Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért fürdeti valaki az 1...

Miért fürdeti valaki az 1 éven felüli gyerekét még mindig csak minden másnap?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy esetleg kicsi a baba és amikor érzékeny még nagyon a bőre, akkor csak kétnaponta fürdik, meg még nem koszol úgy, de ha már nagyobb, akkor ez is elfogadható, vagy csak lustaság, vagy egyéb?
2011. nov. 11. 18:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
67%
Az én gyerekemnek atópiás dermatitisze van,mégpedig a dúrvább fajtából.Sajnos ez a bőrbetegség,hideg nyirkos időben"indul be"nagyon.Nyáron minden nap fürdetem,de amint beáll a vacak idő,akkor csak minden másnap!Így,úgy ahogy,fent tudom tartani a normális állapotot.Most 16 hónapos.
2011. nov. 14. 12:44
 12/32 anonim ***** válasza:
67%
Nekem is van egy ismerösőm akinek ekcémás a kisfia. Azt mondta nála az vált be hogy 2-3 naponta fürdeti.
2011. nov. 14. 12:50
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ekcémásoknál nem javasolt sem a hosszas, sem a mindennapos fürdés, ha nagyon kijön, mert vízre terjed. Én fiam is ekcémás, de én elképzelni nem tudom, hogy kihagyjunk egy napot, egyrészt imád fürdeni, másrészt még a haja is pépes estére. :) Hála a jó égnek ettől még kordában tudom tartani az ekcémáját.
2011. nov. 14. 13:00
 14/32 Zilcs válasza:
51%
Bármily furcsa is, csak itt nálunk Magyarországon ilyen a trend, a mindennapi fürdéssel kapcsolatban. nézzünk csak körül itt az EUban, pl Németországban ugyanúgy 2-3 naponta fürdetik a gyerekeket, mint ahogy az emberek is csak 2-3 naponta vagy heti 1X fürdenek! Ez máshol nem furcsa, csak nálunk. Én is minden nap fürdök és a kislányom is, hogy megszokja a rendszert. Ha összevissza fürdetném, bebüdülne. De ha az lenne a rendszer, hogy heti 1x fürdik, akkor a teste hozzászokna és öntisztításba kezdene. Nem is igényelné a napi fürdést. Én nem nézem le azt aki nem fürdet/ fürdik minden nap, feltéve ha nem büdös. Kinek a pap, kinek a paplan.
2011. nov. 14. 13:13
 15/32 anonim ***** válasza:
64%

én csak minden másnap fürdetem.

miért? mert nem tesz jót neki. talán magyarország az egyetlen ahol a fürdést ennyire túlzásba viszik.

most már 3-ik országban élek és sehol nem fürödnek minden nap.

aztán bele gondoltam, hogy hogyan is volt nagyanyámnál. soha nem volt büdös. minden nap lemosta magát de csak heti 1-2 alkalommal fürdött pedig szuper fürdöje volt.

a bör elvileg sokkal kevesebb fürdésre lett kitalálva és a sok fürdés és nem is beszélve a sok krém, tusfürdö stb... telejsen kiszárítja, tönlre teszi a bört. könnyebb elkapni gombásodásokat, börbetegségeket, ekcéma, alergiát stb... igazából magyarország elöljáró minden alergiában de a bör problémák is óriásiak.

én már magamat nem tudom leszoktatni, habár tegnap csak a faluban voltunk sétálni este nem fürödtem.

mikor kicsi volt hiába 2 naponta fürdettem, elkezdett kiszáradni a böre és darabos lett. akkor a doki azt mondta hogy sima bébi testápolón kívül csak ne fürdessem, ha lehet heti 1 alkalom pont elég. 4 hét múlva már gyönyörü böre volt, és szép lassan álltunk vissza a 2napi fürdésre. lustaság nem, mert így is megmossuk a kezét, arcát, lábfejét és popóját.

egyébként gyerekoromoban minden 5-ik gyerek erösen ekcémás volt legalább. hát remélem ezzel megóvom a gyerekemet és nincs is szüksége több mosdásra.

2011. nov. 14. 13:16
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudnám elképzelni, hogy ne fürödjek minden nap. Kisfiamat is fürdetem az első perctől kezdve minden nap (2,5 éves). Ha nagyon fáradt vagyok, akkor esetleg csak megmosdok, de akkor nem alszom jól. Így inkább erőt veszek magamon és gyorsan lezuhanyzom.
2011. nov. 14. 13:25
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk csak akkor van hippi (szüleim szava az alkalmanként kihagyott fürdésre) ha voltunk délután valahol, nagyon fáradt, nyűgös. Na olyankor pizesruhával áttrölöm a hajlatokat, popsit, puncit, pizsi és jóéjt.
2011. nov. 14. 13:32
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia ilyet még nem is hallottam ez nekem uj...:-))

Nekem 21 hós a lányom,de születése óta minden nap fürdik este...ha nagyon homokos volt nyáron meg kocsos akkor a du alvás előtt is pancsizott...Imád fürdeni sztem el sem aludna fürdés nélkül...

2011. nov. 14. 13:35
 19/32 anonim ***** válasza:
53%
Én sem fürdetem ikreimet,csak minden másnap.Az elején én minden nap fürdettem őket,és szárazabb volt a bőrük,anyukám mindig mondta,hogy ne fürdessük őket,csak minden másnap,mert nem tesz jót a bőrüknek a mindennapi fürdés.A régiek szerint lemossuk a bőrükről a védelmet.Mióta csak minden másnap fürdetük,gyönyörű a bőrük.És mégvalami ,én nem szoktam őket egy időben fürdetni,nem ragaszkodunk hozzá,mint sokan mások,hogy pld. este fél nyolckor van fürdetés. KÉT NAPONTA DÉLUTÁN,VAGY ESTE FÜRDETÜNK,ÉS ÍGY NINCS NYŰGÖSSÉG.uNOKATESÓM KISFIA mindig egy időben fürdik,és ha eljön az az idő,,és nem fürdetik,mert pld nálunk vannak vendégségbe elkezd ordítani.
2011. nov. 14. 13:40
 20/32 anonim ***** válasza:
66%

20 hónapos a lányom.

Nagy ritkán előfordul olyan, hogy este nem fürdik.

Ilyenkor vagy ő vagy én fáradtak vagyunk hozzá.

De lefekvés előtt lavorban akkor is megmosom a popsiját.

Szerintem nincs ebben semmi kivetnivaló.

2011. nov. 14. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!