Lányok! Tegnap voltunk védőben, és eléggé lelomboztak. Mit tegyek?
Kislányom 4 hónapos, csak anyatejes. Egész idáig nagyon szépen gyarapodott, de most egy hó alatt csak 16 dkg-t hízott:( Az orvos írt fel tápit:S, meg a gyümölcsöt be kell vezetnem. A védőnőm azt mondta, hogy nehogy adjak neki egyszerre tápszert. Előbb 24 órás mérést csináljak, majd ha az sem jó, akkor először gyümi. Nagyon el vagyok keseredve:\\\\\\\'( El szeretném kerülni a tápszerezést, még szoptatni szeretnék 1 éves koráig! Ti is jártatok már így? Ugye még lehet több tejem? Bár nem érzem azt, hogy kevesebb volna, kislányom is nyugodt. Az éjszakát meg átalussza. Mi lehet a gond? Tegnap óta iszom a kecskerutát, ma reggel már éreztem a nagyobb telítődést. Segítsetek minél többen, kérlek titeket!
Egy 4 hós kislány elkeseredett anyucija
Szia!
Nálunk is volt olyan időszak, amikor a kisfiam nagyon keveset hízott. De mivel jókedvű baba volt akkor is, és abban a hónapban sokat nőtt, dokinéni szerint minden rendben volt.
A gyümölcsöt almaléként kezd el adni. Pár kanállal. Minden nap többet, pár nap után jöhet a püré. Olyant ne adj neki még, amiben többféle gyümölcs van, mert ha valami baja lesz, akkor nem fogod tudni hogy melyik nem jó neki. Kisfiamnál az almapépnél akadtunk el. Nem volt hajlandó megenni amit én reszeltem neki, csak az üveges bébikajásat.
Szerintem tápszert ne adj neki addig, amíg Te úgy látod, hogy nem éhes annyira.
Tejpépet tudsz szinte bárhol venni. Tesco, DM, ...
nyugodj meg,először is!
nekem pont így volt.a védőnőm mindig le közép kategorizálta a fiam,majd mentünk a dokinénihez,ő azt tanácsolta,amíg van tejem addig szoptassam és inkább gyümölccsel pótoljak.Így 4hónapos kora óta napi 1x kap gyümölcsöt,5hónaposan már főzeléket is és vacsira tejpépet(30%a tápszer)Mostanában kezd leszokni az éjjeli szopiról.És azóta is szépen fejlődik,már 6,5hónapos és 8180g.
tehát nyugalom,és többször tedd mellre,ha kéri
Nahát, most tuti le leszek pontozva, de nem bírom megállni reagálás nélkül! Előre leszögezem, hogy 5 és fél hónapig anyatejes volt a babám, szóval nem tápszeres anyuka vagyok. De ha az lennék, tuti hogy némely választól sírva fakadtam volna. Mégis mit gondoltok, a tápszer méreg?! Nyilván, ha van ELÉG anyatej, akkor nem kell tápszerhez nyúlni, de könyörgöm, ha a gyerek éhes, akkor inkább éhezzen? Mert a gyümölcs, főleg az elején, nem vált ki egy teljes étkezést! Ja és a nagy tápszer ellenzőknek, akik amúgy nagy bőszen adják a tejpépet vacsira, üzenem, hogy a tejpép is tápszer alapú!
Bocs a kirohanásért, de ez a nagy " fujj tápszer, ellenzem, utálom stb" még engem is kiakaszt és bánt, pedig mint említettem én 5 és fél hós koráig kizárólagosan szoptattam (most 6 és fél, egyszer kap tejpépet - mert nem volt ELÉG a tejem - egyszer gyümölcs, egyszer főzelék, a többi szopi.
Egyébként a kérdezőnek: tejserkentők hatására növekedhet a tejed mennyisége, de ha mégsem, akkor se keseredj el! Hidd el, hogy a doki és a védőnő sem akar rosszat a gyermekednek és tápszer, mint említettem, nem méreg. Amikor nekem kiderült, hogy kevesebb a tejem, én is elkeseredtem először egy kicsit (teszem hozzá, hogy nagyrészt a "Nagy Szoptatási Kampány"-nak köszönhetően - nem szoptatsz? - rossz anya vagy ), de aztán örültem neki, hogy legalább ennyi idős koráig adhattam neki csak anyatejet. Egyébként meg mint említettem, még a hozzátáplálás mellett szopizik. De ha egyszer elfogy a tejem egy éves kora előtt, akkor lehet hogy pityergek egy kicsit (NEM a tápszer miatt, hanem hogy véget ért egy korszak), és kibontom a tápszeres dobozt. Mert a gyerek az első és nem az, hogy TÖKÉLETES anyuka legyek.
Na szóval: nekem bevált a Laktoherb, Stella Artois alkoholmentes sör, Maci kávé. Ebből különösen a Laktoherb. Egyébként ha nagyon sokat mozog a kislányod, attól is lehet a lassulás.
Még egyszer bocsánat az OFF-ért!
Köszönöm a válaszokat!
Nem veszem észre a kislányomon, hogy éhes lenne, ugyanis szopizás után egyből mosolyog. Nyugodtan nézelődik, játszik. Most először mérem, hogy mennyit eszik egy nap alatt, aztán ha kevés konzultálok a védőnővel, és elkezdem a gyümiket mindenképp. Egyébként meg azért is félek a tápitól, mert próbáltam cimusüvegezni, de abszolút nem tetszik neki, aztán kiskanállal a tápit, de kilöködi, és fancsali képet vág hozzá. Ekkor mondta a védőnő, hogy egyenlőre ne is adjak neki belőle. Meg legalábbis engem olyan jó érzés önt el mikor szpotathatok, és hiányozna nagyon...
Nyilván, ha szüksége lesz rá, adni fogom a tápszert, mégha sírva is, de nem fogom éheztetni!
Amúgy én nem pontoztam le-fel senkit!
Köszönöm Mindenkinek a válaszait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!