Hogy alszik el egy év körüli babátok? Én már teljesen tanácstalan vagyok.
Szia!
A kisfiammal ugyanez volt ilyen idős korában,ma 5 éves még sajnos most is gondjaink vannak,alvajár,pavorozik,emellett hiperaktív.
Megfogadtam,hogy a kistestvérnél másképp csinálom,már az elejétől ha sírt is egy picit nem engedtem a férjemnek rászoktatni arra,hoy karban mászkálva szokjon rá az elelvásra,őt nagyon jól sikerült szoktatnunk,ráadom a hálózsákot,a kis ujját a szájába veszi,átviszem a szobájába,tudomásul veszi,hogy ő most aludni fog,egy szava nincs,egyáltalán nem próbálkozik azzal,hogy sírna és próbálkozik.
Kegytelennek éreztem magam kezdetben,de a kislányom most nagyon meghálálja a szoktatást,de ő egyébként is teljesen mámilyen baba volt,nyugodtabb volt sokkal.
Meggyőződésem,hogy különbözőek a gyerekek,tehát nem csak annak tudható be a kislányom jó alvása,hogy jól szoktattam.
A kisfiam a hiperaktivitása miatt alvászavaros a mai napig,mai napig nem alszik el,csak ha lefekszem mellé és beszélgetünk,mesélek.
Nem azért sírt babakorában sem,hogy engem boszantson,egyszerűen ő nehezebben tud megnyugodni,ráhangolódni az alvásra.
Soha nem kezdtem volna el azokat a rituálékat (kétségbeesett próbálkozásokat) az altatásával kapcsolatban,ha ő is mint a kishuga ilyen könnyen elaludt volna,de nagyon nem tudott elaludni,nagyon szenvedett,próbáltam mindent,próbáltam,hogy nem megyek be hozzá,de ő úgy sírt,hogy abból én mindjárt tudtam,hogy őt nem lehet otthagyni úgy.
3 évesen még rajtam aludt el,miközben énekeltem,meséltem el,egyszerűen 1000 féle dolgot kipróbáltam és csak így ment,nem bántam meg,hogy megkapta tőlem ezeket,mert igazolt az élet,hogy mivel hiperaktív ,azért küzd az elalvással és jó,hogy én mint szülő elkövettem mindent amit tudtam,hogy megnyugtassam.
szia! nekem 7 hónapos a kisfiam,egy kedves válaszadó adott tanácsot mert már teljesen kétségbe voltam este,a fiam nem akart aludna se nappal se éjjel,ha el is aludt nagy nehézségek árán többször felriadt.Aztán azt mondta,hogy csináljam azt hogy legyen meg a rendszer amit ugye megszokott nálunk, a fürdés, evés,bele a hálózsákba,majd tegyem a kiságyba,köszönjek el tőle takargassam be, mondjak neki valamit ami az alvást fogja jelenti mint pl.: Jó éjt kisfiam,álmodj szépeket,aztán menjek ki.
majd 5 perc múlva be ne érjek hozzá ,bár ez nekem nem megy mert vissza kell takargatni vagy ha elmászott elrendezgetni őt,mondjam el neki hogy nincs semmi baj aludni kell mert este van anya,és apa is alszik,majd ha sír akkor is menjek ki,és csak 5 perc múlva menjek vissza,és így tovább amíg el nem alszik.3.napra minden rendben lesz.Megfogadtam a tanácsot,és hát nagyon jól tettem kisfiam 1. nap 40perc múlva aludt is ,persze nem sírta azért szerencsére,végig,meg nem volt jó otthagyni de megérte,és végig aludta az éjszakát, 2.nap 6 perc volt 3.nap 1-2 perc nem tudom,mert mikor mentem be hozzá 5 perc múlva már aludt édesen, azóta alszik,néha persze van tiltakozás,de 1-2 percnél biztosan nem több.Még napközbe kéne megszoktatni elég nehezen megy,nagyon aktív mászik,áll,ül,sose van egy helyben ráadásul világos van így nagyon nehéz napközben elaltatni.
A 14:31-es válaszolót kérdezném hogy este is alkalmazta ezt már az elején is, vagy csak nappal?
Az ágyunkban egyébként még ennél is nehezebb lenne elaltatni, ugyanis ahhoz el kell ringatni hogy oda le tudjam fektetni, de akkor is amint észreveszi hogy a mi ágyunkban van, felül, és le akar mászni, és menni játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!