Terpesz pelusos babák anyukái?
Mennyire akadályozta a mozgásban a babátokat?
Mi elmentünk magán dokihoz uh-ra csipőszűrés meg hasonlók,egy nagyon jó szakorvos dr-nő végezte,negatív leletünk lett,de a háziorvos mondta azért menjünk el ortopédiára a kislányommal elmentünk 1.5 múlva kaptunk időpontot egy tök bunkó doki azt mondta,egy hónapig terpesz pelenkát kell hordania,mert minimális a farredő eltérés.3.5 hónapos a lányom eddig átfordult már párszor hasról hátra,most mióta ezt hordja egyszer sem.A ti babátokat akadályozta a mozgásban?
Az ortopéd orvos nyilván viccből,sőt ,kínzásképpen írja elő a terpeszpelust...nyilván..
Egyébként a babáknak ez nem kínzás,nem fájdalmas,mozogni is megtanulnak vele néhány nap után,de ha nem,akkor sincs semmi,majd ha lekerül bepótolja.
Nagyon-nagyon fontos,ártani nem árthat ha viseli a gyerek,viszont ha nem és kéne,annak majd felnőttkorban lesz káros,fájdalmas,és nehezen vagy egyáltlaán nem helyrehozható rendellenessége.Egyébként annyira irónikus,hogy valaki elviszi orvoshoz a gyerekét olyan célzattal,hogy megnézesse rendben van e,de tulajdonképpen teljesen mindegy mit mond a szakember,aki ezt tanulta 10+ évig,mert úgysem fogja az illető betartani az utasitásokat,és ezt még hangoztatja is,sőt büszke is rá.iszonyat felelőtlenség.Szerencsétlen esetben meg is lehet nyomorítani ilyen önkényes okoskodással a gyereket. (láttam már rá példát)
Hozzátennék még annyit,hogy kedves 2. válaszoló,a terpeszpelenka az izületi fej+ vápa megfelelő kialakulása miatt kell,tornával pedig az izmokra,szalagokra,és a MÁR MEGFELELŐEN kialakult izületekre lehet hatni.
Ez szomorú,és felháborító is egyben
Érdekes mód ez a doki, már vizsgálat nélkül, az előtt, hogy bármit is látott volna, javasolta a terpesz pelenkát, biztosan volt alapja.:) Egyébként a tornát is ő mutatta, hogy hogyan kell, akkor most ért a szakmájához vagy nem? :)Az én babámnak igenis szenvedés lett volna az alvási testhelyzeténél, de nyilván te ezt is jobban tudod. Ja és a kontrollon azt mondta, hogy minden rendben van. Ez az én döntésem volt és nem bántam meg, sőt, a fentiek miatt nem is fogom.
Jobban tennéd kedves utolsó, ha inkább a saját dolgoddal foglalkoznál és a kérdezőnek segítenél, minthogy mások válaszát kommentálod, anélkül, hogy tisztában lennél a tényekkel. Én nem azt mondtam, hogy a kérdezőnek ezt kell tennie, amit én tettem, csak leírtam a saját tapasztalatomat, egyébként az is érdekes, hogy a kérdező magán orvosi eredménye negatív, a másik meg nem, akkor most hogy is van ez?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!