Hogy birjátok 6 hónapos babátokal? Nem vagytok fáradtak? Párotok mennyit segít?
Már elmúlt ez az időszak, de emlékszek, ekkor már kezdtem jobban lenni. Nagyon nyugis volt a kisbabánk. Én is kezdtem megszokni mit hogyan, megismerni őt, határozottabb lenni.
A másodiknál más volt, akkor már volt a nagy aki két évvel idősebb mozgékony érdeklődő volt, és a kicsi pedig nem az a nyugis típus. Ő nem aludt két hónapos korától egész éjjel, hanem csak háromtól, szóval a második óta fáradtabb sokkal a szitu.
Férjem segített mindenben, nem segítségnek fogta fel, hanem felelősségnek. Ettől a nagyrésze rámhárult. De a második után kicsit nehezebb lett minden, ami most kezd javulni néhány év múlva.
Szia!
Szerintem én egész jól bírom (sosem gondoltam volna:)
Mindent én csinálok itthon egyedül, párom hétvégén még annyit sincs itthon, mint hétköznap. (hétköznap 17h-ig meló, sokszor uténa is), hétvégén pedig a szüleinek segít mindenben (nem itt laknak), ill. a gazdálkodást csinálja.
Itthon annyit szokott csinálni, hogy be/kipakolja a mosogatógépet, ha van kedve...:)
A babával egész nap és minden nap én vagyok egyedül, az első naptól kezdve. Esténként viszont a párom eteti és altatja el. (Nekem ez hatalmas segítség! Talána legnagyobb- egy kis fellélegzés a nap végén :)
A napirendünk már szépen kialakult, és éjszaka alszik, jófej baba :))
Mindennap séta, játék, torna, eltelik hamar a nap.
Most tökjó, mert kezdjük a hozzátáplálást és imád enni (fogalmam sincs kire üthetett a gyerek :DDD)
Keresgélek recepteket, főzünk (a többesszám csak idézőjeles, ő addig elkalamol a konyhában, vagy a szobában),
szóval van egy kis változatosség mostmár.
Mióta elkezdett forogni, próbál kúszni, kész móka a pelenkázás, de én imádom, ahogy mindig eltekereg (nagyon boldog vagyok, hogy egészséges kisbabám van és élvezheti a mozgás szabadságát), elég ráadni a pelust, :D Imádom!
Szeretek itthon lenni, bár a napi rutin mellett törekedni kell arra, hogy ki is mozduljunk (begolyóznék mindig itthon). A napi sétán kívül kb. havi 1x elmegyek a nagyszüleimhez a babóval, 1-2x pedig a férjemmel megyünk az ő szüleihez (ő minden hétvégén megy).
Hogy fáradt vagyok-e? Igen, nagyon, kb. fél5-től már alig várom, hogy jöjjön haza apa:)) Fáj a hátam (sokat van ölbe a kicsi, 9 kiló ), néha becsípődik a derekam, és este mint a bunda, úgy alszom, mihelyst vízszintesbe kerülök, de alig várom már hogy megint másnap legyen, reggel legyen és lássam az én kis huncut szarosomat:))
Hiszen olyan hamar el fog szaladni ez a 2-3 év itthon. És soha többé nem tér vissza :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!