Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mostanában miért ajánlják...

Mostanában miért ajánlják sokan ezen az oldalon az idő előtti tehéntej és lisztes termékek bevezetését? Akik ezt ajánlják utána olvastak a dolgoknak egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nekem tejérzékeny a babám,pedig csak szopik(elég durva dolog) és nem értem,hogy miért nem okosabb inkább óvatosabbnak lenni ez ügyben?Azért,mert valaki korán ad tehéntejet és semmi baja nem lesz a babának tőle,az nem azt jelenti,hogy ez a követendő és ő teszi jól.Sajnos nem mindenki szerencsés és szerintem jobb félni,mint megijedni.Mi erről a véleményetek?
2009. máj. 13. 09:01
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ez is kicsit túl van lihegve. Mindenki úgy táplálja a gyerekét, ahogy ő jónak látja, ha tehéntejet ad neki, csak tessék. Ezelőtt 20-30 évvel ilyenről nem is hallottak, és aki nem tudta szoptatni a gyerekét simán adta neki a pirított lisztet feles tejjel. Mégis felnőttek azok a gyerekek is.
2009. máj. 13. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nem tudni mért biztatják egymást ilyenre. Múltkor olvastam épp utána meg a doki is azt mondta hogy inkább 2 éves korig tehéntej helyett ún. tejpótlót alkalmazzunk mert kevésbé veszélyes. Én biztos hogy nem adok 2éves koráig tehéntejet.

2009. máj. 13. 09:07
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
tejügyileg teljesen egyetértek,bár azt ki lehet diétázni. a durvább a gluténérzékenység, de most olvastam az anyák lapjában vagy a baba magazinban,hogy gluténnal jó,ha 7 hós koráig találkozik.
2009. máj. 13. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Én négyhósan tehéntejet kaptam, anyu már nem tudott szoptatni, az akkori három tápi közül mind kihánytam, valamit viszont ennem kellett, igy maradt a tehéntej. A bőröm tiszta szárazekcéma, bizonyítottan emiatt. Vagyis a szervezetem alapvetően alkalmatlan volt a tehéntej befogadására, feldolgozására. Az ekcémám nem rögtön jött ki tőle, hanem alsós koromban kezdődött, tehát azzal is vigyázn kell, hogy tehéntejet, joghurtot, tejpépet, tejszines cuccokat,stb etetek a kicsivel, eltelik egy-két hónap is akár, és látszólag semmi baja. Abban az időben még mit sem tudtak a tehéntej erős allergén hatásáról, ezért hangoztatják a szaklapok, könyvek most, hogy egy éves kor alatt a tehéntejes ételek veszélyességét. Ami nem azt jelenti, hogy egy 8 hós nem ehet már pár kanál natur joghurtot, túrót, ezzel nincs gond, kivéve ott, ahol van allergiás, ekcémás a családban. Szóval én nem adok a picinek semmilyen tehéntej-származékot min 1 évig, utána kezdem majd a joghurtokat, tejet a junior itallal fogom helyettesiteni vagy tápival min 2 éves koráig.
2009. máj. 13. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Valóban mindenkinek szíve joga, mit ad a babájának. Hasfájós volt a babám majdnem négy hós koráig, még mindig van néha hogy nehezen jön ki a kaki, pedig hat hós. És most kezdem a hozzátápit. Próbáltam már, csak mert érdekelte a kanál, és evett is szívesen, de megint visszajött tőle a hasfájás, és úgy döntöttem nem kíntatom a gyereket ha van elég anyatej. Szóval vannak szerencsés babák, akiknek soha nem fájt a pocak, és sajnos(hála Isten) az ő szüleik el sem tudják képzelni milyen mikor a gyerek ott vonaglik a kezükben és nem tudnak sehogy sem segíteni rajta. Biztos hogy az erősebb gyomrú babáknak nem árt, hisz rég is felnőttek így, de mi akik tapasztaljuk hogy milyen egy gyerek, amikor szenved ilyentől... Talán ezért nem értjük egymást egy-két anyukával.
2009. máj. 13. 09:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Én is csak rosszat olvasok a tehéntejről és többen mondják akik feles tejet kaptak babakorban,hogy nagyon érzékeny a gyomruk felnőtt fejjel a tejre.Csak azt furcsálltam,hogy itt pedig azt írják sokan,hogy jobb minél előbb bevezetni,mert pont akkor lesz allergiás,ha később kap.Ezt nem értem.Az a baj,hogy az ember ezek után nem tudja,hogy miként cselekszik jól.
2009. máj. 13. 09:13
 7/9 anonim ***** válasza:
73%
az se jó ha agyon félti az ember a gyerekét mert abból is ugyanolyan beteges gyerekek lesznek...meg kell találni a közép utat mindenki maga dönti el h ki mikor akarja bevezetni...
2009. máj. 13. 09:48
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Ez jó! azért lettem lepontozva, mert eltér a véleményem a mindent túllihegő, túlaggódó anyukákétól.Én csak a tényeket írtam le, és ha tetszik, ha nem ez az igazság.
2009. máj. 13. 10:59
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Én sem adok a gyerekemnek tehéntejet! Viszont annó anyu nekem is azt adott, mivel én is kihánytam az akkor tápszereket! A mai napig imádom a tejet, és bármilyen tejterméket megeszek, és semmi bajom sincs tőle! Úgyhogy ez is változó kinek mi okoz problémát!
2009. máj. 14. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!