Nagy baj, ha a kislányom nem akarja megenni a főtt kaját, és csak az üveges bébiételt hajlandó elfogadni?
Én 6hós koráig csak ciciztettem. Doki azt mondta, h azért nincs széklete, mert a tejet teljes egészében megemészti, és max 1hét kakimentes időszak még oké. Most 15hód, semmi baj nincs az emésztésével és nem válogatós. Üvegeset kb 10hós koráig kapott, utána már azt ette, amit mi.
Szóval ne aggódj, bár a hozzátáplálást én is korainak tartom. Elég lenne szerintem most csak a kóstoltatás is.
Én is az állagára tippelek, sokkal folyékonyabb, "puhább" a bébiétel a legtöbb otthon turmixolt kajánál.
Természetesen nem baj, nem teszed tönkre a gyereket, ha csak üvegeset kap, de én a helyedben mindig próbálkoznék otthonival is, kicsit később pedig rászoktatnám. De ez csak az én véleményem, egyrészt anyagi okok miatt, másrészt egyszer el kell kezdenie azt enni, amit ti esztek, és talán a szokatlan íz miatt akkor már nehezebb lesz.
Amúgy én 4 hósan kezdtem (csak tápszeres) fiam hozzátáplálását, bár ügyesen evett kanállal, nem láttam érettnek az emésztőrendszerét még rá. Vártam pár hetet, újrakezdtem, és akkor már jól fogadott mindent a kis gyomra. Babától függ, 4-6 hó között megérik rá az emésztőrendszer, valakinek 4, valakinek 6 hónaposan.
a bebietelekben van minimalis cukor, van valami ize, mig lehet amit otthon keszitesz nincs benne semmi:), en egy ido utan tettem bele keves sot, csak epphogy legyen valami ize, utanna meg is ette rendesen.
persze nem ilyen pici volt hanem mar kb fel eves.
nem olvastam el a kommenteket.
szerintem nem baj, hogy csak az üvegeseket eszi, mert azok nincsenek fűszerezve, másrészt amit te adnál az tényleg nem neki való :( a húsleveshez még nagyon kicsi, nem hozzátáplálnod kéne szerintem hanem kóstoltatni, alma, barack, sütőtök a húsleves helyett :/
picit lassíts és olyat adj ami neki való, akkor minden rendben lesz. legyél vele türelmes, neki is új ez az egész :)
Azt nem értem, hogy ha egyértelműen fáj ettől a hasa, akkor miért írja valaki azt, hogy ugyan ez nem baj, add csak neki bátran, mi is ezt ettük.
Ha ordít valamitől a gyerekem, akkor az akár sós, akár nem, akár húsleves, akár nem, egy darabig nem adom neki. Inkább olyat adok neki, amitől nem kap szegény baba ordítórohamot.
Az üveges kaja is teljesen jó lesz, ha az ízlik neki, és utána rendben van minden.
Kóstoltass vele gyümölcsöket, zöldségeket, és szerintem nem lesz gond. Ha meg egy ideig bébiételt eszik, hát akkor ezt eszi, nincs ezzel baj.
Viszont osztom azt a véleményt, hogy ha szegény baba sír az ételtől, akkor inkább pihentessük kicsit az adott ételt, és próbálkozzunk mással.
S nem értem miért baj, ha valaki kiakad azon, hogy miért adunk egy 4 hónaposnak fűszeres ételt. Nem mondom, hogy tiltsunk mindent, és tartsuk burokban a gyereket, de nem mindegy, hogy az első ízek erősek, vagy enyhék, amikhez könnyebben hozzá tud szokni a pocakja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!