Csak én vagyok ilyen szerencsétlen a Vigantolos cseppentővel?
Én kb 1 hete kérdeztem meg az orvosunkat, mert sokszor nekem is félre megy a csepp. :)
Neki is van diplomája, úgyhogy megbízom a válaszában. :)
Azt mondta, hogy napi 1 csepp a javasolt. Ha kimarad egy nap, akkor másnap nem kell 2 cseppet adni. Ha viszont egyik nap 2 csepp megy, akkor másnap ugyan úgy kell 1 cseppet adni.
A D-vitamin zsírban oldódik, nem távozik a szervezetből, hanem felhalmozódik. Problémát nem okoz, de nem is szükségszerű, hogy a szervezet elraktározza.
Nincsenek túladagolási problémák belőle, nem lesz baja a gyereknek, de ha lehet, akkor maradjunk a napi 1 cseppnél.
Ha szopik a baba, akkor mehet a cicire közvetlen, ha nem szopik, akkor mehet közvetlen a szájába, vagy egy kis kanál vízbe.
Na nekem ezeket mondta a dokinénink, és hiszek neki. :)
Szerintem nyugodtan hívd fel a védőnődet nyugodtan, hisz ezért van, ez a dolga, hogy válaszoljon a kérdéseidre.
Akkor ajánlom mindenki figyelmébe, különösen a védőnői főiskolát végzett válaszolónak!
(Ha nem lehet túladagolni, akkor miért írják a tájékoztatóban???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!