Rossz szokás, vagy mi?
A kislányom egy éves. Gyakran kap zabkekszet rágcsálni.
Egyik nap azt vettem észre, hogy a kiságya lábán másznak fel a hangyák.
A kiságya három részből áll: egy behajtogatott gyapjútakaró, egy matrac, egy lepedő.
Mondom, nehogy oda fészkeljenek, meg már úgyis ideje, kiszellőztetem az ágyat. Mikor a kislányom meglátta, hogy az ágyában matatok, megiállt síkongatni, földhözkente magát, és mikor látta hogy ez nem haszlál a terítőtt rángatta és a szemetest is kiöntötte.
Rájöttem mi a baj. A matrac alatt félig megevett kekszek, babapiskóták éltek boldog harmóniában a hangyákkal. Fúj.
Persze azonnal nekiálltam kitakarítani, de a kislányom mélységesen fel van háborodva, hogy beszüntettem a tartalékait.
Amúgy valamelyik este mintha hallottam volna félálomban hogy ropogtat, de azt hittem ébredés után, hogy képzeltem.
Rájöttem mi a gond: Fogzik. Eddig négy foga volt, most hat és felül még négy indul (két metsző és két szemfog)
Nem is alszik, mióta nincs nasi. Rágókát nem használ, dentinox pedig csak 10 percig hat. Láz nincs orrfolyás nincs. Adjak neki nurofent? Hagyjam rágni? Hajnali kettő óta fent van, most aludt el!
Én mind a két gyerekemnek adtam fájd.csillapító szirupot.Nagyon tud az fájni!
Átmenetileg miért nem úgy csinálod,hogy mindennap kitakarítod a kis vackát,este meg közösen vagy két kekszet betesztek a vacokba.Ha neki ettől megszűnik a fájdalom...
majd leszokik róla,mint Te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!