Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Úgy tudom, fémreszelőn nem jó...

Úgy tudom, fémreszelőn nem jó pl almát reszelni, mert kárt tesz a vitaminokban. Akkor a botmixer sem használható?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 12:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem terjesztettem, és nem állítottam biztosra, és nem is zavarna, ha neked lenne igazad, főleg ha eközben nem lennél ennyire antipatikus a szöveged miatt.

Elárulod te ki vagy és mivel foglalkozol?

Mert, ha hitles forrás vagy, az még jobb.

2011. dec. 1. 13:22
 12/19 anonim ***** válasza:

A fémedény INOX-ból van, ami nem oxidálódik (a benne levő dolgoksem), a reszelők meg nem inoxból. A fémedények ezért nem feketednek idővel, a reszelő ezért igen.

A fémből az alma nem káros anyagokat old ki, hanem egyszerűen oxidálódik, inoxtól nem oxidálódna.(nekem egyébként van inox-reszelőm, de az drágább...)

A botmixer is inox-élű.

Nem látható elég tisztán a különbség a különböző fémek között?

2011. dec. 1. 13:30
 13/19 anonim ***** válasza:

Egy helyen ezt találtam:

Reszelt alma: Közvetlenül a fogyasztás előtt készítsük el! Ne használjunk hozzá fémreszelőt, mert elbontja a C-vitamin tartalmat és előidézi a barnulást! Használjunk elkészítéséhez inkább üveg vagy műanyag reszelőt!

2011. dec. 1. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem egyébként alapból onnan indulnék ki, hogy a vitamin a héjban van a közhiedelem szerint, nem tudom héjas almát reszele valaki, de szerintem inkább megpucoltat és mivel pucolod, fémkéssel, úgyhogy alapból eltávolítod a vitamindús részt, a többit lebontja a fémkés, ezek után már mindegy a reszelő.

Az almát meg nem hiszem, hogy a C vitamin tartalma miatt esszük, hogy ebből akkora nagy ügyet kelljen csinálni.

2011. dec. 1. 14:02
 15/19 anonim ***** válasza:

"Elárulod te ki vagy és mivel foglalkozol? "

Én vegyész vagyok éppen nem feltételezek hanem tudom hogy mennyi a félretájékoztatás.Az meg egy teljesen abszurd mikor valaki azt hiszi hogy a nagyon gyenge almasav oldja a fémeket.Ugyanis az éretlen almában a legnagyobb a savkoncentráció ami az éréskor nagyon lecsökken.

2011. dec. 1. 14:08
 16/19 anonim ***** válasza:
49%

"a vitamin a héjban van a közhiedelem szerint"

Na látod ez az egyik közhiedelmi marhaság! A tizedmilliméteres héjban hogy lenne sok vitamin?Valaki kitalálta és terjesztik, ez nem igaz!Minden gyümölcs húsában van a legtöbb anyag nem a kemény héjában!

Vegyész

2011. dec. 1. 14:13
 17/19 anonim ***** válasza:

De nem a tizedmilliméteres héját hámozod le, vegyészként sem, hacsaknem valami spéci géppel, de még számítógépvezérlésű, géppel is igen nehéz tizedmilliméternyit levenni egy anyagból. És akkor már megy a húsa is.

Úgyhogy a héj alatt, értsük azt,amit értelmesen értendő, nem technikailag..És a vitaminok 70%-a, biológusok szerint ott található, ott koncentrálódik.

2011. dec. 1. 14:19
 18/19 xStefix ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem tekints el a fenti vitától, ami bár számomra is érdekes (dietetikus-hallgató), de neked talán nem sokat segít. :) Szerintem a lényeg: szint semmit nem számít, min reszeled le, mert nem órákat érintkezik egymással a két anyag.

Nekem is üvegreszelőm van itthon, mert nagyon praktikus, felfogja körben a levet is. Szerintem te is be tudsz egyet szerezni, pár100ért vehetsz bárhol. Így akkor nem kell aggódnod, akár igaz, akár nem.

A mixelésen meg én se izgattam magam sose, pedig azt se tudom, milyen éle van a gépnek. Szerintem nem ezeken múlik se a C-vitamin, se az egészség. :)

Az alma pedig mindenhogy bebarnul, üvegtől, fémtől függetlenül. Ez ellen pár csepp citromlé a hatásos, csak akkor meg savanykás lesz a cucc...

Egyébként mi is úgy tanuljuk, hogy közvetlenül a héj alatti területen van a legtöbb vitamin. Nem benne és nem tizedmilliméter vastagságban, de az alatta lévő sávban. Így már jó vagy menjek be reklamálni? :)

2011. dec. 1. 14:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Valóban érdeklődve olvastam a vitát. :)

Egyébként köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 1. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!