Tejpép, tejital, most akkor hogy is van ez? Adhatom, vagy inkább ne?
Figyelt kérdés
Kislányom 13 hónapos. Tejet még nem kap, 1x próbáltuk, kiütéses lett tőle. Tejpépet, tejitalt sem kaphat? Babajoghurtot ? ( pl Danonino ) Az összetevőkben mindenhol az első a tej ( teljes tej .2011. okt. 14. 21:43
1/11 anonim válasza:
Tejpépet, tejitalt kaphat. Babajoghurtot is, de a Danonino éppenséggel nem az.
2/11 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, bocsánat, kissé fáradt vagyok, így keverem a dolgokat Köszi !:)
2011. okt. 14. 21:50
3/11 anonim válasza:
hát nem tudom... persze, hogy mindenen az az első, hogy tej hisz ezek tehéntejből vannak!
én babám se bírta a tejet, illetve allergia gyanús volt, ő se joghurtot, se tejpépet nem ehetett. sinlacot kapott és először HA-s tápszert 10 hónaposan, majd sima 2es tápszert, babatejet és most 22 hónaposan jutottunk el odáig, hogy tejet kaphat. persze közben a tejtermékeket bevezettük.
4/11 anonim válasza:
Savanyított tejterméket (natúr joghurt, túró, kefír, sajt) kapott már? Attól nem lett kiütéses? Mert akkor lehet, hogy csak a tejcukorra érzékeny, a tejfehérjére nem. Ez esetben még várnék a tejpéppel (esetleg HA-sat adhatsz neki), tejitallal (HA-s tápszert kaphatna helyette). A bolti kevert joghurtok (pl. Danonino) helyett pedig készíts neki gyümölcsjoghurtot, túrókrémet házilag, tej és tejszín nélkül. És persze beszélj majd erről a gyermekorvossal is, ő mit javasol.
5/11 anonim válasza:
Mi babánk most szintén 13 hónapos és tejallergia gyanús. Semmit nem ehet, amit írtál. Úgy jöttünk rá, hogy kiütéses lett a tejpéptől. Majd kapott egy kis sajtot is, attól is az lett, így azóta csak milupa pepti 2-es tápszert ehet, az az egyetlen tejallergia esetén, amit megehetnek. (Ha érdekel nálunk hogy volt, szívesen írok még, csak untatni nem akartalak.)
6/11 A kérdező kommentje:
H.A.2 es tápszert kap, reggel-este. Kefírt már kóstolt, és joghurtot is, egy-két kiütése lett. 16.19-es írj nyugodtan, bővebben is - akár privit is - megköszönöm, egyáltalán nem untatsz, érdekel mások hogyan csinálják! Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat !
2011. okt. 16. 08:40
7/11 A kérdező kommentje:
H.A-s tejpépet még nem láttam, hol kapható ? Köszönöm
2011. okt. 16. 08:41
8/11 anonim válasza:
Milupa HA-pép van, nekünk a doki írt receptet.
9/11 anonim válasza:
16.19-es vagyok. Csak azt szeretném kérdezni, hogy a HA-s péptől nem lett pöttyös, mert az is tejes, és nem adható tejérzékeny babáknak. Nálunk a doki azt mondta, hogy a tejérzékenységet csak akkor növik ki, ha teljes tejmentes diétán vannak.Mi most minden ilyet kerülünk. De már észre sem vesszük, mert hozzászoktunk, hogy mással váltjuk ki a dolgokat.
10/11 anonim válasza:
Mi a HA pépet és tápszert a doki javaslatára, elővigyázatosságból adtuk a babánknak, szerencsére nem lett tejallergiás, már kapott tejet is. Én eddig úgy tudtam, hogy a HA-s tápszer és tejpép tejallergia esetén is adható, de lehet, hogy tévedtem. Mindenesetre jobb, ha ezeket a gyermekorvossal megkonzultáljátok, úgyis neki kell receptet is írnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!