Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szeretné bizonyos...

Miért szeretné bizonyos anyukák azt, hogy a szülés utáni pár hétben le látogassa őket senki?

Figyelt kérdés

Ti hogy csináltátok?

Mert itt olvastam egy olyan kérdést,hogy az anyuka a babáját az első hat hétben (!!!) még a nagyszülőktől is el akarta tiltani,azon néven,hogy hármasban szeretnének lenni.Nem azért,de szerintem ez nem normális :S

Azt maximálisan megértem,hogy nem kell az első héten mindenkinek odajönni,de azért a végtelenségig a babát nem kell mindentől elzárni!(Vagy akkor miért nem költözött Alaszkába ott tuti nem keresné senki).Az immunrenszere ha nem fejlődik rendesen,akkor állandóan beteg lesz.

Vélemények?

2011. nov. 11. 20:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
57%
Nekem az azért durva, hogy senki se jöjjön, még a nagyszülők se. Mondjuk mi 2-3 hetesen vittük is hozzájuk. Nálunk nem volt sáskajárás, mi nem barátkozunk sáskákkal. Barátok voltak, kb 5. héttől. Nagyszülők meg bármikor, amikor akartak, de mi is mentünk hozzájuk.
2011. nov. 30. 16:04
 22/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem erről teljesen felesleges vitatkozni, ez annyira baba-és esetfüggő! Nálunk pl hamar rendbejöttem a szülés után, a babám könnyű természetű volt (evett tíz perc alatt jóllakott, majd aludt 3 órát, tehát tök sok időm volt főzni, pihenni, barátokat fogadni), így nem bántam a vendégeket. Valahogy természetesnek éreztem, hogy már első nap mikor hazajöttünk a kórházból, megnézték, egy héttel utána már simán odaadtam a barátok kezébe-soha semmi baja, betegsége nem lett. De ha pl gondok lettek volna a szoptatással, vagy egy óráig tart nála a szopi, vagy nyűgös lett vlna, én sem örültem volna a látogatóknak. Meg is mondtam volna-ez az időszak az anyukáról és a babáról szól, ez az első szempont, nem az, hogy ki fog megsértődni stb... Szóval ezt mindenki érzi, hogy jó volt-e vagy sem, a másodiknál máshogy akarja stb. Ebben a kérdésben nincs helyes vagy helytelen válasz, csak vélemények..
2011. nov. 30. 16:08
 23/33 anonim ***** válasza:
75%

Háztartás szalad, én a császár után nehezen mozogtam, rondának és kimerültnek éreztem magam - mindenki zavart. Persze nagyszülők átjöhettek, de szerencsére nem jártak a nyakunkra. Egyéb rokonok és barátok meg jóval később csak.

Én a fertőzésektől is féltem, forgalmas helyeket is kerültük sokáig. Az immunrendszerét nem erősíti, ha elkap valamit, de komoly szövődményei lehetnek.

Nem véletlenül találták ki ezt a 6 hetet, tényleg arra való, hogy baba-mama megerősödjenek és összeszokjanak.

2011. nov. 30. 16:14
 24/33 anonim ***** válasza:
78%

Tévedés, hogy az újszülötteknek nulla az immunrendszere!

Sokkal, sokkal nagyobb védettséget élvez, mint mondjuk egy 4-5 hónapos csecsemő, hála az anyai immunanyagoknak. Ezek fokozatosan "elfogynak" kb. a baba féléves korára.

2011. nov. 30. 17:28
 25/33 anonim ***** válasza:
80%

minket kedden engedtek ki a kh-ból,anyuék szemben laknak,így ők minden nap jöttek,anyósék 300 km-re,ők szombaton jöttek,és nem éreztem tehernek őket,mondjuk lehet bennem van a hiba,de én nem is vendégként tekintettem rájuk,ők a családunk...(egyébként császáros seb,nyugtalan nehezen szopizó baba volt)

Meg igazából barátok is voltak már első héten,látni akarták a kicsit,szintén bennem lehet a hiba,de én senkit nem ugráltam körül,és senki nem maradt sokáig..

A barátok, a család a babára volt kíváncsi,nem arra,h milyen süticsodát teszek eléjük,kv meg mindig volt főzve..

Kb. 2 hét után jöttek a dédik is,aminek hálát adok,mert nagymamám,így láthatta még a dédunokáját,legalább egyszer...(500 km-re laknak és nem sokkal később sajnos meghalt..)

Szóval én a közeli családtól semmiképpen nem tiltanám az újszülöttet,meg így utólag belegondolva,volt nekem annyi "bajom",h ne húzzam fel magam azon,h jött valaki,inkább örültem nekik,és a kedvességüknek...

2011. nov. 30. 17:39
 26/33 anonim ***** válasza:
53%

Én nem zárkóztam el és a babámat se zártam el senki elől.

A 6 hetet én is túlzásnak tartom.Mi hétfői nap mentünk haza,anyukámék jöttek mindennap.Mivel császárral szültem,nehezen tudtam mozogni annyit kértem hét közbe még ne jöjjön senki.De hétvégén már jöttek a nővéremék is.Senki de csődült oda egyszerre,minden hétvégén jött valaki.Előtte megbeszéltük és kész.Nyilván aki beteg volt az nem jött.Nem mondom hogy nem féltettem a kislányomat,de aki megakarta fogni annak odaadtam.És különben is másfél hetesen már vinni kellett tanácsadásra ott is csak emberek között volt.Meg a kórházban is sok ember megfordul körülöttük(orvos,nővér,csecsemős,takarítónő).

2011. nov. 30. 17:48
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
A lepontozós akárki(k) meg remélem kiélvezkedte magát...
2011. nov. 30. 18:00
 28/33 TKI Ibolya ***** válasza:
100%
Én szeretném tudni azt is hogy a kérdező hogyan viselkedett ebben az időszakban? Egyébként Alaszkában is laknak emberek.:)
2011. nov. 30. 21:13
 29/33 anonim ***** válasza:

Szeretném megkérdezni, hogy azt a választ, hogy az újszülöttnek igenis van immunrendszere az édesanyjának köszönhetően, ami viszont "elkopik" nagyjából fél éves korára, miért pontoztátok le?

Ez tény, utána lehet nézni. Az illetőről csak annyi a véleményem, hogy kretén. De azért jó szórakozást neki!

2011. dec. 1. 12:11
 30/33 xStefix ***** válasza:
Mi az, hogy "elkopik" az immunrendszere? Úgy érted, a maternális immunitás jelentősége, amit a terhességből-szülésből hoz, lecsökken? Mert nyilván azok az anyagok és hatások, amik pre- vagy perinatálisan érik, idővel elmaradnak illetve kiváltódnak pl. az anyatejjel is. De a fenti megfogalmazás eléggé sánta és ha azt jelenti, hogy fél évesen már nincs immunrendszer, akkor helytelen is.
2011. dec. 1. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!