Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szeretné bizonyos...

Miért szeretné bizonyos anyukák azt, hogy a szülés utáni pár hétben le látogassa őket senki?

Figyelt kérdés

Ti hogy csináltátok?

Mert itt olvastam egy olyan kérdést,hogy az anyuka a babáját az első hat hétben (!!!) még a nagyszülőktől is el akarta tiltani,azon néven,hogy hármasban szeretnének lenni.Nem azért,de szerintem ez nem normális :S

Azt maximálisan megértem,hogy nem kell az első héten mindenkinek odajönni,de azért a végtelenségig a babát nem kell mindentől elzárni!(Vagy akkor miért nem költözött Alaszkába ott tuti nem keresné senki).Az immunrenszere ha nem fejlődik rendesen,akkor állandóan beteg lesz.

Vélemények?

2011. nov. 11. 20:31
1 2 3 4
 31/33 xStefix ***** válasza:
Ja, értem, mire gondoltál. De akkor is tartom: az anyai védelem nyilván fokozatosan csökken, de az nagyon nem igaz, hogy egy 4-5 hós csecsemő kiszolgáltatottabb lenne, mint egy újszülött! Hiszen ő már hónapok óta szopik (ha minden jól megy) és gőzerővel fejlődik a saját immunrendszere is. Szóval nem, globálisan minden héttel egyre erősebb lesz a baba.
2011. dec. 1. 14:38
 32/33 anonim ***** válasza:

Sajnos, nem.

A maternalis immunitás nagyjából 6 hónapos korra megszűnik, viszont a baba saját immunrendszere ekkor még valóban gyenge és éretlen.

Úgyhogy ez igy van: Az újszülött immunológiailag védettebbnek tekintendő, mint a 6 hónapos. Az persze jó, ha szopik, de az újszülött is szopik ideális esetben, igy ő duplán védett.

2011. dec. 1. 15:40
 33/33 anonim ***** válasza:

Nálunk anyósomék felfogták, sőt, kérés nélkül tudták, hogy az első hetekben mi 3-an vagyunk a legfontosabbak (anyósom 4 gyereket nevelt fel, ismeri a dörgést:)).A kórházba persze jöttek ami jól is esett nagyon:))

A férjem húga viszont nagyon pofátlan volt, este 10-kor képes volt beállítani, nyúzta a szegény gyereket (akkor nagyon hasfájós volt), itt evett, kupit csinált, lefoglalta a férjemet, akivel eléggé hadilábon álltunk akkor eleve, plusz az új szituáció, és akkor jött ez a nő....ja és persze betegen is eljött! Azóta rendet tettem, de még mindíg jön ezt-azt tarhálni, most egy jó munkahelyet b...szott el nekem.

2014. nov. 20. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!