Ennek mi az értelme? Tegnap voltunk a védőnőnél behivatott hogy a gyerekorvos megnézze a kicsikéimet.
Ez nekem sem érthető... A saját dokiddal nem tudsz esetleg telefonon beszélni? Kiváncsi lennék rá,hogy mit mondana erre...
Amúgy mennyi idősek a picik? Csak mert ahogy most megnéztem a tájékoztatót 3 hónaposnál kisebb babák,vagy 5 kg-nál kisebb súlyúaknak nem lehet még adni.
Valószínűleg én nem adnék nekik semmit,míg nem lázasak..
Szerintem beszélj a dokiddal!
baby luffot lehet kenni mellkasra is!!!!
védőnő
Nem bíztatni akarlak a Nurofen adására, csak leírom nekem egyszer mit mondtak. Kislányom nagyon taknyos volt,láza nem volt. Gondoltam veszek neki valamit, mint felnőtteknék a coldrex, vagy neocitran, erre azt a választ kaptam, hogy ekkora gyereknek azt nem adhatom (akkor volt 2 éves), de a nurofenben ugyan az a hatóanyag van, főleg ha melléje adok cebiont is. Ne a lázcsillapításos adagot adjam (5 ml), hanem a felét, napi háromszor, mivel gyulladáscsökkentő, és fájdalomcsillapító. A cebion pedig a gyógyulást segíti elő.
Gondoltam így kicsit érthetőbb lesz, miért mondta ezt, persze ha nem rossz a közérzetük és sem adnám. De cebiont mindenképp.
Védőnő:köszi szépen:)valahogy akkor lehet hogy én értelmeztem félre a betegtájékoztatót:(
Igen utolsó pont így mondta ahogy te írtad csak nem adott mellé ilyen magyarázatot...most így viszont már értem:)igen cebiont meg kapják mióta náthásak.Köszi szépen hogy írtatok:)
Nurofen nagyon jó náthára.Én is használtam már elhúzódó nátha esetén.
3 gyermekes anyuka
A Nurofent nyugodtan adhatod 3 napig, tényleg jó pl ha a nátha miatt fáj a fejük, vagy a torkuk. Magunkról is tudjuk, hogy ez milyen rossz érzés. 3 napnál tovább semmiképp ne add, de én még elővigyázatosságból inkább csak 2 napig szoktam adni, vagy néha csak estére adom. Tesóm dializáló nővér (művese kezeléseket végeznek) és ő mondta, hogy egy 8 hónapos kisbaba került kezelésre, mert 3 hónapig folyamatosan adták neki a Nurofent. Őt már nem tudták megmenteni. szóval csak módjával, de 3 napig lehet nyugodtan adni.
A baby loofról meg annyit, hogy nekem is azt mondta a védőnőm eleinte, hogy lehet a mellkasára is kenni, a dobozra csak azért van ráírva, mert sokaknak bőrallergiát okoz. De a multkor szólt a védőnőm, hogy egy bronchitises gyerek befulladt a mellkasra kent kenőcstől, ezért inkább jobb ha csak a hátára kenem. Az én fiam is bronchitises.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!