Mindenki ad cumit a babajanak? Ha nem adtal, kesobb megbantad?
Lányom hasfájós és üvöltős gyerek volt 6 hónapig. Az első 2 hónap volt a legkegyetlenebb, akkor nagyon jó lett volna néha, ha megnyugtatta volna őt a cumi, de utálta, soha nem fogadta el.
Így ő soha nem cumizott. Most már 14 hónapos és áldom az eget, hogy nem kérte a cumit.
Első kapott. Az első hetét az intenzív osztályon töltötte, ott kérdezés nélkül adták neki. Amúgy anyatejes volt, ennek ellenére csak úgy etethettem, ha lefejtem és cumisüvegből adtam. 6 hetes lett mire hajlandó volt normálisan, ciciből szopizni. 14 hónaposan elvitte a cica a cumit, addig is csak alváshoz kapta. 2 nap alatt el lett felejtve. Azóta sincs semmilyen rigolyája.
Másodiknál kipróbáltuk, és mivel állandóan csak kiesett a szájából, így likvidáltam. Nagyobb volt a nyűg vele, mint a haszon. Érdekes módon amúgy sem ujjszopizós, sem semmilyen más fura szokása nem lett. Igaz, így bizony lógott eleget a cicimen, fárasztó dolog, de megéri. Legalább természetes dolgot tömködsz a szájába, no meg biztosítja a tejtermelést, stb...
Harmadik nem kapott. Tapasztalatom szerint felesleges. De ő sajnos nagyon hamar rátalált az ujjacskájára. Félek nehéz lesz leszoktatni.
Én mindegyiknek "felajánlottam" a cumit pár napos korában. Az első meg sem volt nélküle, ha nem volt a szájában, a hányásig tolta az öklét. A 2. és a 3. el sem fogadta. A 4. megint nagyon cumis, Ő most 2 éves múlt, és még használja, az 5. szintén nem fogadta el.
Mindannyian anyatejesek voltak, ill. a pici most is az. Én nem látok közöttük különbséget. Aki szerette, megkapta, aki nem, annak nem erőltettem. Nincs ezen mit megbánni.
1 hetes korában kapott cumit. És szoptattam kizárólag 6 hónapos korig és aztán összeségében 16 hónapos koráig. Nincs baja a fogainak, gyönyörűek. És két évesen magától elhagyta.
A kicsi nem igényelte a cumit, fuldoklott tőle. És az ujját kezdte szopizni. hát halálom, mert 3 éves és alvásnál még mindig szopizza. De rengeteget kínlódtunk egyébként is, mert megsimogatott egy kutyát és a szájába vette a kezét, homokozott, felvettem, már a szájában volt a keze. Jó, ezt elnőtte, illetve betartja ha mondom neki, koszos a kezed, míg nem mossuk meg ne vedd a szádba.
Ráadásul, a kezét nem lehet fertőtleníteni(oké lehet, de akkor meg a vegyszert nyalja), kifőzni, mint a cumit-úgyhogy alapból nem egy higiénikus szokás.
Úgyhogy én abszolút cumi párti vagyok, ha újra kezdeném, bárhogy is, de beletuszakolnám a fiam szájába a cumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!