Tehéntej bevezetése? De hogyan? Még szopik a babám?
Adnátok tanácsokat,mire érdemes odafigyelni,első baba,így teljesen tanácstalan vagyok.
Lassan egy éves szeretném vele megkóstoltani a tehéntejet. De hogyan?
Reggelihez adjak neki egy keveset?
1.5 vagy 2.8?
Forralva vagy nem forralva??
Mennyit akaphat először??
Én a helyedben tejbegrízt vagy tejberizst adnék neki.
Az anyatejet fölöslegesnek tartom "lecserélni" rendes tejre.
Az elején a tejhez is öntöttem vizet (tejbegríznél).
De ha mindenképp szeretnél neki adni, akkor 2.8-ast adj, és először csak keveset. Én forraltam, de sokan nem szokták.
Kapott már bármilyen ételben tejet? Mi a krumlipüréhez is azt tesszük. Szerintem is így kezdd, kajába téve.
Én is 2,8ast adok, mégpedig azért, mert mi is azt isszuk. Szerintem a 1,5es ízetlen, a 3,5es meg drága. És a 2,8as tejek meg még mind magyarok is! Sose forraltam. A bolti tejet nem kell forralni, mert alapból magas hőmérsékleten vannak hőkezeléssel tartósítva! Gondolom nem 40fok az a magas hő. Csak azt kell forralni, amit kimérőstől veszel, mert az "egyenesen" a bociból jön.
Először én olyan 1deci körül adtam. Reggelire add, h ha kijönne az allergia, akkor még időben láthasd.
Ja, és szerintem 1évesen már nyugodtan átállhattok a ciciről a bolti tejre. Az anyatej 6hónál tovább semmit se véd. Ha leszeretnéd szoktatni a szopiról, akkor nyugodtan kezdheted. (De gondolj arra is, h amíg szopizik, addig a tej ingyen van. Mert utána jócskán költeni kell majd rá, ha átáll.)
Köszönöm a sok jó tanácsot!
A ciciről nem akarom még leszoktatni, már csak reggel esze cicizik. De hamarosan tesót tervezünk, és nem szeretném tandemben szoptatni a kettő csemetét.
A kérdést amiatt tettem fel,mert olvastam,hogy már tehéntej bevezetésénél is az van,mint a gluténnál,hogy jobb addig bevezetni,míg szopizik a baba, elvileg kisebb az allergia kialakulásának esélye.
Elenyésző megnnyiségben kapott már, pl. pogácsa, vagy kuglóf,amiben van tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!