Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nem gond, h nem...

Szerintetek nem gond, h nem mászik?

Figyelt kérdés
pár nap múlva 9 hónapos lesz a kisfiam, felül, a kiságyba feláll és a kezünket fogva megy vagy szalad. Ha hasra rakom ordít, korábban kúszott és forgott is. A kanapé mellett egyedül áll és lépeget. Úgy tudom,h fontos lenne,h másszon,de ordít hason!
2011. dec. 2. 16:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem minden gyereknek lesz gondja, de beszélgettem egy pedagógussal, aki most diplomázik ebből, és mondta, hogy nagyon sok gyereknek erre vezethető vissza. Sok dohányos nem lesz rákos, de nagyon sok meg igen.
2011. dec. 2. 17:22
 12/16 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy gőzerővel vizsgálják az összefüggést a mászáskimaradás, és az agy fejlődése között (későbbi tanulási nehézségek), rengeteg tanulmány születik, de egyértelmű bizonyíték még nincs rá, hogy gond, ha kimarad a mászás.

Ha valaki mégis tud ilyenről, feltétlenül ossza meg!

2011. dec. 2. 17:41
 13/16 xStefix ***** válasza:

Nem baj, bár eredetileg "úgy lettünk kitalálva", hogy másszunk is. Mostanság, hogy ennyire felgyorsult az életmódunk, a testi fejlődés is követi ezt, ezért egyre gyakoribb ma már, hogy a gyerekek nem másznak.

Kérdező, ha a babád nem akar mászni, ne erőltesd rá, akkor ő így halad és kész. De szerintem is jó ötlet, hogy később majd játsszatok olyan játékokat is, ahol ilyen mozgásokat is kell csinálnia. (Mert mászni biztosan megtanul idővel, ezen nem kell aggódni.:)

A mászás és az értelmi képességek között pedig az az összefüggés van, miszerint: a később diszlexiás gyerekek többségénél ki szokott derülni, hogy kiskorukban kimaradt a mászás szakasza. De, ez fordítva már nem törvényszerű: attól, mert a baba nem mászik, még nem lesz biztosan diszlexiás! (Mindkét folyamat ugyanazt a területet érinti, az "oldaliság" kérdését. Amikor a baba mászik, megtanulja összehangolni a jobb és bal oldali végtagok mozgatását. A diszlexiás gyerekeknek pedig komoly gondjuk van a jobb és bal oldal, alul-felül stb. megkülönböztetésével, pl. betűket kevernek.)

2011. dec. 2. 17:52
 14/16 Bogyo110 ***** válasza:
Én ugyan ezzel a dilemmával felkerestem egy konuktort 10 hónapos lessz a kislányom 8 hónapos kora óta kúszik már ..és csak nem akar mászni és ő azt monta hogy semmi baj a kúszás és a mászás ugyan az az a lényeg hogy helyzetet tudjon változtatni .Nekem ezt monták és nem is kelet gyogytornára járnunk pár napja már térdelésbe huzza magát ugyhogy nekünk is jön a felálás szerintem.Amugy anyukám szerint én se és az öcsém se mászott.
2011. dec. 3. 08:31
 15/16 anonim ***** válasza:
De lehet, hogy valamelyik izmával van valami (kötött, laza), ezért ordít hason. Csak elvinném Dévényeshez, hogy legalább nézze meg.
2011. dec. 3. 08:55
 16/16 anonim ***** válasza:
# 14/15 Időpont ma 08:31 válaszolónak, azért valami mégis kimaradhatott, mert a helyesírásodon meglátszik. Ne haragudj, nem bántásból írom, tényleg. Csak lehet éppen a mászás kimaradása miatt van, hogy nem tudtad megtanulni rendesen a helyesírást. Itt a példa. A lányommal jártunk anno nevelési tanácsadóba és megállapították, hogy a helyesírása soha nem lesz tökéletes, mert a hallása sem az és nem fogja rendesen hallani a kiejtésben különbségeket. Vagy azt is megállapították, hogy az írásban a külalak sem lesz szép, mert bal szemes és jobb kezes és ezek nincsenek összhangban. Egyébként az iq-ja nagyon magas lett ezek ellenére. Szóval a mászás fontossága is itt lehet. Érdekes dolgok ezek.
2011. dec. 3. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!