Miért szeretné bizonyos anyukák azt, hogy a szülés utáni pár hétben le látogassa őket senki?
Ti hogy csináltátok?
Mert itt olvastam egy olyan kérdést,hogy az anyuka a babáját az első hat hétben (!!!) még a nagyszülőktől is el akarta tiltani,azon néven,hogy hármasban szeretnének lenni.Nem azért,de szerintem ez nem normális :S
Azt maximálisan megértem,hogy nem kell az első héten mindenkinek odajönni,de azért a végtelenségig a babát nem kell mindentől elzárni!(Vagy akkor miért nem költözött Alaszkába ott tuti nem keresné senki).Az immunrenszere ha nem fejlődik rendesen,akkor állandóan beteg lesz.
Vélemények?
Sajnos, nem.
A maternalis immunitás nagyjából 6 hónapos korra megszűnik, viszont a baba saját immunrendszere ekkor még valóban gyenge és éretlen.
Úgyhogy ez igy van: Az újszülött immunológiailag védettebbnek tekintendő, mint a 6 hónapos. Az persze jó, ha szopik, de az újszülött is szopik ideális esetben, igy ő duplán védett.
Nálunk anyósomék felfogták, sőt, kérés nélkül tudták, hogy az első hetekben mi 3-an vagyunk a legfontosabbak (anyósom 4 gyereket nevelt fel, ismeri a dörgést:)).A kórházba persze jöttek ami jól is esett nagyon:))
A férjem húga viszont nagyon pofátlan volt, este 10-kor képes volt beállítani, nyúzta a szegény gyereket (akkor nagyon hasfájós volt), itt evett, kupit csinált, lefoglalta a férjemet, akivel eléggé hadilábon álltunk akkor eleve, plusz az új szituáció, és akkor jött ez a nő....ja és persze betegen is eljött! Azóta rendet tettem, de még mindíg jön ezt-azt tarhálni, most egy jó munkahelyet b...szott el nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!