Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hízlal a tejital?

Antus kérdése:

Hízlal a tejital?

Figyelt kérdés
1 év 4 hónapos lányom 8 kg. Nehezen megy a hozzátáplálás, mert nagyon keveset eszik. Mellette cicizik még. Ha adnék neki tejitalt, akkor azzal kicsit fel tudnám hízlalni? Az orvos és a védőnő is kevesli a súlyát. Táblázatot is megnéztem. Kb. 9 kg-nak kéne lennie. Amúgy kiegyensúlyozott baba.
2011. nov. 21. 13:49
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Ezt sajnos nem tudom, hogy mennyire hizlal, de lehet kapni 1-3 éveseknek való tejpépet, attól lehet, hogy többet hízna, mint a tejitaltól.
2011. nov. 21. 13:52
 2/33 anonim ***** válasza:
16 hónaposan a babám reggel és este cicizett csak mellette már azt ette nagyrészt amit mi,plusz kapott a cici előtt kakaót,tejeskávét,tehéntejből.Mit eszik egész nap leírod?Lehet hogy ilyen alkat?
2011. nov. 21. 13:55
 3/33 anonim ***** válasza:

Szia! aZ én lányom 19hós. Most volt 2hete 9kiló.(18hós státuszon) Ő is kisétkű de nem tudunk mit csináéni vele... Nekünk azt mondta a doki ha szopizik nem kell neki plusz ba tej/tejital..Hol néztél táblázatot?

Ha akarsz a kicsivagyok.hu oldalon tudsz csinálni görbét amit a védőnő csinál..

2011. nov. 21. 13:57
 4/33 A kérdező kommentje:

8:00: cici, negyed kifli, pár kanál tejberizs

10:00: cicin alszik el

12:00: húsleves, vagy borsóleves, fasírt stb. De minden ből csak pár falat. Levesből kb. 10 kanál

15:00:cicin alszik el

16:00: gyümölcs, pár falat alma

18:00: ua, mint ebédre

20:00: virsli, kifli, tojásrántotta. Vagy-vagy. Szintén pár falat.

21:00: cicin alszik el.

Reggelire a dobozos tejberizst adom neki, mert azt mindig megeszi és talán attól hízik. A tejpép helyett ezt adom neki. Olcsóbb és finomabb.Már hónapok óta áll a súlya.

2011. nov. 21. 14:00
 5/33 anonim ***** válasza:

Lányomnak nagyon jó étvágya van, mégis vékony.

Szerintem ez sokban függ az alkatától is, nem csak attól, hogy eszik, nem eszik!

De ettől függetlenül kipróbálhatod a tejitalt is. Miket fogad el? Húsokat és tésztákat megeszi?

2011. nov. 21. 14:02
 6/33 A kérdező kommentje:
A héten megyünk vérvételre. Orvos küldött, hogy megnézzék, nincs-e nála vashiány. Adok neki Vitacolan étvágyfokozó vitamint is.
2011. nov. 21. 14:02
 7/33 A kérdező kommentje:

A neten beütöttem, hogy átlagos súly 1,5 évesen, és kidobott pár táblázatot. Alsó és felső határt is.

Apja is rossz evő volt, lehet tőle örökölte.

2011. nov. 21. 14:04
 8/33 A kérdező kommentje:

A fasírtot megeszi, a húslevesben a husit meg nagyon apróra kell daarbolnom neki, hogy ne öklendezze ki.

Sajtos tésztát is eszeget pár falatot. Valamelyik nap elérte a 8 kg-ot, és nagyon örültem neki, aztán másnap megint 7,7 kg volt. 77 cm.

2011. nov. 21. 14:06
 9/33 anonim ***** válasza:
Szia!Én kértem hogy írd le miket eszik.Szerintem ő ilyen kisétkű.Táblázattal én nem foglalkoznék.Az én fiamat rendre kövérnek titulálják.Az étkezése szerintem rendben van,mindenfélét eszik még ha keveset is.A nagylányom is kisétkű volt,7 évesen 19 kiló volt,nagyon vékony.Most meg eszik mint a gép(15éves)Ha a vérvételen nem találnak semmit akkor ilyen alkat,de jobb ha megnézik.
2011. nov. 21. 14:07
 10/33 A kérdező kommentje:
Tehát akkor felesleges a tejital, ugye? Tejet szoktam neki adni, na meg a cicit is, néha kakaót, joghurtot. De ezeket csak akkor, ha evett már előtte, mert azt olvastam, hogy ezek mind elveszik az étvágyat, és nem fog enni. Ezért nem adok már neki babáknak szánt üdítőt sem, amiben nincs semmi káros, mert eltelíti. Vizet kap, vagy teát mézzel,vagy tejcsit kaja után.
2011. nov. 21. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!