Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tudok csinálni ha a babám...

Mit tudok csinálni ha a babám nem hajlandó szopzni?

Figyelt kérdés
Még csak 3 hónapos és nem hajlandó enni.Tudom hogy éhes (3,4-4 óránként eszik) de ha cicire teszem akkor egyszerüen nem hajlandó bekapni.Kiköpi és sír.Gondoltam lehet szomjas,főztem neki egy kis kamilla teát,beleraktam a cumis üvegbe,azt bezzeg nem köpi ki. MOst már lassan 3 hete szenvedek vele így.Alig tudom meg etetni.Mit lehet ilyenkor csinálni?Utálja a cicit,lehetséges?Azt se lehet mondani hogy rászokott a cumis üvegre mert soha nem adtam neki semmit csak anyatejet,ma először próbálkoztam a cumis üveggel meg egy kis teával.Az bezzeg tetszik neki és nem köpi ki.
2009. máj. 12. 18:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És van tejem is mert ha megnyomom a cicibimbóm akkor jön belőle rendesen.
2009. máj. 12. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne adj cumit!

Nem túl kemény a melled szoptatáskor?

Fejj ki egy pár kortyot előtte.

Lehet hogy az eleje más, nem?

Talán nagyon izgatott. Próbáld őt megelőzni, mellre tenni mielőtt sírna. Lágy zene, levendulaillatú párologtatás.

Ne idegeskedj, nem fog a szoptatódajka mellett éhen halni. Lehet, h észreveszi h feszült vagy. Beszéld meg magaddal, hogy ha nem eszik- nem eszik. joga van hozzá, önálló ember. Majd ha éhes lesz eszik, slusz. Így talán sikerül megnyugodnod, és hátha akkor neki is jobban megy.

2009. máj. 12. 18:35
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Foga jön máris.
2009. máj. 12. 18:36
 4/11 anonim ***** válasza:
nem kented be valamivel a cicit? Testápoló, tusfürdő. Talán rajta marad vmi szag. Ne használj semmit, és csak sima vízzel mosd meg szopás előtt is!
2009. máj. 12. 18:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Semmi krémet nem kenek a cicimre.Lhetséges hogy a foga jön ilyen kicsinek?Amúgy eléggé nyáladzik és az öklét rágja mindig.Ezek ténnyleg a fogzásra utalnak.Lehet hogy a miatt nem szopizik?
2009. máj. 12. 18:40
 6/11 anonim ***** válasza:

lehetséges, hogy elválasztja magát, de nem tudom, miért

de hallottam olyat, hogy a baba egyszerűen nem akart tovább szopni, pedig volt tej.

2009. máj. 12. 19:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

kislányom 7hetes kora óta csinálja ugyanezt,most lesz 4 hós. akkor teljesen kiéheztette magát,kórházba kerültünk. refluxos,és a sav kimarta a nyelőcsövét ezért nem akar szopizni. iszonyatos,hogy inkább éhezik,de igaz. Különböző taktikákkal szoktam szoptatni. (állok, közben ringatom,és énekelek,félig ül ő és közben a popóját ütögetem és énekelek) hát nem nagy élmény,de nálunk így mennek a szopik. Éjjel viszont és félálomban szépen eszik. Örülj neki,hogy legalább teázik,mert az enyém semmit nem fogad el!! Biztos az enyhíti a fájdalmát! Én is azt hittem,hogy velem van a baj,de ne aggódj,erről nem mi tehetünk...

De ez csak tipp,lehet,hogy nem ez a gond,de kisértetiesen hasonlít a mi problémánkra...

2009. máj. 12. 19:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Az én babám is ezt csinálta. Szopizott 2-3 kortyot, majd üvőltött, pedig tudtam, hogy éhes.

Mi elvittük dietetikushoz és laktózérzékenységet diagnosztizáltak nála. Kapott rá gyógyszert és kinőtte.

Szerintem mindenképpen mutasd meg dokinak, akármiről is legyen szó.

2009. máj. 12. 19:31
 9/11 anonim ***** válasza:
szerintem ez a szopi sztrájk ! muszály így killodni!! Majd csak elmulik neki nekem 5. hónapba volt én is kínálgadtam a cicit sűrűn,
2009. máj. 12. 19:54
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.19:12-estől kérdezném hogy neki is ha nagy nehzen szopizik is kb 5-8 percet utánna egy nagy adagot kihány?Meg attól félek hogy amúgy is kevés ideig szopizott és még ki is hányt belőle,akkor nem marad éhes?De nem tudom már utánna rá rakni a cicire azt az 5-8 percet is nagy nehzen tudtam ki harcolni.Vagy csak annyit hány ki ami már nem fér a pocijába?Habár nem hiszem hogy 5-8 per alatt meg tud annyira telni a hasa hogy hánnyon tőle.
2009. máj. 12. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!