Hozzátáplálási kérdés! Ezt így jól csinálom? Többi lent.
A forralt víz miért nem oltja a szomjat?
Amúgy a cici tökéletes szomjoltó, ha mást nem fogad el.
Egyáltalán nem kell neki mást adni egyenlőre csak anyatejet ciciből szomjoltónak. Legalábbis addig, amíg nem váltasz ki egyetlen egy étkezést sem.
Azért ébred gyakran éjjel, mert a déli szopi és zöldségpüré kevesebb tápanyag így, mint ha csak szopizna. Én mindenképpen hagynám, hogy annyi zöldséget egyen, amennyit kíván, de előtte szoptatnám és utána kínálnám kanalassal. És természetesen utána is megkínálnám anyatejjel, hátha szomjas. Gyümölcsöt is adhatnál neki. Én inkább délelőtt kínálnám a fél 10 körüli szopi után, hogy ne estére terheljem meg a gyomrát az új étellel. Aztán, ha szívesen eszik délelőtt is gyümit, akkor délután 3-kor is megkínálhatod vele. Aztán ha már ezeknél az étkezéseknél megeszik 150 ml-t, akkor az este 7-es szopinál kínálhatnál megint egy főzeléket. Nem szükséges kiváltanod egyetlen egy szoptatást sem. Ezért kellene cicizés után kínálni a kanalat. Így nem az anyatej rovására menne a kanalazás. Az én kislányom 4 hónaposan kezdett hozzátáplálódni, egyetlen étkezését sem szerettem volna kiváltani, ezzel az eljárással csináltam, mégis annyira rákapott a kanalazásra, hogy már csak reggel, este és éjjel szopizik. Amúgy ő már nemsokára 8 hónapos lesz.
Mi más oltaná jobban a szomjat mint a víz?:-)
Az én kisfiam pont 5.5 hónapos, és még mindig 3 óránként eszik, tápszeres, hozzátáplálás már 1 hónapja megy, de még mindig nem eszik meg egy üvegnyi ételt.
Kérdésre: Szerintem nem sok, ő tudni fogja, hogy mennyi az elég. Én ma ebédre répapürét adtam neki +tápszert, most majd 4-kor fog enni, akkor valami almás barackot +tápszert fog kapni, hogy 8-ig kibírja kaja nélkül:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!