Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek nem gond, h nem...

Szerintetek nem gond, h nem mászik?

Figyelt kérdés
pár nap múlva 9 hónapos lesz a kisfiam, felül, a kiságyba feláll és a kezünket fogva megy vagy szalad. Ha hasra rakom ordít, korábban kúszott és forgott is. A kanapé mellett egyedül áll és lépeget. Úgy tudom,h fontos lenne,h másszon,de ordít hason!
2011. dec. 2. 16:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
gyógytornászhoz kellene vinned.
2011. dec. 2. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:

Az én fiam se mászott, valahogy ez nála kimaradt. Ő inkább elindult, egy nappal azelőtt, hogy betöltötte volna a 10. hónapot. Mára 11 éves, de nem mondja,hogy kimaradt valami az életéből.

Vannak ilyen gyerekek :)

2011. dec. 2. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem baj,ha kihagyta a mászást,ha a többit csinálja. De ne vezetgesd,mert az árt a gerincének,és nem tanul meg egyensúlyozni és esni sem.
2011. dec. 2. 16:53
 4/16 A kérdező kommentje:
csak az a baj,h kapaszkodik a nadrágomba, h állni akar, meg ha ül nyújtja a kezét és hangosan üü-zik,h menni akar
2011. dec. 2. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Az enyém is felállt, mielőtt mászott, rám szólt a védőnő, hogy ha nem mászik a járás előtt, vigyem gyógytornára, mert később az iskolában tanulási gondok lesznek.1 évesen végre elkezdett mászni szerencsére. Tegyél elé érdekes tárgyakat, de ne érje el, henger párnákat akadálynak stb., ha nem segít semmi, akkor gyógytornászhoz menjetek.
2011. dec. 2. 17:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam sem mászott,o is rogton felállt.
2011. dec. 2. 17:12
 7/16 anonim ***** válasza:

Szerintem azért valahol van abban valami, hogy mászni kell egy gyereknek. Nagyon fontos mérföldkő ez a mozgásfejlődésben, és úgy olvastam a későbbi olvasni-írni tanulásban is szerepet játszanak ezek a mozdulatok.

Ha most nem is mászik, hanem inkább menni szeretne, úgysem tudod visszatartani. Azt tudod tenni, hogy később sokat játszol vele olyan dolgot, ami miatt muszáj másznia. (alagút meg hasonlók)

2011. dec. 2. 17:16
 8/16 anonim ***** válasza:
3 gyermekem közül egy sem mászott. felálltak és elindultak. sőt, nálunk a családban általában nem másztak soha a gyerekek. ha hasra tettem üvöltött, akkor minek erőszakoljam? soha nem volt semmi hátrányuk.
2011. dec. 2. 17:16
 9/16 anonim ***** válasza:
Kimaradt a mászás az életemből. 6-7 hónaposan felálltam. 30 éves vagyok, mérlegképes könyvelő. Az óvodában már tudtam az abc-t (anyukámék tanították otthon), elsőben unalmamban megtanultam visszafele. Kíváncsi vagyok mi lett volna, ha még mászom is ;)
2011. dec. 2. 17:19
 10/16 anonim ***** válasza:
Én se másztam , csak gurultam. Ehhez képest semmi bajom nem volt suliban, rendesen tanultam és fogott az agyam, kivéve amikor lusta voltam...:)Szerintem nem kell azért mindent nagykönyv szerint csinálni, ki ilyen-ki olyan:)
2011. dec. 2. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!