Mennyit kell egy 6 hónapos baba mellett lenni?
Ha csak nyöszörög, én hagynám, de ha üvölt, nem. Szép fokozatosan, adsz neki valamit, ami leköti akár 1 percre, és kimész. 1 perc múlva üvölt, visszamész, megnyugtatod, kap mást, megint kimész, kicsit tovább fogja mindig bírni. Aztán lassan megszokja, hogy egyedül is el lehet játszani. Én fiam elvolt egyedül mindig, mamáéknál voltunk 1 hetet, na ott megszokta, hogy sosincs egyedül. 2 hétig játszottuk a ki-be rohangálást, de most már elvan egyedül is hosszabb ideig. Ha nem (már mászik, 8 hós), kijön hozzám a konyhába, rájön, hogy a nadrágom rángatása még unalmasabb, és tovább megy.
De persze vannak babák szerintem, akiknek még nagyon sokáig nem megy az egyedüli játék, erőltetni nem szabad. Ha konkrétan sír, én nem hagynám.
6 hónapos babát nem hagyunk magára, csak ha muszáj (pl. wc-re természetesen menj el nyugodtan vagy kiszaladhatsz a kaját megkeverni).
mindet úgy csinálj, hogy egy légtérben legyetek, hoa a nappaliban van dolgod vidd magaddal, ha a konyhába, oda is. pokrócot teríts le, 1-2 játék és mindig lásson. így lesz kiegyensúlyozott, nyugodt baba
mondjuk az, hogy egy helyiségben van veled, nem feltétlen jelenti azt, hogy nem egyedül játszik. nem hiszem, hogy csak úgy lehet önállóan játszani, ha Te az egyik, Ő a másik szobában van. Mi is szinte mindig egy szobában vagyunk, de elég sokszor van úgy, hogy a fiam játszik egyedül, én meg mást csinálok. Néha odamegyek, felveszem vele a kapcsolatot. Amíg elmélyülten játszik, nem zavarom meg. De ha érzem, hogy megunta, vagy szüksége van rám, akkor ott vagyok.
Mi sem szeretnénk pl. külön szobában ülni, miközben a család többi tagja a másikban együtt van...főleg úgy, hogy magunktól nem vagyunk képesek a helyváltoztatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!