10 hetes kisbabák általában hányszor és mennyit esznek egy nap, ha tápszert esznek? Éjszakára lehet többet adni, hogy tovább aludjon?
Lányom akkortájt kb. 120ml-t evett minden étkezésnél. Ő 8 hetes korától átaludta az éjszakát, de nem azért, mert 'megtámogattam' az utolsó étkezéssel.
Megpróbálhatod, de ne kényszerítsd. Ők tudják, hogy mi jó nekik. Plusz, ha megcsinálsz 2× annyi adagot, amennyit eszik egyszerre és nem kéri, akkor öntheted ki.
Általában 6-8-szor, ha jól emlékszem, 100 ml körül evett az enyém ennyi idősen, de ez nagyon változó, neked kell kitapasztalnod, mennyit érdemes elkészíteni. A 150 ml-s szabály ad egy támpontot (a baba súlyát kg-ban megszorzod 150-nel, ennyit eszik elvileg egy nap, ezt elosztod annyival, ahányszor általában eszik, és kijön, hogy mennyi tápszert készíts neki egy evésre), de az én babám általában nem evett meg ennyit, mégis nagyon szépen fejlődött, az első 6 hónapban havi átlag 1 kg-t.
Én mindig annyit adtam neki, amennyit megevett (ha elfogyott az adag és kért még, csináltam még neki). Ebből következik, hogy este is annyit evett, amennyit bírt. Jó alvókája is volt mindig...
Hány kg a babád? Szerintem ilyen pici babánál a gyors ütemű hízás elfogadható, később majd lassul. Én annyit adnék neki enni, amennyit elfogad, nem hagynám sírni. Gondolj csak bele, ha anyatejes lenne, levennéd a ciciről, mielőtt jóllakott volna? Sokan nem is mérik, mennyit szopizott a baba, ha éhes, megszoptatják, ha jóllakott, abbahagyja az evést. Miért kellene máshogy csinálni egy tápszeres babával?
Egyszer megtörtént, hogy a babám kb. ennyi idősen 220 ml-t megevett. Aggódtam, hogy mi lesz, nagyon soknak tűnt, felhívtam hát a gyermekorvost. Annyit mondott, figyeljem, bukik-e a baba vagy fáj-e a hasa. Ha nem, akkor egészségére. Nem lett semmi baj.
Ha jóllakatod, valószínűleg többet fog aludni és nyugodabb lesz. Persze ha nem bukik és nem fáj a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!