Más is tervezgeti enniyre a karácsonyt, vagy csak én vagyok lázban? Hogy lesz nálatok és mikor jön a "Jézuska"? Mikor mentek a nagyszülőkhöz, rokonokhoz?
Fú, hát nemcsak te, én is karácsonyi lázban égek már. És ez az időjárás még rá is tesz egy lapáttal. Ma délelőtt már feltapasztottuk az ablakra a hóemberes ablakmatricákat. :-))
Szerintem ha 13 hónapos lesz a babátok, akkor délután jöjjön a Jézuska, hogy legyen még idő felfedezni amit kap, tudjon vele játszani. Mi lányunk viszonylag korán, este 7-kor már húzza a lóbőrt, szóval mi is kora délutánra tervezzük az ajándékozást. Bár csak ő fog kapni, de ugyanúgy izgulok, mint amikor a saját ajándékaimat vártam gyerekként. :-DD
Karácsonyi menü nálunk már évek óta ugyanaz: hagymaleves, pirospaprikás lisztbe forgatott halszeletek, gesztenyével töltött pulykamell, krumplisaláta, kukoricasaláta. Imádjuk. :-))
na ne is mond..
én már karácsonyi dalokat hallgatok 1,5 éves kislányommal az élen.
biztos hogy Ragu levest főzök, hortobágyi húsos palacsinta krumplisalátával, mézes zserbó, vagy beigli,
délelőtt fa díszítés és du 4 körül jön a jézuska
már alig váááááááááárom !!!!!!!
egyik nap anyukámék megyünk másik nap anyósomék
úgyhogy meglesz a napi program
szenteste napján csakis 3 ban ünnepelünk én így szeretem
na meg a férjem is így szoktuk meg
és kivételesen megengedem a lányomnak ha fent bír maradni
nincs lámpaoltás 8 kor hanem 9 körül mehet aludni addig gyönyörködhet a fában és nézzük a karácsonyi műsorokat
na jól bezsongtam :)))))))))))
Mi a Szentestét itthon fogjuk tölteni a gyerekekkel. A legkisebb 6 hónapos lesz akkor, izgalommal várom, mit fog szólni a sok csillogáshoz. A legkisebb nővére 2,5, tehát még neki is nagyon új lesz.
Én úgy szoktam megoldani, hogy 23.-án megcsinálok szinte mindent. Előkészítem a frissensültnek, köretnek valókat, megsütöm a sütiket, kitakarítok. 24-én már csak a ragulevest kell feldobnom. A délutáni alvás után a nagyobbak beviszik a két kicsit a falu karácsonyfájához, ott ilyenkor sok ember szokott lenni, és nagyon jó a hangulat. Mi addig feldíszítjük a fát, alátesszük az ajándékokat. Ha hazaérnek, csönget a Jézuska, és jöhet az éneklés és az ajándékbontás. Másnap anyuékhoz megyünk el, következő nap pedig anyósomékhoz. A tágabb családdal is ezen a két helyen találkozunk. Szerencsére apa nem dolgozik a két ünnep között, így nálunk hosszúra nyúlik a Karácsony.
Amúgy nem hagyományos menüt szoktam készíteni, azt senki nem enné meg engem kivéve. Így raguleves lesz, gesztenyével töltött rántott pulykamell, sajttal-hagymával töltött rántott karaj krumplipürével körtebefőttel. Sütinek tiramisut, kókuszgolyót és mézes zserbót készítek. Meg persze Karácsony előtt 2 héttel a kötelező mézeskalácssütés, amiben minden gyerek nyakig benne szokott lenni.
Nálunk 5 hónapos lesz a babó, így én még annyira nem 'izgulok'! Ő még ebből nem sok mindent fog felfogni, neki ugyanolyan nap lesz, mint a többi. Eszik-alszik-játszik. :)))
Jézuska nálunk este fog jönni kb. 6-7 környékén, mivel 4-6-ig sétálni szoktunk délután (is). 6-8-ig játék, utána fürdés, majd vacsora és alvás.
Rakott húst fogok csinálni, mert az hamar kész van.
Mivel a párom szülei itt laknak alattunk az 5.-en, így nem megyünk le hozzájuk. Ugyanis, az én szüleim 120 km-re laknak és tavaly nekem iszonyat rosszul esett, hogy át kellett jönnünk szentestén anyósékhoz. Nem mintha nem szeretném őket, nagyon jóba vagyunk, csak páromtól ez nem volt fer húzás, mivel ennyi erővel az én szüleimhez is mehettünk volna át vacsora után.. Mivel én úgy gondoltam, hogy mi már egy külön család vagyunk.. később ezt ő is belátta és bocsánatot kért.
Idén 24-én hárman leszünk + a tacskó kutyánk, 25-én páromék rokonai, 26-án pedig az én rokonaim + párom szülei és húga jön hozzánk ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!