miatt.

(Igazából anyatej és/vagy tápszer kéne neki 6 hónapos koráig, én egyáltalán nem erőltetném még az evést, tudom nem ez volt a kérdés, azért leírtam, mert egyáltalán nem tudok egyet érteni a 4 hónapos húslevessel és társaival...)

2011. dec. 6. 12:35
 14/35 A kérdező kommentje:

a levest anyósom csinálta,nem volt sós

amúgy a védőnő mondta nekem is,hogy kezdjem a korábban a hozzátáplálást,mert nem volt széklete a babámnak,volt olyan,hogy 4 napig nem is pukizott és nem kakilt!!!amióta elkezdtem neki enni adni,azóta ezzel már nincs gond

2011. dec. 6. 12:36
 15/35 anonim ***** válasza:

Én sem azt irtam, hogy mindenáron kapjon húslevest, sőt, ha figyeltél, előtte pont a bébiételt támogattam.

Csak túlzásnak tartottam az "Úr Isten" reakciót, mintha valami szörnyűség történt volna. Ennyi.

2011. dec. 6. 12:38
 16/35 A kérdező kommentje:

és mindenkinek köszönöm a hozzászólását

tudom,hogy korán kezdtem el,de így legalább nincs baj az emésztésével

17/35 anonim ***** válasza:
Oké, csak tényleg olyat adj neki, aminek az állaga más (pépesebb, krémesebb) és szinte teljesen natúr.
 18/35 anonim ***** válasza:

Itt 8. és 11.

Nálunk is azért is merült fel a gyümi és a főzelék hamarabb, mert rengeteget szenvedtünk a kakival. Megoldódott, azóta semmi gond.

És én is bébiételt, üveges gyümölcsöket adok Neki, de evett már turmixolt húslevest, és semmi baja nem lett tőle.

2011. dec. 6. 12:42
 19/35 anonim ***** válasza:

Én sem mondanám, hogy úr isten, de azt sem, hogy nyugodtan add a húslevest, mivel bár szerinted jó az emésztése, mégis sír szegény a kajától...

Ha valami még nem jó neki (mint pl. most úgy látszik ez a leves sem), akkor adj neki valóban mást.

S ha a bébiételt elfogadja, hát egye. Ha az nem bántja a pociját, akkor az jó. Később még próbálkozhatsz otthon készített ételekkel, amiket csak megsütsz, vagy simán vízben megfőzöl.

2011. dec. 6. 12:42
 20/35 anonim ***** válasza:
Az pedig, hogy egyes babáknak nem fáj ettől a hasuk, hát olyan is van, de előfordul az ellenkezője is, ezért kérdező te magad figyeld a babád jelzéseit. S ha a szomszéd babának nem fáj a hasa, attól még lehet hogy a te babádé fog. Lassan, türelemmel add neki a kajákat, és figyeld a reakcióit.
2011. dec. 6. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!