Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy is van ez a beszédfejlődé...

Hogy is van ez a beszédfejlődéssel? Hány szót kell tudnia egy egy év körüli babának?

Figyelt kérdés
Kislányom 14 hónapos, jelenleg 8 tudatos szava van, amit jól használ. Ez nem kevés? Ne értsetek félre, nagyon büszke vagyok, csak első baba, és fogalmam sincs, hogy szépen fejlődik -e.Egyébként nagyon okos, ha mondom, hogy hoppá, vagy ajajj, vagy ilyesmit, már ismétli is, a maga módján.Mutogat, mindent megért,utasításokat is, betesz, kivesz, firkál a mágneses rajztáblára, megfésüli magát és a babáját, és mindenben utánoz minket.Integet, tapsol (ezeket már 8-9 hónapos kora óta) csip-csip csókázik, puszit ad és dob, sokat sikongat és gagyog.Szerintetek szépen fejlődik értelmileg?
2011. dec. 3. 07:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Te is tudod, hogy igen. 3 éves korukra kell megtanulniuk beszélni.
2011. dec. 3. 07:50
 2/13 anonim ***** válasza:
64%
Nem kevés,sőt. Két éves kor előtt nem beszélnek a babák,legfeljebb néhány szót,de inkább 3 éves korukban.
2011. dec. 3. 07:59
 3/13 anonim ***** válasza:
nagyon ügyes a babád,szépen fejlődik.Az átlag nem tud ennyit.Azzal vitába szállnék,hogy három éves korukban kezdenek beszélni a babák,fiam 22 hónapos korára folyékonyan beszélt
2011. dec. 3. 08:14
 4/13 anonim ***** válasza:
46%

Ez átlagon felüli :)

Első babám 1 évesen 7 szót mondott, most a második 1 évesen 1 szót.

2011. dec. 3. 08:37
 5/13 anonim ***** válasza:
1 évesen kb.1szót mondott a kisfiam.Most 20 hónapos és benem áll a szája olyan 18 hónapos kora körül elkezdett beszélni szinte egyik napról a másikra.Most kezd mondatokat összerakni.
2011. dec. 3. 08:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Akkor örülök! Én is okosnak tartom, de kíváncsi voltam nálam tapasztaltabb anyukák véleményére.Köszi a válaszokat!
2011. dec. 3. 09:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én tettem fel nemrég:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Azóta bővült a repertoár:):) 12.5 hónapos

Utánozza a csacsit, kimondja,hogy bébi, az egyik barátnőjét Jázminnak hívják,és mondja,hogy Jázin:):)

Tente,hoppá szót is érthetően és jól ahsználja.

A tied is nagyon nagyon ügyes!!!!!!

2011. dec. 3. 12:54
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon ügyes!!!A járás, az egyedül kanalazás, és az állathang utánzáson kívül ezeket ő is tudja.Néha tanítgattam az állatok hangjára, de nem tartottam olyan fontosnak, és őt se érdekelte kimondottan, így nem nagyon foglalkoztunk ezzel.Ő is utánoz engem, ha fújom az orrom, vagy ha megtörlöm a számat szalvétával.Meg most már nemcsak integet, hanem mondja is: pápá.Magát babának, engem anyának hív, de ilyen tisztán, erre nagyon büszke vagyok!!Mondjuk mi a férjemmel sokszor hívtuk őt babának, mert szeretjük ezt a szót.:)) Ügyesek ezek a kicsik, és minden apróságnak úgy lehet örülni, hogy hihetetlen!
2011. dec. 3. 18:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Ügyes babátok van!!!!!

Én is büszke vagyok az én kicsikémre, de úgy látszik a kiírt kérdés sok anyukának nem tetszett, dicsekvésnek hatott számukra:(

2011. dec. 3. 20:38
 10/13 A kérdező kommentje:
És miért ne dicsekedhetnél? Mi ezzel a baj, ha esetleg így lenne, bár biztos csak kíváncsiságból kérdezted.Én meg itt a múltkor feltettem egy kérdést, hogy miért kell elvárni egy egy évestől, hogy járjon?Nem minden gyerek fejlődik szélvész üzemmódban, főleg, ha lazábbak az izmai, és tornára is jártunk.Hát, ne tudd meg, milyen válaszokat kaptam! Nem csak, hogy le van maradva, mint a borravaló, hanem még le is butázták, így, ismeretlenül.Egyébként most voltunk neurológus főorvosnál, aki szerint még lemaradva sincs, jó irányban halad a mozgásfejlődése, és semmi teendő ezzel.Alapból van egy csökkent izomtónusa, és még bátortalanabb is.Nem ő tehet róla.És másfél éves korig belefér, hogy elinduljon, nem sietünk sehová.Ő inkább értelmileg tűnik ki, nem lesz egy olimpikon, de nem is bánom.Durva válaszok szoktak jönni néha.
2011. dec. 3. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!