Miért fürdeti valaki az 1 éven felüli gyerekét még mindig csak minden másnap?
én csak minden másnap fürdetem.
miért? mert nem tesz jót neki. talán magyarország az egyetlen ahol a fürdést ennyire túlzásba viszik.
most már 3-ik országban élek és sehol nem fürödnek minden nap.
aztán bele gondoltam, hogy hogyan is volt nagyanyámnál. soha nem volt büdös. minden nap lemosta magát de csak heti 1-2 alkalommal fürdött pedig szuper fürdöje volt.
a bör elvileg sokkal kevesebb fürdésre lett kitalálva és a sok fürdés és nem is beszélve a sok krém, tusfürdö stb... telejsen kiszárítja, tönlre teszi a bört. könnyebb elkapni gombásodásokat, börbetegségeket, ekcéma, alergiát stb... igazából magyarország elöljáró minden alergiában de a bör problémák is óriásiak.
én már magamat nem tudom leszoktatni, habár tegnap csak a faluban voltunk sétálni este nem fürödtem.
mikor kicsi volt hiába 2 naponta fürdettem, elkezdett kiszáradni a böre és darabos lett. akkor a doki azt mondta hogy sima bébi testápolón kívül csak ne fürdessem, ha lehet heti 1 alkalom pont elég. 4 hét múlva már gyönyörü böre volt, és szép lassan álltunk vissza a 2napi fürdésre. lustaság nem, mert így is megmossuk a kezét, arcát, lábfejét és popóját.
egyébként gyerekoromoban minden 5-ik gyerek erösen ekcémás volt legalább. hát remélem ezzel megóvom a gyerekemet és nincs is szüksége több mosdásra.
Szia ilyet még nem is hallottam ez nekem uj...:-))
Nekem 21 hós a lányom,de születése óta minden nap fürdik este...ha nagyon homokos volt nyáron meg kocsos akkor a du alvás előtt is pancsizott...Imád fürdeni sztem el sem aludna fürdés nélkül...
20 hónapos a lányom.
Nagy ritkán előfordul olyan, hogy este nem fürdik.
Ilyenkor vagy ő vagy én fáradtak vagyunk hozzá.
De lefekvés előtt lavorban akkor is megmosom a popsiját.
Szerintem nincs ebben semmi kivetnivaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!