Eleg lesz a gyerekorvos, vagy kell a vedono is?
Kulfoldon lakunk (Argentina), a most het honapos lanyunkkal mennenk haza Magyarorszagra a szulokhoz. Ket, harom honapra gondoltunk, hogy ott toltunk. De gondolom ez alatt kene gyerekorvoshoz vinni a gyerkocot, ha baj van, az oltasi rendszer itt mas, azzal most nem lesz baj:) Szoval el lehet oda menni (Mon) a gyerekkel, kell neki valamilyen TB-s elintezni valo? Illetve a vedono kotelezo, nalunk ilyen nincsen:)?
Koszonom es bocs a fogalmazasert:D
Annyit tudok, hogy ha nincs bejelentett lakcíme a babának itt, akkor nem tartozik egyik védőnői kerülethez sem, ezért nem is kell védőnővel kapcsolatot tartanotok.:)
Gyermekorvossal kapcsolatban szerintem érdeklődjetek ismerőstől, kit ajánl. Ha itt lesztek, telefonon vegyétek fel vele az orvossal a kapcsolatot, hogy ha bármi gond adódna a babával, számíthattok-e rá. Természetesen ez maszek alapon történne, tehát fizetni kellene érte. Tb ellátásra biztosan nem lesztek jogosultak, ha nem itt van bejelentett munkahelyetek, és nem itt vonnak a béretekből egészségbiztosítási ellátást.
Remélem, tudtam némi támpontot adni, hátha mások okosabbak! :)
Minden jót nektek, és jó egészséget a babának! :)))
Koszi szepen!
Es ha biztositast kotunk, mielott elindulunk az se lenne eleg?:)
De az elég, ha biztosítást köttök, csak nagyon bajolós.
Mi úgy csináltuk, hogy a régi gyerekorvosomat felhívtam, és mindig oda viszem a fiamat, ha bármi gond van, amíg otthon vagyunk, alkalmanként 2000Ftért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!