Szabad ezt csinálni?
A barátnődnek van igaza, Ha éjjel is eteted a babát,akkor még két éves korában is fog éjjel enni. Nem tud különbséget tenni az éjszaka és a nappal között. Pár hónapja olvastam erről egy gyermekpszichológus írását. Ő is ellenezte,hogy 2-3 hónapos kor után éjszaka is etessék a babát.
Igaz,ma ezt kevés anyuka teszi meg.
Első csemetém 29hónapos. 13hónapos koráig szoptattam rengeteget kelt éjjel szopizni. Elválasztottam, onnantól fogva éjjel minden nyikkanás nélkül alszik, "rendesen" eszik(épp ismét fotoszintetizál), minden rendben vele.
Második csemete 10hónapos ő kel éjjel szopizni, van amikor szomjas van amikor is-is, és van amikor cuclinak néz. Remélhetem, hogy az elválasztás után ő is angyalkaként fog aludni éjjel.
Ők még icipicik gyorsabban fejlődnek mint mi felnőttek, ezért gyorsabban lesznek éhesek, és egy felnőtt ha éhes eszik, akkor pont egy első életéveb lévő csecsemőt ne etetnénk?
2.válaszoló vagyok, egyet értek azokkal, akik azt írták, hogy nem feltétlen kell megetetni.
Én is leszoktattam fiam mikor 4 hónapos volt.Láttam, hogy még a szemét sem nyitja ki mikor ébred, szóval megszokásból kelt, így odaadtam neki a cumit, és elvolt.Szépen aludt is kb 7 hónapos koráig, mikor elkezdett jönni az 1.foga, plusz megfázott, én meg a sok eszemmel azt hittem akkor teszek jót, ha éjjel megszoptatom, mikor felkel.Mert kérte, de akkor még elég könnyű lett volna nem odaadni a cicimet, csak a cumit.Csak hát én is úgy gondolkoztam, hogy milyen anya vagyok, ha már tudok szoptatni, miért ne adjam neki.
Most ott tartunk, hogy 13 hónapos, jó éjszakának számít mikor 3ig alszik, és utána csak 3x kel éjjel, aztán 6-fél7kor ébresztő.De múlt héten volt, hogy vagy 6-7x szoptattam éjjel,alig aludtam valamit.Na ha ezt látom előre, akkor tuti nem szoptatom meg csak azért mert különben "milyen anya vagyok"...
Következő babámat is le fogom szoktatni mikor még kicsi, és jobban engedi, és onnantól nem fog éjjel civizni.Nincs rá szükségük, teljesen jó, ha vizet kap, ha szomjas, vagy ha baja van, akkor megnyugtatod, ringatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!