Egyik ismerősöm kisbabája 24 hétre 700grammal született tegnap előtt szerintetek mennyi az esély a kis drágának?
Sote I-en a szobatársamnak 25 hetesen kellett kivenni a babáját. 680g-al született a kislány. Mostanra már 9 hónapos, és egészséges, csak picike még, kb 6-7 hónaposnak felel meg. Semmi baja nincs, nagyon szépen kezd felzárkózni. Kb 1,5-2 éves korára éri utol magát.
Reméljük az ismerősödéknél is így lesz!!!!
Családtag is az élete első óráját vesetálon kezdte annyira picinek született, és nem is akarták ellátni, az anyja addig kérlelte a szülésznőt, amíg bebugyolálták, és odaadták neki.
Nemsokára ballag a gimiből a fia, egészséges nő lett belőle.
Szóval mindennek van esélye. Szorítunk a kicsinek.
no akkor írok én :)
lányom is korababa lett de ő persze sokkal többel, 1980g-al. csak azért írom mert éppen ezért láttam, ismertem babákat :)
egy ksifiú 900g-al született 7 hét után ment haza nagyon ügyes volt, többet evett mint az én lányom már :)
van egy ikerpár akikkel a korai fejlesztőbe járunk. az egyik 67dkg a másik 76dkg született. most 20 hónaposak. látszik rajtuk hogy korababák voltak, a fejükön, járni csak az egyik tud görbített lábakkal. kell jó 3 éves kor mire utolérik magukat. de lásd vannak csodák.
volt itt egy kérdés két hónapja egy unokaöcsiről. ott is leírtam: lesznek hullámvölgyek. lesz hogy jobban lesz a baba, lesz hogy nagyon rosszul. lesz hogy már szinte elsiratják, de bízni kell és nem feladni! szerintem jó 3 hónap mire majd hazamehet. de ha a szülők mellette lesznek, ne sírjanak hanem beszéljenek hozzá., én az első pár napot végigbőgtem. akkor mondta a nővérke: anyuka ne sírjon. inkább hozzon egy könyvet és olvasson a lányának...és én még aznap vettem egy mesekönyvet és szüntelenül olvastam 3 héten át. és a végén már az egész szoba azaz az anyukák, nővérek is várták a mesét.... :)
bízni kell. senki nem tudja megmondani hogy nem lesz baj. csak a csodákat látjuk és halljuk és ez adjon erőt.
S ÍRJ OLYKOR A PICIRŐL ÉS A CSALÁDRÓL HOGY HOGY VANNAK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!