Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányok! Tegnap voltunk védőben...

Lányok! Tegnap voltunk védőben, és eléggé lelomboztak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 hónapos, csak anyatejes. Egész idáig nagyon szépen gyarapodott, de most egy hó alatt csak 16 dkg-t hízott:( Az orvos írt fel tápit:S, meg a gyümölcsöt be kell vezetnem. A védőnőm azt mondta, hogy nehogy adjak neki egyszerre tápszert. Előbb 24 órás mérést csináljak, majd ha az sem jó, akkor először gyümi. Nagyon el vagyok keseredve:\\\\\\\'( El szeretném kerülni a tápszerezést, még szoptatni szeretnék 1 éves koráig! Ti is jártatok már így? Ugye még lehet több tejem? Bár nem érzem azt, hogy kevesebb volna, kislányom is nyugodt. Az éjszakát meg átalussza. Mi lehet a gond? Tegnap óta iszom a kecskerutát, ma reggel már éreztem a nagyobb telítődést. Segítsetek minél többen, kérlek titeket!

Egy 4 hós kislány elkeseredett anyucija

2009. máj. 13. 06:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
72%

Legjobb amit tehetsz a gyümi-pótlás, illetve olyan dolgokat egyél sokat ami serkenti a tejet és táplálóbb lesz tőle! Főzelékek és levesek! Én még délutáni uzsonnára is rántott-levest ettem, meg rengeteg gyümi-levet ittam!!!

Ehetsz joghurtokat, túrót, mindent!

A te táplálkozásod az alapja, hogy milyen lesz a tejed!

Jó szoptatást!

2009. máj. 13. 09:30
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

9:30-as vagyok

Ha rászokik a cumisüvegre, nem fog neki kelleni a cici!

Vigyázz vele.

2009. máj. 13. 09:32
 23/32 anonim ***** válasza:
78%
Szia.Nyugodj meg,nem kell kétségbeesni sem a hízása sem a tápszer miatt,ami nektek szerintem szükségtelen.Kezdj el hozzátáplálni,esetleg egy kicsit ráfejni a cicidre evés után(de ne őrült módon!)hátha több lesz.A lányom 6.5 hónapos előző héten 2 dkg! hízott most meg 13-at.Lehet hogy most nőtt és centire gyúrt!:-)Én 4 hósan kezdtem hozzátáplálni,5x eszik 1 nap,ebből 3-szor szopizik,2x kap "szilárdat".
2009. máj. 13. 09:37
 24/32 A kérdező kommentje:
Amúgy 3cm-t nőtt!
2009. máj. 13. 09:40
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Azért,a tápszer nem méreg.Én már akkor felirattam mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül,amikor hazajöttünk a kórházból,hogy ha baj lenne,legyen itthon és ne legyek idegroncs,hogy "éhenhal" a gyerek.Mellesleg a védőnőm is ajánlotta és hozzátette,hogy nem fogom használni,így is lett,sőt még azt is mondta,hogy ha a tejemen idegeskedek,nagyobb a valószínűsége,hogy tényleg gondok lesznek.
2009. máj. 13. 09:44
 26/32 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Hát akkor mi a probléma?Amúgy az én kislányom általában 10 dkg hízott hetente,akkor amikor azt halottam mástól,hogy az enyém 20-30dkg hízik.A védőnő megnyugtatott,hogy az én lányom ilyen.Nőiesen hízik :-)Ha egyáltalán nem hízna pár héten belül,akkor lenne esetleg probléma.Amúgy ha elkezdesz hozzátáplálni lehet,hogy stagnálni is fog egy picit a súlya és ugyanennyit fog hízni.Ha mosolygós,kiegyensúlyozott baba és nem sír cici után és nem 1.5 óránként eszik,akkor nincs baj.

Amúgy milyen paraméterekkel született és most hol tart?

2009. máj. 13. 09:55
 27/32 anonim ***** válasza:
53%
Nem szabad egy mérés után ítélkezni. Nekem a védő nő azt mondta, hogy akkor sem szoktak tápszert felírni, ha a baba egy hónapig csak stagnál, tehát egyetlen dekát sem hízik. Van ilyen, nem kell megijedni. Minden hónapban egyre kevesebbet fog hízni. Szerintem hagyatkozz a megérzéseidre, én is ezt csináltam. Most 8 hós a fiam és még most is szopizik, pedig a gyerekorvosunk már rég tápszert akart neki adni. Vannak olyan gyerekorvosok akik tápszermániásak. A jó Isten megáldott minket a szoptatással és ezzel a lehetőséggel okosan kell bánunk. Én még a gyümivel is várnék, mert ahogy írod, nyugodt és végig aludja az éjszakákat. Elég ha adsz neki egy pár kiskanál almalevet, ezzel megalapozod a hozzátáplálást. Várd meg a következő mérlegelést. Ha akkor is keveset gyarapodott, akkor kezd el a gyümölcsöket adni. Jó egészséget: Egy kétgyerekes anyuka!
2009. máj. 13. 10:06
 28/32 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy 16dkg-t hízott egy hó alatt. Eddig meg 50-60dkg-at szokott. 3000 g/51 cm-vel született. Most meg 5490 g/62 cm. Szerintem fél éves koráig simán megduplázza.
2009. máj. 13. 10:20
 29/32 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg nincs miért megijedni.Az enyém nem duplázta meg,sőt...4-val született és éphogy csak elérte a 7 kg-t 6 hónaposan,viszont jó hosszú baba.
2009. máj. 13. 10:30
 30/32 A kérdező kommentje:

Hááááááát nagyon meglepődtem! Képzeljétek a lányom 50-80 ml-ket eszik:( És ebbe beletörődik, hogy ennyi a tejem, nem sír, hogy adjak még, így úgy döntöttem, hogy sajnos adok neki tápit is, mert ez tényleg nagyon kevés, viszont ha megkínálom akár mellel akár táppal elfogadja, de ha nem adnék többet, azt is elviseli:S Így adok minden szopi mellé pótlást, és elkezdtük a gyümit is:( Nagyon rossz ez az érzés, ugyanis maximálisan szopi párti vagyok, de nem tudok mit tenni már... Próbáltam fejni is, de semmi sem jön. Iszom a teát, de most már valóban kevesebbnek érzem a tejcimet.

Köszönöm mégegyszer is a segítségeteket!!!

2009. máj. 13. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!