Mit csináljak, hogy a babám kanállal is egyen?
Szia!Mi is 5 hósak vagyunk és kisfiam az első pillanattól kezdve nagyon szépen eszi kanállal az almát.Úgy próbáld,hogy ha először nem megy Neki,akkor semmiképp ne erőltesd.Majd próbáld meg 1 óra múlva ugyanezt.Nagy türelem kell ehhez,hogy hozzászokjon,megtanuljon kanállal is enni.
Egy nagyon jó tanács: Tracy Hogg,A suttogó mindent megold c. könyve!Én csak abból tanulok,és eddig minden bevált!
Kitartás,sok sikert!
A kanállal etetésnek a lényege, hogy a kaját a baba szájpadlására kell "felkenni", mert így szopó mozgással nyeli le.
Ha előrébb van, vagy anyelvén és nem a szájpadlásán, estleg a nyelve alatt, akkor kiköpi.
Próbálkozz.
szia! az én fiam sem szeretett kanállal enni. aztán egyszer csak elkezdte érdekelni és most a legjobb játék a szilikon fejű kanala. imádja forgatni a kezében, rágja, szopogatja.
időnként úgy adtam a kezébe, hogy püré volt rajta, aztán amikor magának benyomta, megérezte az ízt. most már tudja, enni is lehet vele :)
En kulfoldon elek es itt a hozzataplalasnak az egyik kriteriuma az, hogy a baba ne lokje ki az etelt a szajabol, ha kanallal kapja. Probalkozni kell, de ha kiloki, akkor varni kell par napot, hetet es ismet megprobalni, de nem szabad eroltetni, meg akkor sem, ha kor szerint mar kaphatna etelt. De semmifelekeppen sem szabad uvegbol adni a gyumit, fozit, stb, mert nem azert tolja ki, mert az ize nem tetszik neki, azzal valszeg semmi baja, hanem azert tolja ki, mert meg nem all keszen a hozzataplalasra, meg nem alakult ki benne az a reflex, hogy hatrarakja a nyelvevel az etelt.
Nem eszt akarok osztani, csak leirtam neked azt, amit mar vagy otszor vegig kellett hallgatnom a tanacsadasokon (szerencsere nincs ilyen gondunk)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!