Tényleg ennyire fejlettek a babák?
Olvasom itt is, meg másik közösségi oldalon, hogy 5 hónaposan áll valakinek a gyereke, hogy 2 hónaposan átfordul hasról hátra, hátról hasra és egyéb dolgokat.
Olykor elgondolkozom, hogy ennyire le vagyok maradva a 4 hónapos lányommal?! Ő egyszerűen csak kinyomja magát hason meg az oldalára fordul. Talán most próbálgatja az átfordulást, de még nem 'izgatja' annyira a dolog.
Tudom, hogy nem mindegy gyerek egyforma, na de ennyire?!?! Ennyire fejlett egy baba, hogy 5 hónaposan már áll?
Ezekben néha van egy kis túlzás is. Az én nagyobbik lányom nagyon mozgékony volt. De csak 3 hónaposan fordult hasról hátra és vissza. 5 hónaposan ült és 6,5 hónaposan állt fel. 9 hónaposan már ment.
A másik kettő sokkal később csinált mindent.
Lányom tök normálisan fejlődött, de ha beleolvastam egy-egy fórumba, néha én is sokkot kaptam, hogy le vagyunk maradva. Persze aztán gondolkoztam, és rájöttem, hogy minden baba másként fejlődik, és egyesek valóban hamarabb csinálnak ezt-azt, de nem ez a lényeg, hanem hogy a saját babánk is megfelelő ütemben fejlődjön. Na, de ez jelenthet hónapos különbségeket is! Úgyhogy nem kell rögtön megijedni, a babád sincs lemaradva.
Lányom 5 hónaposan forgolódott, 6 hósan kúszott, 8 hónaposan állt fel és ült, 9 hónaposan mászott, és most 13 hónaposan kezdett járni.
Egy barátnőmmel egyidős a gyerekünk, na az kemény, ahogy a fényképeimre akar kontrázni. Semmi értelme, de rengetegszer volt. Legutóbb kitettem egy állós képet, másnap ő azt írta ki, hogy a kanapé és a szék között lépéseket sétálgat egyedül a gyerek. 8 hónaposan.
Aztán kiderült, csak átesett arrafelé, közel sem járt, lépegetett önállóan.
Legtöbbször nagyítás.
Amúgy az én fiam nagyon korán kezdett mindent, és nem örültem neki. Persze jó, hogy nem volt baja az izomzatának, de ahogy mások mondták nekem, nem néhány napig vagy 1 hétig tartott egy mozgásfejlődési ugrás, szakasz (amikor csak azt akarja a baba csinálni, semmi mást), hanem hetekig. Hetekig kellett állásból elkapnom, mert nem tudott leülni belőle, négykézlábból lefektetnem, mert aludni kellett, stb. 6 hónaposan simán elviseltem volna még pár hétig, hogy elforgolódik a szőnyegen, és nem jön utánam a konyhába. :) Szóval annak is megvan a rossz oldala, ha korán csinál mindent.
Ja, és sokkal kevesebbet "beszél" (gagyog), mint más vele egykorú babák.
Az én fiam is nagyon korán csinált mindent és fordítva is, de nem lényeg. De amíg rám irigykedtek, hogy milyen jó nekem már mászik/vagy éppen megy addig én arra irigykedtem, hogy 9-10 hónaposan mondják, hogy anya, apa. A fiam a mai napig kb 4x mondta ki, 19 hónapos most.
Vannak olyan babák akik ebben, vannak akik abban ügyesebbek.
Azért ide is leírja minden dicsekvő,hogy ja,egyébként nem lényeg,de az én gyerekem ekkora meg akkor már állt stb
Az meg nem igaz,hogy káros ha gyorsabban fejlődik egy gyerek,mint az átlag. Csak akkor tud felállni,ha elég erős és fejlett hozzá az izomzata,úgyhogy káros nem lesz semmiképpen.Amúgy meg,úgy írtok mintha a szülők erőltetnék,pedig uyganúgy ahogy azt sem lehet erőltetni,hogy gyorsabban fejlődjön a gyerek,lelassitani sem lehet. Ha egyszer rájön pl ,hogy fel tud állni,mit csinálsz?csak nem kötözheted az ágyhoz.
ja és kérdező ,hogy neked is válazsoljak: igen ,vannak gyerekek akik az átlagnál gyorsabban fejlődnek nagymozgások terén,de ez nem jelent semmit,és nincsenek is annyian,mint amennyi kamu sztorit itt olvasol.
Kezd már elegem lenni abból,hogy az anyukák azt hiszik ez egy lóverseny.
na igen, én fiam is belehúzott. 7 hónaposan felállt egyedül, ami miatt a mai napig járunk ortopédiára mert elgörbült a pici lába :( szerencsére lassan rendben lesz minden, már csak a bokája esik be picit. 2 éves és még nem beszél, nem szobatiszta... szóval igaz, hogy ki ebben, ki abban :)
azért durva, hogy 5 hónaposan áll egy baba! az tényleg nem lehet jó, ha magunk példájából indulok ki :( hozzátenném, enyém 5 hónaposan még csak kinyomta magát ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!