Hogy is van ez a beszédfejlődéssel? Hány szót kell tudnia egy egy év körüli babának?
Figyelt kérdés
Kislányom 14 hónapos, jelenleg 8 tudatos szava van, amit jól használ. Ez nem kevés? Ne értsetek félre, nagyon büszke vagyok, csak első baba, és fogalmam sincs, hogy szépen fejlődik -e.Egyébként nagyon okos, ha mondom, hogy hoppá, vagy ajajj, vagy ilyesmit, már ismétli is, a maga módján.Mutogat, mindent megért,utasításokat is, betesz, kivesz, firkál a mágneses rajztáblára, megfésüli magát és a babáját, és mindenben utánoz minket.Integet, tapsol (ezeket már 8-9 hónapos kora óta) csip-csip csókázik, puszit ad és dob, sokat sikongat és gagyog.Szerintetek szépen fejlődik értelmileg?2011. dec. 3. 07:18
11/13 anonim válasza:
Hát igen...
Akkor ezt nézdd meg,kaptam itt hideget-meleget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
12/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! A te kérdésedben a 14: 16-os válaszoló pont az én kérdésemről írt.Én tényleg nem dicsértetni akartam a babámat.Első gyerek, és nincs összehasonlítási alapom, hogy mikor és mit kellene tudnia.Tudom, hogy okos, de ezt a kérdést nem azért írtam ki, hogy agyon dicsérjék, hanem kíváncsi voltam úgy általában hány szót mondanak ennyi idősen mások gyerekei.Igen, foglalkozom vele sokat, de hagyom egyedül is játszani, szándékosan, és remekül elszórakoztatja magát.Soha nem tartottam csodagyereknek.Kúszni 8, mászni csak 11 hónaposan kezdett.Úgy, hogy nem támaszt a kezével, 13 hónaposan tanult meg ülni, azt is kb. 2 percig bírja.14 hónapos múlt, és csak kapaszkodva áll, és jár.De ezekről ő nem tehet, rajta vagyok, hogy segítsek neki ( bár hála az égnek, a főorvos szerint még lemaradva sincs), tornára viszem minden héten.Soha nem néztem le más gyerekét, sőt! Felnéztem rájuk, hogy milyen ügyesek a mozgásban.De nyilván nekik nem volt izomzat gondjuk.
2011. dec. 4. 15:27
13/13 anonim válasza:
Tényleg:):)
Hát nagyon az a véleményem,hogy vannak itt rosz indulatú anyukák.
Ha első baba,és nincs a közeletekben hasonlókorú,és még a védőnő sincs a toppon,akkor igenis merülhetnek fel kérdések,amikre szeretnéd tudni a választ.CSak itt már sokan arra gondolnak,hogy dicsekszik,provokál, kötekedik....túl kombinálnak mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!