Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt még olyan anyuka...

Van itt még olyan anyuka akinek a babája légcső vagy hörgőszűkülettel született? Tényleg elnövik a babák?

Figyelt kérdés
Nagyon megijedtem mikor közölte az orvos,hogy 11 hetes kislányom a fenti bajok valamelyikében esetleg mindkettőben szenved! Azt mondta nincs vele teendő amíg nem rosszabbodik. De én úgy érzem napról napra rosszabb, vagy lehet csak a párás-ködöd időtől? Olyan tanácstalan vagyok! Azt mondta még a doki, hogy legyen légzésfigyelőnk...és semmi mást! Nem tudok semmit erről a betegségről! Esetleg aki többet tud felvilágosítana?
2011. nov. 29. 18:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia,az én fiam is így született,a bal tüdejében 60%-os szükület volt.Már egy hetes kórától kezdve lázas volt de a doki nem tudta hogy mitől,kapta az antibiotikumokat,köptetőket egész 2 hónapos koráig,amikor is elvittem egy magán dokihoz aki azt mondta hogy azonnal kórház mert nagyon súlyos tüdőgyuszink van.A kórházban is kiakadtak hogy a doki ezt hogy nem vette észre,a kisfiam majdnem belehalt.2 hét után haza jöhettünk de nem sokat változott a dolog a babám pár nap múlva újra beteg lett,aztán egy két hétig jobban volt aztán újra beteg lett.Fél éves korában aztán úgy befulladt hogy megint a kórházban kötöttünk ki,ott megvizsgálta egy pulmonologus és beutalt mosdósra a tüdő szanatóriumba.Ott derült ki hogy mi a baj(hörgőtükrözéssel)Onnantól kezdve más gyógyszereket kaptunk és sokkal jobban lett a fiam,sőt elkezdett gyógyulni.Úgy kb 3 éves korára teljesen kinőtte a betegséget azóta nincsenek tünetei és nem is szed semmit.Azóta 2-szer volt beteg de elmúlt neki sima antibiotikumtól,nem mentünk kórházba.(már 9 éves)Nekem azt mondták hogy később lehet hogy asztmás lesz.Viszont a rengeteg gyógyszertől amit kapott szellemileg enyhén sérült lett,gyakorlatilag féléves koráig antibiotikumokon élt.4éves volt mikor elkezdett beszélni és most is kb 3 évvel le van maradva a többiektöl.
2011. nov. 30. 11:05
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat! Sajnálom ami veletek történt, szívből kívánom a teljes gyógyulást, felépülést és felzárkózást a kisfiadnak a kortársaihoz!

Nálunk nem volt tükrözés de adoki mondta ha súlyosbodna a helyzet akkor az következik (én remélem nem fog!!!) Kicsi lány nehezen veszi a levegőt és ha izgatott akkor búgó hangod ad minden egyes levegővétel de sokszor ha alszik akkor is. Ma voltunk a háziorvosnál ő annyit mondott még, hogy ha így alszik (mármint, hogy folyamatosan hangosan veszi a levegőt) akkor próbáljam más pózban altatni és kalcimuscot kell innia, meg kaptunk kúpot ha befulladna...bár azt sem értem mert ha fullad, mire a popóba dugom a kúpot...és én hülye tegnap délután a hatalmas ködben sétáltunk és utána szegény mint egy gőzmozdony úgy szuszogott! Nem gondoltam, hogy ilyen időben nem kellene kivinnem, mert a nagyobbikkal rengeteget vagyunk kint (falunk lakunk) és ő makk egészséges hatalmasakadt aludt a friss levegőn az eszembe sem jutott, hogy ez az idő nem tesz jót a kicsinek!

Ma azt is mondta a gyerekorvos, hogy nagyon vigyázzak nehogy megfázzon mert az sokkal rosszabb lesz mint egy egészségesnél! Nagyon aggódom miatta, mert úgy érzem mikor született akkor nem volt ilyen nehéz légzése, ezt kb. 1 hónapos korában vettem észre és akkor még csak nekem tűnt fel de most már bárki számára hallható szerintem rosszabb lett. Mindenki(dokik) azt mondja várjak, majd eldől, hogy elnövi-e?! Nehezen bírom ezt a tehetetlenséget szeretnék neki segíteni, hogy mielőbb gyógyulhasson!

Köszönöm a válaszod mégegyszer, minden jót kívánok nektek!

2011. nov. 30. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!