17 hós kislányom megérett már arra, hogy leszedjem a kiságyáról a rácsot éjszakára?
Nappal már hónapok óta normál ágyon alszik, persze körberakjuk párnákkal. A párnák nincsenek túl közel hozzá, így forgolódás közben nem zavarják. Körülbelül egy hónapja már, hogy nem is forgolódik a 2 órás sziesztája alatt. (Ugyanúgy fekszik ébredésig, ahogy leraktam, takaró rajta marad végig) Már éjjel is megfigyeltem és már nem "mászkál" a kiságyban alvás közben.
Ti mikor vettétek le a rácsokat? Nézegettem ezeket a biztonsági rácsokat, és láttam olyat is, ami csak egy "párna" és arra húzzák a lepedőt. Így úgy döntöttem, nem veszek biztonsági rácsot (én időmben sem volt), hanem takaróval, párnával oldom meg, és még a földre is teszek párnákat, ha véletlen mégis átgurulna az ágy szélén lévő párnákon.
Azért gondoltam erre, mert reggel mindig sírva ébred, "elvonási tünetei vannak":D követeli a tejét. De gondolom ezzel nincs egyedül.:D Arra gondoltam, talán ha reggel észrevenné, hogy le tud mászni az ágyról- nincs bezárva-, akkor talán jobb lesz a kedve, még az is lehet, hogy lemászna az ágyról és elkezdene játszani. (Persze úgy intézném, hogy a szobába ne legyen veszélyforrás, nem mintha eddig lett volna.)
Ti mikor szoktattátok babátokat rendes ágyhoz, mihez volt kötve? Hogy csináltátok?
az enyém még tuti nem érett rá.
a másik meg hogy ha reggel letud mászni akkor le tud ájszaka is. és lehet elkezd átjárkalni hozzátok. akkor már nem tudod a rácsosba vissza tenni és oda szokik közétek.
én már a 10 hónaposomnak is kivettem a matracát a kiságyból és azon alszik éjjel. Megszűntek az éjszakai problémák :))
a kisfiam 20 hónaposan ment át sima kiságyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!