Van valakinek olyan babája, akinek terpesz pelenkát
kellett hordania?
Figyelt kérdés
A gyerekorvos azt mondta, hogy a 3 hetes babám lábait csak 80 fokban lehet szétterpeszteni, pedig 90 fokban kellene. Ezért majd később terpesz pelust kell hordania, és majd lehet, hogy el kell vinni speciális dokihoz.
A múltkor, amikor kijött hozzánk vizsgálatra, erőből feszítette szét a baba lábait, ami fájt is neki, és mondta, hogy erre sajnos szükség van, különben hajlamos lesz a csípőficamra.
Volt valaki hasonló cipőben? Meggyógyulhat ez magától?
2011. jún. 20. 21:39
1/9 anonim válasza:
Nyugi! Meggyógyulhat! Sokat tornáztasd, de ne tele hassal, a terpeszpelust meg a rugin kívülre add rá, mert kidörzsölheti a kis bőrét!
2011. jún. 20. 21:49
2/9 anonim válasza:
Az én kislányomnak is kellett ilyet hordania. Nekünk az ortopédián mondta a doktor, hogy az egyik oldalon fejletlenebb a csípője (röntgenfelvétel alapján). Ekkortól előírta a "rugipelust". Eleinte állandóan, aztán csak éjjel kellett ráadnom. De így szépen helyrejött és ezután semmi egyebet nem kellett tennünk. Majd mentek ti is biztosan kötelező ortopédiai vizsgálatra, ott a szakember majd eldönti, szükséges-e. De ne aggódj! Másoknál is előfordul ez.
3/9 anonim válasza:
ne aggodj, rendbe jön, nekünk is ez volt, és én dolgoztam ortopédián 12 évig: a babámnak vettem terpeszbetétes bugyit(1600 ft az uj), pelus felé ráadod, akár éjjelre is ha birja (de nem muszály), és napjában minden tisztába tevéskor tornáztasd ez fontosabb mint a terpeszes bugyi, ugy csináld hogy kifelé nyomd le kicsit a csipöjét, rugozva mindegyiket kb 10x minden peluskor. meglátod helyre jön. de ne hanyagold el, ez fontos.
4/9 anonim válasza:
nekünk 1 hónapig kengyelbe volt a babánk, aztán 1 hónapig az emlitett terpesz bugyiban, most 3 éves, kutya baja és úgy szalad mint a golyó!
2011. jún. 20. 21:54
5/9 anonim válasza:
nálunk is volt terpesz pelus. 3 hónapos korában kapta, 1 hónapig hordtuk. Minden pelenkázáskor tornáztatva volt, illetve éjjel nappal terpeszpelus. Ezt tényleg tartsd be, hidd el meggyógyítja a kis csípőjét. Én is nagyon meg voltam ijedve mi lesz vele, de ő jobban bírta mint én. Muszáj még hogy korán helyrejöjjön neki, amíg nem kezd el mozogni, addig nem zavarja.
REmélem rendbe jöttök minél hamarabb
2011. jún. 20. 22:13
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2011. jún. 20. 22:28
7/9 anonim válasza:
nekünk is volt, nem kell tőle félni, a babám szinte észre sem vette
a jobb oldala volt kicsit kötött, 6 hétig hordta, de csak éjszakára adtam rá, + itthon tornáztatni kellett kicsit a lábait (ezt nem szerette, sírt mindig, de a pelus miatt nem szólt :)
6 hetes kontrollon azt mondták minden oké, megszűnt a kötöttség
2011. jún. 20. 23:20
8/9 anonim válasza:
Kérlek halgass rám, és add rá most a terpeszpelust, vagy adj rá két eldobható pelust. Ezzel megelőzöd hogy nagyobb gond legyen. Az én lányom 3 hónaposan kapott kengyelt. Nem kívánom senkinek. Az orvos azt mondta, hogyha mindenki adná a terpeszpelust 3 hónapig a babájára, a kengyeles esetek 80%-át lehetne elkerülni.
2011. jún. 21. 00:23
9/9 anonim válasza:
Én is azt mondom, jobb lenne MINDEN újszülöttnek terpeszpelust"elrendelni". Én babám is használta, de 2 hónapos korától, és ugye már akkor többet ficánkolt, és nem szerette! Sírt mikor ráadtam(mondjuk barátnőm babája szinte észre sem vette), és úgy sajnáltam! Nekünk napi átlag 12 órát kellett ráadni, de nem volt annyit rajta, de RENGETEGET tornáztattam, azt eleinte nem szerette,de később kifejezetten tetszett neki.És szerencsére a köv. vizsgálatnál már azt mondta a doki, hogy még néha-néha rá lehet adni, de már nem szükséges annyira. És teljesen rendben van vele minden, most 8 hónapos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!