Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért fürdeti valaki az 1...

Miért fürdeti valaki az 1 éven felüli gyerekét még mindig csak minden másnap?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy esetleg kicsi a baba és amikor érzékeny még nagyon a bőre, akkor csak kétnaponta fürdik, meg még nem koszol úgy, de ha már nagyobb, akkor ez is elfogadható, vagy csak lustaság, vagy egyéb?
2011. nov. 11. 18:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
48%
Megkérdezhetem, hogy azok, akik babájának száraz volt a bőre a mindennapi fürdéstől, mivel mosták?
2011. nov. 14. 13:51
 22/32 anonim ***** válasza:
66%

12.44 vagyok

Én gyógyszertári fürdetővel fürdettem,most pedig olivás szappannal fürdik...

2011. nov. 14. 13:54
 23/32 anonim ***** válasza:
66%
Az ikres vagyok,mikor száraz volt a bőrük én a gyógyszertári hydrofiles fürdetővel fürdettem őket,de 4 hós koruktól a Gabi esti fürdetőt használjuk.Sosem szerettem a gyógyszertári fürdetőt,olyan,mint a ragasztó...
2011. nov. 14. 14:10
 24/32 anonim ***** válasza:
62%

Én a lányomat (22 hós) nyáron minden nap fürdettem, most, hogy nem izzad, csak 2 naponta. Pont a napirend miatt, mivel sztem 3 naponta is elegendő lenne fürdetni, mert nem koszos.

Mivel a fenekét minden kakilás után patyolat tisztára varázsolom, felesleges. Egyébként ő a kórházban, a fürdetés után mindig rákvörös volt, mert ott nem a fürdetőkrémet használják, az ő bőre pedig csak azt bírja.

Anyatejes babaként 6 hós koráig csak 3 naponta kakilt, de akkor minden nap fürdött, mert bukós volt. Most már, mivel nem egy nyakig összekoszolt gyerek, a bőre védelmének érdekében, nem fürdetem.

A bőrnek - nemcsak a babákénak, hanem a miénknek is - nem tesz jót a túl gyakori fürdés, mert a védő savköpeny megsérül. Én amúgy minden nap zuhanyzom, mert izzadós vagyok, a bidét pedig minden nagydolog után használom. Nem igénytelenségből nem fürdetek.

Van egy 3 hónaposom is, 6 naponta kakil, így őt csak 3 naponta fürdetem, a gyógyszertári krémmel, de még így is száraz a bőre! (mindig a 3. napra jön rendbe, a fürdés után kiszárad)

2011. nov. 14. 14:20
 25/32 anonim ***** válasza:
62%

Hú, én bizony meglepődtem a válaszokon...

Lehet, szerencsések vagyunk, mert a babám (1 éves) bőre gyönyörű, fürdetjük minden nap. 1-1 kivételes alkalommal persze volt, hogy kimaradt, mert programunk volt délután / este, és nem úgy jött ki a lépés, elaludt.

Viszont ő úgy össze tudja maszatolni magát, hogy igénytelenség lenne csak úgy ágyba dugni. Szóval nálunk is a napi program része az esti fürdőkádas pancsi, évezi is nagyon.

Viszont a másik oldalnak is igazat kell adnom részben, mert mióta itthon vagyok a bébivel, nem sminekelek, nem használok arclemosókat és sokkal szebb a bőröm. Viszont mosogatok és mosok rengeteget, a kezeimet meg egyszerűen rendbe se tudom hozni, tiszta repedés és seb állandóan a tisztítószerektől...

2011. nov. 15. 17:58
 26/32 anonim ***** válasza:
64%
Senki nem gondol arra, hogy nem azért kell fürdetni a gyereket, mert megizzadt! PELENKA alatt milyen neki? Pisil, kakil! Az én sógornőm két naponta fürdeti a gyerekeit, és bizony savanyú, büdös szaguk van! Nem finom baba illat! Nem szeretem, ha ölembe ülnek, mert elfog az undor, ha pont a második nap vannak. Amúgy nagyon aranyossak, és szeretetre valók! Én a lányomat minden nap megfürdetem, és bizony ha száraz a bőre akkor veszem a fáradságot, és bekenem a neki való testápolóval.
2012. jan. 21. 19:50
 27/32 anonim ***** válasza:
48%
Kulfoldon elek, itt a heti 2 alkalom furdes a divat. A gyerekeket a legtobb baratnom szerdan es szombaton furdeti.
2012. jan. 21. 20:33
 28/32 anonim ***** válasza:
48%

Régen sem fürödtek minden nap. Mosakodtak reggel este lavórban, falun a vályúnál, de ki cipelt volna be naponta 10-15 vödör vizet, melegítette volna a tűzhelyen, amihez ugye fa is kell, és a végén persze még ki is kellett hordani, nem lehetett kihúzni a dugót.

A gyereknél meg alkalmazkodni lehet a napi állapothoz. Az enyémet jó időben naponta kell súrolni, mert egy szál gatyában túrja a homokot, de most mikor csak a ruháját koszolja, a fenekét meg pelenkázáskor úgyis lemosom a csap alatt, miért lenne tragédia kihagyni egy-egy fürdést?

2012. jan. 21. 20:44
 29/32 anonim ***** válasza:
57%
Szerinted a halálozási arány milyen volt régen? Mikor a vályúban fürödtek? Vagy a betegségi ráta?
2012. jan. 21. 20:48
 30/32 anonim ***** válasza:
69%
Mi vaaaan???????? Nekünk ez a napi szeánsz része..... Fürcsi, kajcsi, alvás! Nem is aludna el szerintem ha nincs fürdés :D Onnan veszi szerintem a lapot hogy éjszaka jön, sokat kell aludni :D Ez nem igényesség kérdése szerintem hanem lustaság! Nem ér lepontozni... :P
2012. jan. 21. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!