Mesélnétek olyan eseteket amikor valamit rosszul csináltatok? Vagy csak én vagyok ilyen idétlen?
3,5 hónapos a kisfiam de szegénynek már el kellett viselnie párszor a bénázásomat. Pl mikor hazahoztuk az első 3 napon véletlenül testápolóval fürdettem a fürdetőkrém helyett. Vagy volt olyan, hogy a sötétben fejjel lefelé próbáltam visszarakni a cumit a szájába. Tegnap reggel pedig majdnem az orrába dugtam a mellem. :)
És még volt jónéhány ilyesmi esetünk.
Mesélnétek hasonló sztorikat, hogy tudjam nem csak én csinálok ilyeneket?
En is lokdostem a bevasarlokocsit a babakocsi helyett:)
Legelejen be volt sargulva a babam, alig akart szopizni, ezert nagyon gtakran kellett szoptatnom es sokaig,alig aludtam. Anyukam bejott ejszaka kelteni, a gyerek alszik, en meg almomban dugdosom neki a mellemet a levegoben. Jot nevetett rajtam:)
Megpar hetes volt, hazahoztuk setalasbol anyukammal a picit, a mozes reszt raraktuk a szekre (stabil volt) es kicsit arrebb suttogtunk valamirol, mit ebedeljunk, erre valahol valami csattanas. Egyertelmu vot, hogy nem a mozes, de en osztonosen felreloktem teljes erobol anyukamat (majdnem felkentem szegenyt a falra), aki a mozes mellett allt es latta, hogy semmi gond,de en nem lattam onnan, ahol alltam.
Elso napokban a tesom gyerekenek a neven szolitottam:)
Eleinte mikor beszeltem hozza, akkor nem azt mondtam neki, hogy pl. anya most tisztaba rak, hanem mindig a keresztnevemet mondtam neki:)
Nekimentunk mi is parszor a falnak, szerencsere nem erosen utotte meg magat. Esett le o is az agyrol, rohantunk is ugyeletre.
Foztem neki egyszer husit, kulon a zoldseget, kulon a rizst, majd turmix, gyerek mar ordit, vegre nem kihult a kaja, tennek bele kus olajat, erre sikerult feluveggel beleonteni... Kesz voltam:) Persze a pici orditott, nagy nehezen megmelegitettem egy hippet:)
Meg 3 hos koraban kb. koromvagas kozben belevagtam veletlenul husba, verzett egy picit szegenynek. Nagyon ugyes voltam:(
Nemreg lepnek ki a szobabol, kezemben a gyerek, azt hittem nyilik a biztonsagi racs, de beakadt, en meg nar lendulettel leptem, kitoltam a racsot es estem egy jo nagyot, oldalamra, lepcso ele... de a gyereket nem tudom hogyan, masodpercek, de megtartottam a jobb kezemben vegig. Meghult bennem a ver. Gyerek nem ijedt meg, csak furcsalta, miert bog az anyja, mint egy ovodas. Nem a fajdalom, hanem a sokk. Durva volt.
délután háromkor szültem, és valamikor éjszaka jutott eszembe: hoppá... azt hiszem, egy gyereket pelenkázni is kell. szegény csupa magzatszurok volt.
hasonló volt a szoptatással is. szülés után fél órával ideadták a babát, és onnantól kettesben lehettünk. Egy jó idő múlva bejött a szülésznő, hogy na, próbálkozunk a cicivel? és hiába készültem alaposan a terhesség során, totál kiürült az agyam a szülés alatt, és csak ekkor ugrott be: nahát, tényleg, szoptatni is kéne, totál elfelejtettem! Ha nem hívják fel a figyelmemet rá, tuti valamikor másnap kapok észbe...
Kisfiam pár hónapos kora óta imádja, ha magasra emeljük, vagy óvatosan feldobáljuk. Velem is és a párommal is előfordult már, hogy egy alacsonyabban lógó csillárba bekoppantottuk a kis fejét.
Amikor a mamához mentünk, én is volt, hogy otthon hagytam a tápszerét, haza kellett érte menni.
Volt olyan is, hogy a kombidresszt a nadrágon kívül már összepatentoltam, mire észrevettem :)
első napunk együtt a korházban. alszik egy darabig, aztán sir. el sem tudtam képzelni miért...mondja a csecsemős hogy azért mert éhes. jaa! meg kell etetni
másnap mondom hogy majd szétdurran a mellem, csináljanak már valamit. erre a csecsemős: talán etessem a gyerekem s jobb lesz.
több hét kellett amig megszoktam hogy az én gyerekemet babusgatom, nem unokanővéreimét, sokszor mondtam neki: gyere nénédhez:D ahelyett h gyere anyához.
velünk alszik. kb 8 hós volt, anyuéknál voltunk, jóval kisebb ágyban aludtunk mint a mienk, éjjel meg arra ébredek hogy a kislányom az ágy mellett üldögél, gagyog.gyorsan visszavettem közénk és elaltattm.
volt h fürdés után a koszos ruháit adtam vissza...
Hű az enyém kicsit durva, bár jól megúsztuk.
Hát nem kilöktem a hintából ? De igen.
Ilyan csak ülőkéje van gumis vagy mi anyag hinta volt, és nem őt lüktem, hanem az ülőkét, és nini az hátra is ment, a kicsim meg elől maradt illetve potty. Nem volt már bébi, 3 éves volt, de akkor is. Csak meglepetés volt, nem igazán ütötte meg magát, de nekem mamag részéről nagy csapás volt.
28. vagyok. Na azért nekem is eszembe jutott egy ciki sztori.
Gyerek fél éves volt, beöltöztetve: overál, sapka, vastag zokni, tenném a hátamra a mei-taiba, hogy megyünk ki. Feldobom a hátamra, mire észrevesz valami érdekeset, és nem simul rám ahogy szokott, hogy fel tudjam kötni, hanem behomorít, és azzal a lendülettel zuhan is le a hátamról. Életemben olyan gyorsan nem pördültem meg, mint akkor, és a röpülő gyereket az overálja nyakánál fogva a földet érés előtt 5 cm-vel elkaptam. Úgy megijedtem, le kellett ülnöm, annyira remegni kezdtem. Ő meg csak nézett, hogy mi is volt ez...
Ajtófélfába, csillárba, autósülésbe pakoláskor kocsiplafonba koppanás nálunk is volt.
Az én sztorim sem olyan vicces, de bénázás volt. 6 hetes volt a lányom, mikor mentünk anyuékhoz vidékre. Messze laknak 220 km. A végére a kicsi már nyűgös volt, a cél előtt pár km-rel megálltunk virágot venni anyu névnapjára. Míg én bementem a párom szórakoztatta a gyereket a hátsó ülésen. Megérkezünk végre én kiszállok, kiszáll a férj veszi ki agyereket a kocsiból, és ahogy a bébihordót kiemeli, az azzal a lendülettel átfordul, a gyerek pedig a fűben landol. Az ütő is megállt bennem. Mikor megálltunk virágosnál, a férjem kikötötte agyereket hátra hajtotta a bébihordó fogantyúját, ami kivételnél nem kattant a helyére és persze indulás előtt nem kötötte vissza bele a gyereket! Szerencsére max 40 cm magasról esett és csak megijedt, egy karcolás nélkül megúszta a kalandot.
Ilyen cici rossz helyre dugdosás, cumi fordítva szájba tevés még mai napig előfordul, pedig már 2 gyerekem van nem is annyira kicsik a nagy 3,5 éves a kicsi 11 hónapos lesz.
Ma pl délelőtt éreztem, hogy bekakilt a kicsi, de épp habartam az ebédet. Utána persze elfelejtettem, és a szagával is tele lett az orrom, így szegény vagy fél órát nyüszített mire észbe kaptam, hogy mi baja! :))
Nem csinálsz semmit rosszul. Ilyenek mindig lesznek!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!