Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Úgy tudom, fémreszelőn nem jó...

Úgy tudom, fémreszelőn nem jó pl almát reszelni, mert kárt tesz a vitaminokban. Akkor a botmixer sem használható?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 12:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Igen, és a tej rákot okoz!
2011. dec. 1. 12:35
 2/19 anonim ***** válasza:

miért tenne kárt bennük? Akkor fémedényben sem főzöl/párolsz? Fémkanállal sem eszel?

Almához én üvegreszelőt használtam, azzal nincs para.

2011. dec. 1. 12:37
 3/19 A kérdező kommentje:
2011. dec. 1. 12:39
 4/19 A kérdező kommentje:

1. válaszoló, mekkora b.nkó vagy...

2. te meg ellentmondtál magadnak.

2011. dec. 1. 12:41
 5/19 anonim ***** válasza:
64%
Az egyes vitaminok állagát csak akkor bontja a fém ha abban főzünk, de egy reszelés ideje alatt ilyen nem lehetsséges.Nrem tudom miért terjesztenek ál ismereteket pont olyanok akik nem értenek hozzá!Pld a C vitamin 190 fokon bomlik mégis az terjed el hogy a normál 100 fok körüli főzéssel elbomlik ami csak akkor áll ha pld fém edényben főzik de zománcban már nem! Nem az antalvali nevű totális kémiai analfabéta álismereteit kell figyelembe venni!
2011. dec. 1. 12:47
 6/19 anonim ***** válasza:

Biztos van benne valami. Sok teára is rá van írva, hogy ne használjunk fém eszközöket az elkészítéséhez. Bár az okát nem tudom.

Én üvegreszelőn reszelem, mert még megvan az amit anyukám használt, és szerintem sokkal pürésebb lesz, mint a simán. Könnyebben megeszi a lányom.

2011. dec. 1. 12:49
 7/19 anonim ***** válasza:
Előttem lévőnek: Akkor miért mondják, hogy forró teába ne tegyünk citromlevet, mert elmegy a vitemintartalma?
2011. dec. 1. 12:51
 8/19 anonim ***** válasza:
59%

Most már magam sem tudom mi az igazság, de szerintem a fémreszelők többsége nem a legjobb minőségű, és valóban elég hamar rozsdásodnak is. Az alma pedig ki tudja oldani a savassága miatt a fémből a káros anyagokat, talán ezért sem ajánlják. A vitamint nem vonja viszont ki. Míg a botmixernél egy kis felület érintkezik az almával, addig a fémreszelőn nagyobb felületen és több ideig érintkezik az alma és a fém.

Az első alkalmakkor én is üvegreszelőt használtam, de mióta nagyobb a babám azóta botmixerrel készítem neki, és bevallom nem nagyon aggodalmaskodom. Annyi mindentől lehetne eltiltani az embereket, mert állítólag egészségtelen, hogy az egész életünket egy steril szobában kéne akkor leélnünk.

2011. dec. 1. 12:58
 9/19 anonim ***** válasza:
33%
Leírtam világosan hogy a C vitamni 190 fkon bomlik, akkor a bögrében levő 100 fok alatti teában hogy bomlana?Vannak akik ezt terjesztik elemi hozzáértés nélkül.
2011. dec. 1. 13:02
 10/19 anonim ***** válasza:
25%

"Az alma pedig ki tudja oldani a savassága miatt a fémből a káros anyagokat"

Tudod mi az a saverősség? Az nem úgy van hogy bármely sav csak úgy oldja a fémeket!Nem kell valótlant terjeszteni!!

2011. dec. 1. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!