Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szeretné bizonyos...

Miért szeretné bizonyos anyukák azt, hogy a szülés utáni pár hétben le látogassa őket senki?

Figyelt kérdés

Ti hogy csináltátok?

Mert itt olvastam egy olyan kérdést,hogy az anyuka a babáját az első hat hétben (!!!) még a nagyszülőktől is el akarta tiltani,azon néven,hogy hármasban szeretnének lenni.Nem azért,de szerintem ez nem normális :S

Azt maximálisan megértem,hogy nem kell az első héten mindenkinek odajönni,de azért a végtelenségig a babát nem kell mindentől elzárni!(Vagy akkor miért nem költözött Alaszkába ott tuti nem keresné senki).Az immunrenszere ha nem fejlődik rendesen,akkor állandóan beteg lesz.

Vélemények?

2011. nov. 11. 20:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
72%

Ha tehetném, én sem engednék be senkit az első minimum 4 hétben.

Most a második babámat várom, ezúttal a férjem is itthon akar maradni velünk pár napot, de anyukám már nagyon jönni akar.

Megmondom őszintén, a fiamnál csak délutánonként volt itt, hozott főtt kaját, ami jó volt, de azontúl zavart, hogy itt volt. Hiába mondta, hogy nyugodtan vonuljak el szoptatni stb, azért a baba ébren nála volt, szoptatás alatt meg azon járt a fejem, hogy most mit csinálhat anyám a lakásban. Főleg úgy, hogy akkor egy szoptatás minimum egy óra volt.

Vagy hogy hiába mondtam, ne csörtessenek be teljesen váratlanul, mert mi van,ha szoptatok, az volt a válasz, hogy hát kiabáljak ki, mi van. (mert tök jó egy szopó csecsemő feje felett kiabálni.)

Engem egyszerűen zavart, ha más is itt volt, és kész. Már évek óta külön élek a szüleimtől, főleg a szülés után baromira jólesett (volna) egy szál semmiben grasszálni, mikor üvöltenem kellett,ha bármi hozzáért a mellbimbómhoz, vagy csak feküdni az ágyon a babával, nem ücsörögni meg körbeugrálni vendégeket.

Én azt nem tartom egyébként normálisnak, hogy a legtöbb család úgy gondolja, az újszülött kisbaba "arra való", hogy kézről kézre járjon, meg egyébként is, egyedül a nagyik meg a rokonok szórakoztatására született.

Egyébként meg a hat hét betartása nem jelenti azt, hogy "a végtelenségig" el van zárva a baba. Ez józan ész szerintem.

2011. nov. 12. 09:19
 12/33 anonim ***** válasza:
71%
Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért lettem lepontozva azért, mert másképp gondolom, mint ti...
2011. nov. 12. 10:10
 13/33 anonim ***** válasza:
83%
én is császáros voltam, elég rosszul is, 2 hétig magas lázzal, alig tudtam mozogni, de igazából én azért nem szeretek ilyenkor látogatni vagy ha jöttek, mert 9 hónapig vártam azt a kis csöppséget és azért néhány hétig szerettem volna vele lenni kettesben.
2011. nov. 12. 15:38
 14/33 anonim ***** válasza:
77%

Ott is leírtam, és itt is lefogom, pedig tudom, hogy modern-szuper anyukák le fognak pontozni.

ÉN NEM akartam átjáróházat. Azért, mert az első 6 hétben nincs sáskajárás később még úgyis lesz (mert volt is utána) és hidd el ép eléggé fejlődik 7 hetes korában is az immunrendszere. :)

Amellett én felkelni sem tudtam, nemhogy még vendégsereget elviselni.

Szóval a nem normális kategóriába tartozom. De ha egy kicsit utánajársz nemhiába mondták a régiek is az első 6 hetet gyermekágyi időszaknak. :p

2011. nov. 12. 19:11
 15/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom,már megint ki volt az az észkombájn,akinek egy normális válaszolót megint sikerült lepontozni!

Én egyébként mindkét felet megértem,de ezek szerint minden kérdésemet megtalálják a "ki ha nem én" típusú válaszolók.

2011. nov. 12. 19:22
 16/33 xStefix ***** válasza:
53%

Szerintem ezt mindenki maga döntse el. Én teljesen jól voltam az első szülés után, de még így se tetszett, hogy anyósék a kórházi látogatás után rögtön az első hétvégén újra eljöttek. Igaz, nagyon nem szeretem az anyósomat, de egyébként is úgy gondoltam volna, kicsit várnak a következővel. (Hozzáteszem, 200 km-re laknak és ezután legközelebb csak a keresztelőre jöttek el, 2 hónap múlva.) Meg is beszéltem a férjemmel, hogy most a második szülésem után a kh-ba jöhet, aki akar, ott úgyse nekem kell vendégül látnom őket, de otthon az első 2-3 hétben én se akarok mást látni. Elég lesz nekünk összeszokni.

De, ha valaki nagyon fittnek érzi magát, igénye van rá és úgy látja, ez a gyereknek se válik kárára, ám tartson minden héten babazsúrt. Egyik se rossz vagy jó önmagában - a lényeg az, hogy senki se lássa kárát.

Az immunrendszer pedig nem az esetleg behozott betegségektől fog fejlődni az első hetekben, hanem az anyatejtől.

2011. nov. 30. 15:11
 17/33 anonim ***** válasza:
59%

Én próbáltam az első babámnál jófej lenni, majd megfogadtam, hogy ha lesz még egy, akkor tényleg be fogunk zárkózni.

Némelyik idióta rokon képes lett volna kivenni a kezemből, a 2 hetes picit, mert milyen aranyos... Meg feljöttek bejelentkezés nélkül a bacitelep ovis kölkeikkel. Nem volt túl jó élmény a 2 hetes babának naponta sokszor szívni az orrát, emiatt enni se tudott rendesen, begyulladt a cicim, ami fájt is nagyon, majd a baba ezek után soha többé nem lakott jól, csak tápszerrel. Ekkor eldöntöttem, hogy tőlem utálhat mindenki egész nyugodtan, a következő babám körül nem lesz sáskajárás, a rokonság azon részével meg azóta se tartjuk a kapcsolatot, hála az égnek. És azt a rengeteg fölösleges hülyeséget meg beleugatást még nem is említettem, amit össze tudtak hordani, természetesen kérdezés nélkül.

2011. nov. 30. 15:16
 18/33 anonim ***** válasza:
45%
Én nem értem mi ez a sok magába zárkózott ember. Nálunk mindig nagy volt a nyüzsi, napi szinten sokan jöttek hozzánk, családtagok, barátok ismerősök és a baba születése után sem változott ez, nem is akartam hogy változzon. Meg is őrültem volna ha nem lett volna szociális életem, személyes kontaktom más emberekkel. Így is a nap 90%-át a babával töltöttem, kifejezetten jól esett egy kis időre mással is foglalkozni, másokkal is beszélni. Igaz, nálunk a vendégeskedés nem úgy néz ki hogy körbe kell ugrálni őket, készülni a jövetelükre ezért nem járt semmi megterheléssel.
2011. nov. 30. 15:42
 19/33 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező! Szerintem az hogy nem enged be esetleg náthás időszakban a babájához másokat, még nem jelenti azt, hogy nem fejlődik az immunrendszere. Gondolom, nincs egész nap steril szobába zárva a baba. Ha ez a kívánsága, akkor szerintem azt a 6 hetet azért ki lehet bírni. Amikor az első gyerekem született, én se kívántam egyik nagyszülőt se a közelünkbe. Hármasban sokkal jobb volt. Mikor itt voltak, valamibe mindig beleszóltak, fárasztó volt, akármennyire szeretem őket. A másodiknál tudtam, hogy úgyse lehet őket lerázni...:)

Ha így akarják, hagyni kell őket, senkinek nem ártanak vele.

2011. nov. 30. 15:57
 20/33 anonim ***** válasza:
75%
Visszagondolva nekem akkor voltak zavaróak a vendégek, amikor sírt a babám, és nem tudtam, hogy mit csináljak vele. Tiszta, evett, nem fázik, nincs melege... sír. Nyilván mindenki ismeri. Na akkor aztán végképp nem hiányoznak sem a sajnálkozó tekintetek, sem az okoskodások, hogy biztos fázik stb. Olyan is volt, hogy a férjem ismerősei jöttek babanézőbe, ők a nappaliban jól elszórakoztak, én meg a hálóban kínlódtam a kicsivel.
2011. nov. 30. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!