Most akkor mi az igazság a prevenar oltással kapcsolatban? Fiam most lesz 1 éves, és mivel állítólag 1 év után, már csak 1 oltásra van szüksége a babának, a dokink eddig húzta-halasztotta a dolgot, hogy spóroljon a betegein.
Szia!
Előkaptam a kiskönyvünket: mi 7 hónaposan kaptuk az elsőt, rá 8 hétre a másodikat. Nem említette a dokink, hogy ha várunk pár hónapot, akkor megússzuk egyből :(
De igazából nem értem ezt a spórolós dolgot: a Prevenar ingyenes.
Itt elolvashatod a pontos választ. A lényege, h' minél korábban adatod be, annál több ismétlő oltásra van szükség. A mi dokink azt tanácsolta, h' várjuk meg vele az egy éves kort, mert nem beteges, nem jár közösségbe, ezért valójában még nincs rá szüksége. Minél korábban kapja, annál nagyobb valószínűséggel vált ki mellékhatásokat, és a praxisában azt tapasztalta, h' az oltás után egy-két héttel a pici babák rendszerint megbetegednek. Én is bizonytalan vagyok a kérdésben, de ebben az esetben hallgatok rá. Ha kérem, bármikor beadja, tehát nekem nem volt olyan érzésem, h' hátsó szándék miatt akar lebeszélni. Természetesen nem gondolom, h' hiba korábban beadatni, úgyh' kérem, senki ne kritikának vegye, csak azt írtam, amit a mi orvosunk mondott. Igazából elég nehéz szülőként ilyen dolgokban dönteni. Remélem én sem bánom meg később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!