Hiperaktív tünetek esténként egy 11 hónaposnál. Normális ez?
Figyelt kérdés
Naponta még kétszer alszik, néha-néha háromszor. De bármikor is alszik utoljára, este 5-6 között már olyan álmos-fáradt, hogy átesik egy holtponton, és túlpörög, olyan, mintha hiperaktív lenne. Igaz, hogy sokat mászik, és már lépeget is, tehát tudom, hogy nagyon elfárad, de mégis furcsának találom.2011. nov. 21. 15:56
1/13 anonim válasza:
Szia! Szerintem egy 11 hónapos baba nem lehet hiperaktív, ezeket a tüneteket csak iskolás korában lehet diagnosztizálni! Ez még nagyon korai lenne, nem hiperaktív. Csak egy gyerek, rengeteg energiával!
2/13 anonim válasza:
Szerintem is normális, mi lányunk képes volt elalvás előtt 20-30 percig pörögni a nagyágyon mielőtt elnyugodott. :-) Egyelőre nem kell aggódnod szerintem, első válaszoló jól leírta.
3/13 anonim válasza:
Ebben a korban még nem lehet hiperaktívnak nevezni egy babát. Egyébként az én fiam is rendszeresen "bekattan" esténként fürdés után, és hiába fürdetjük 7-kor, esetenként még 10-kor!! ezerrel aktív a nagy ágyon, fel akar állni, és le akar mászni, én meg már majd elalszom mellette! 10 hónapos
4/13 anonim válasza:
Mintha én írtam volna kedves kérdező:)csak nálunk ketten vannak (ők is 11 hónaposak)és szépen el is alszanak a tápi után vagyis fél kilencre már szunya van de az idősebbik babóm már nem egyszer megcsinálta azt mint amit tegnap este is hogy aludt 1 fél órát és utána kipattantak a szemei és csak nevetgélt játszott az ágya egyik végéből a másikba ugrált szóval káosz és ugye nagyon vigyázni kell mert az öcsi meg vígan alszik...már tegnap legszivesebben ordítottam volna idegességemben de hát bírni kell így 1 óra kínlódás után elaludt:)Hogy ez mitől lehet meg nem mondom neked de mondhatni rémisztő hogy ennyire tud pörögni miközben a szemei már félig be vannak csukva az álmosságtól:)
5/13 anonim válasza:
ugyanilyen 15hos babam, mar en is gondoltam hasonlokra. Nem hajlando aludni este, en mar alig birok ebren lenni. Csodalkozom honnan van ennyi energiaja. 1orat este lefekves elott ugral az agyon.
6/13 anonim válasza:
nem értem minek emelted ki, tökéletesen leírták?
vagy várod, hogy valaki azt írja, igen, tuti hiperaktív a gyereked!
inkább olvastál volna utána, a hiperaktivitás ilyen korban nincs, súlyos figyelemzavar, gondolom a babád megfelelően koncentrál az iskola padban?!?
ne hülyéskedjünk már ezzel, komolyan, ahelyett, hogy örülnél, hogy nem egy sarokban ül egés nap a gyereked...
7/13 anonim válasza:
Jaj de furcsa,egy gyerek,aki szeret mozogni,és tele van energiával.Ez tényleg beteges.
8/13 anonim válasza:
nem hiperaktív.A lányom ugyanilyen,kihancúrozza magát és szigorúan 8kor ágyba kerül,ha még ezután is pörög,megteheti lekapcsolt lámpa mellett kiságyban,néha él is vele,de nem hangoskodik,lecseng és alszik:) 10hós.
9/13 anonim válasza:
én arra is gondoltam,h fürdetés után már nem főzök,nem takarítok,apa is itthon,lubickol a gyerek a figyelmünkben,élvezi h együtt játszunk és ez felpörgeti.
10/13 A kérdező kommentje:
Azért emeltem ki, mert a Pető-intézetes gyógytornász (koraszülés miatti izomtónus-gyengeség miatt küldtek hozzá mondta, hogy hiperaktív tüneteket produkál a gyerekem, és inkább most kell ezen dolgozni, mint általános iskolában, amikor már sokkal nehezebb lesz. És azért mertem ilyen kérdést feltenni, hogy vannak másoknál is ilyen tünetek, vagy a gyógytornász túlzott. Nem magamtól találtam ki ilyet.
2011. dec. 8. 23:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!