Nagy baj, ha a kislányom nem akarja megenni a főtt kaját, és csak az üveges bébiételt hajlandó elfogadni?
Kedves 7. válaszoló, ugyan mi baja lesz a sótól??
Gondolom, nem egy kilót raktak a levesbe! Ne vigyük már túlzásba ... Mi annak idején miket kaptunk enni, már sokkal hamarabb???
A húsleves még nem való neki.
Ha nagyon hozzá akarod táplálni, akkor főzz répát sima vízben, fűszer és minden nélkül és nagyon alaposan turmixold neki össze.
A hozzátápláláskor érdemes amúgy édeskésebb ízekkel kezdened (édesebb fajta almalé, őszibarack, sütőtök). S mindig alaposan össze kell turmixolni.
Most nem az a kérdés, hogy mikor kezdi el hozzátáplálni, hanem hogy mivel! A húsleves, sósan, fűszerezve szerintem pont nem jó kategória ilyen kicsi babánál. Főleg, ha ordít tőle. Ugyan már nem lesz baja: de mint látjuk ennek a babának lett baja tőle.
Én 4,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, tehát én sem vagyok az aki kitartott 6 hónapig kizárólagosan...de ha fáj a hasa, akkor fáj a hasa, gyerekkorunk ide vagy oda.
Valószínűleg azért fogadja csak az üvegest el, mert az mindig homogénebb, mint az otthoni turmixolt.
Tehát az állaga miatt.
(Igazából anyatej és/vagy tápszer kéne neki 6 hónapos koráig, én egyáltalán nem erőltetném még az evést, tudom nem ez volt a kérdés, azért leírtam, mert egyáltalán nem tudok egyet érteni a 4 hónapos húslevessel és társaival...)
a levest anyósom csinálta,nem volt sós
amúgy a védőnő mondta nekem is,hogy kezdjem a korábban a hozzátáplálást,mert nem volt széklete a babámnak,volt olyan,hogy 4 napig nem is pukizott és nem kakilt!!!amióta elkezdtem neki enni adni,azóta ezzel már nincs gond
Én sem azt irtam, hogy mindenáron kapjon húslevest, sőt, ha figyeltél, előtte pont a bébiételt támogattam.
Csak túlzásnak tartottam az "Úr Isten" reakciót, mintha valami szörnyűség történt volna. Ennyi.
és mindenkinek köszönöm a hozzászólását
tudom,hogy korán kezdtem el,de így legalább nincs baj az emésztésével
Itt 8. és 11.
Nálunk is azért is merült fel a gyümi és a főzelék hamarabb, mert rengeteget szenvedtünk a kakival. Megoldódott, azóta semmi gond.
És én is bébiételt, üveges gyümölcsöket adok Neki, de evett már turmixolt húslevest, és semmi baja nem lett tőle.
Én sem mondanám, hogy úr isten, de azt sem, hogy nyugodtan add a húslevest, mivel bár szerinted jó az emésztése, mégis sír szegény a kajától...
Ha valami még nem jó neki (mint pl. most úgy látszik ez a leves sem), akkor adj neki valóban mást.
S ha a bébiételt elfogadja, hát egye. Ha az nem bántja a pociját, akkor az jó. Később még próbálkozhatsz otthon készített ételekkel, amiket csak megsütsz, vagy simán vízben megfőzöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!