Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyire fejlettek a...

Tényleg ennyire fejlettek a babák?

Figyelt kérdés

Olvasom itt is, meg másik közösségi oldalon, hogy 5 hónaposan áll valakinek a gyereke, hogy 2 hónaposan átfordul hasról hátra, hátról hasra és egyéb dolgokat.

Olykor elgondolkozom, hogy ennyire le vagyok maradva a 4 hónapos lányommal?! Ő egyszerűen csak kinyomja magát hason meg az oldalára fordul. Talán most próbálgatja az átfordulást, de még nem 'izgatja' annyira a dolog.

Tudom, hogy nem mindegy gyerek egyforma, na de ennyire?!?! Ennyire fejlett egy baba, hogy 5 hónaposan már áll?

2011. nov. 29. 20:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is sok a túlzás, de vannak gyorsabban fejlődő babák is. Sok helyen utána lehet olvasni, hogy mik az időtávok, amikor illik egy mozgást elkezdenie, de a legtöbb esetben több hónapnyi eltérés is lehet babák között. Nekem egy régi babás könyvem van, amiben van egy táblázat, és minél fejlettebb mozgást ábrázol, annál szélesebb az időtáv.

A mi leányzónk 7 hónapos elmúlt. Ő pl. iszonyú későn kezdett el igazán mosolyogni, mindenhol olvastuk, hogy már 1 hónaposan mosolyog, meg pár hetesen, nálunk úgy igazán 2-3 hónaposan volt 1-1 mosoly, és olyan 4 hónapos korától vigyorog rendesen, gyakran, mostmár nagyon sokat. A mozgásokban hozza a "kötelezőt", a doktornő szerint is nagyon erős. Pl. hasról hátra későn fordult, megtudta csinálni 3 hónaposan, de aztán nem érdekelte, mert még nem ment neki jól. Mostmár elkezdett kúszással próbálkozni egy hónapja, kutyázik, de 4 hónaposan kb. azokat csinálta, amit nálad is.

2011. nov. 30. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!