Miért szeretné bizonyos anyukák azt, hogy a szülés utáni pár hétben le látogassa őket senki?
Ti hogy csináltátok?
Mert itt olvastam egy olyan kérdést,hogy az anyuka a babáját az első hat hétben (!!!) még a nagyszülőktől is el akarta tiltani,azon néven,hogy hármasban szeretnének lenni.Nem azért,de szerintem ez nem normális :S
Azt maximálisan megértem,hogy nem kell az első héten mindenkinek odajönni,de azért a végtelenségig a babát nem kell mindentől elzárni!(Vagy akkor miért nem költözött Alaszkába ott tuti nem keresné senki).Az immunrenszere ha nem fejlődik rendesen,akkor állandóan beteg lesz.
Vélemények?
Háztartás szalad, én a császár után nehezen mozogtam, rondának és kimerültnek éreztem magam - mindenki zavart. Persze nagyszülők átjöhettek, de szerencsére nem jártak a nyakunkra. Egyéb rokonok és barátok meg jóval később csak.
Én a fertőzésektől is féltem, forgalmas helyeket is kerültük sokáig. Az immunrendszerét nem erősíti, ha elkap valamit, de komoly szövődményei lehetnek.
Nem véletlenül találták ki ezt a 6 hetet, tényleg arra való, hogy baba-mama megerősödjenek és összeszokjanak.
Tévedés, hogy az újszülötteknek nulla az immunrendszere!
Sokkal, sokkal nagyobb védettséget élvez, mint mondjuk egy 4-5 hónapos csecsemő, hála az anyai immunanyagoknak. Ezek fokozatosan "elfogynak" kb. a baba féléves korára.
minket kedden engedtek ki a kh-ból,anyuék szemben laknak,így ők minden nap jöttek,anyósék 300 km-re,ők szombaton jöttek,és nem éreztem tehernek őket,mondjuk lehet bennem van a hiba,de én nem is vendégként tekintettem rájuk,ők a családunk...(egyébként császáros seb,nyugtalan nehezen szopizó baba volt)
Meg igazából barátok is voltak már első héten,látni akarták a kicsit,szintén bennem lehet a hiba,de én senkit nem ugráltam körül,és senki nem maradt sokáig..
A barátok, a család a babára volt kíváncsi,nem arra,h milyen süticsodát teszek eléjük,kv meg mindig volt főzve..
Kb. 2 hét után jöttek a dédik is,aminek hálát adok,mert nagymamám,így láthatta még a dédunokáját,legalább egyszer...(500 km-re laknak és nem sokkal később sajnos meghalt..)
Szóval én a közeli családtól semmiképpen nem tiltanám az újszülöttet,meg így utólag belegondolva,volt nekem annyi "bajom",h ne húzzam fel magam azon,h jött valaki,inkább örültem nekik,és a kedvességüknek...
Én nem zárkóztam el és a babámat se zártam el senki elől.
A 6 hetet én is túlzásnak tartom.Mi hétfői nap mentünk haza,anyukámék jöttek mindennap.Mivel császárral szültem,nehezen tudtam mozogni annyit kértem hét közbe még ne jöjjön senki.De hétvégén már jöttek a nővéremék is.Senki de csődült oda egyszerre,minden hétvégén jött valaki.Előtte megbeszéltük és kész.Nyilván aki beteg volt az nem jött.Nem mondom hogy nem féltettem a kislányomat,de aki megakarta fogni annak odaadtam.És különben is másfél hetesen már vinni kellett tanácsadásra ott is csak emberek között volt.Meg a kórházban is sok ember megfordul körülöttük(orvos,nővér,csecsemős,takarítónő).
Szeretném megkérdezni, hogy azt a választ, hogy az újszülöttnek igenis van immunrendszere az édesanyjának köszönhetően, ami viszont "elkopik" nagyjából fél éves korára, miért pontoztátok le?
Ez tény, utána lehet nézni. Az illetőről csak annyi a véleményem, hogy kretén. De azért jó szórakozást neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!