Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ilyen szerencsé...

Csak én vagyok ilyen szerencsétlen a Vigantolos cseppentővel?

Figyelt kérdés
Általába soha nem tudok 1 cseppet cseppenteni,mert nemjön,aztán úgy megindul,hogy 2-3 csepp lesz belőle.Utána nem adok csak 2-3 nap múlva,de jó ez így?
2011. nov. 7. 10:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én kb 1 hete kérdeztem meg az orvosunkat, mert sokszor nekem is félre megy a csepp. :)

Neki is van diplomája, úgyhogy megbízom a válaszában. :)

Azt mondta, hogy napi 1 csepp a javasolt. Ha kimarad egy nap, akkor másnap nem kell 2 cseppet adni. Ha viszont egyik nap 2 csepp megy, akkor másnap ugyan úgy kell 1 cseppet adni.

A D-vitamin zsírban oldódik, nem távozik a szervezetből, hanem felhalmozódik. Problémát nem okoz, de nem is szükségszerű, hogy a szervezet elraktározza.

Nincsenek túladagolási problémák belőle, nem lesz baja a gyereknek, de ha lehet, akkor maradjunk a napi 1 cseppnél.

Ha szopik a baba, akkor mehet a cicire közvetlen, ha nem szopik, akkor mehet közvetlen a szájába, vagy egy kis kanál vízbe.

Na nekem ezeket mondta a dokinénink, és hiszek neki. :)

Szerintem nyugodtan hívd fel a védőnődet nyugodtan, hisz ezért van, ez a dolga, hogy válaszoljon a kérdéseidre.

2011. nov. 7. 11:56
 12/16 anonim ***** válasza:
2 hónapos kislányom van, ugyan így szoktam járni, ha cseppen akkor persze egyszerre 2-3, ha nyitva a szája nem jön semmi mire megindul addigra becsukja a drága hiába próbálom nyitva tartani a kezemmel. Én megmondom őszintén mikor hogy sikerül. Van hogy sikerül egy csepp, van hogy 2-3 is belekerül, van hogy kiskanálba pici tejcsi és abba egy csepp vigantol és úgy adom, van hogy beadom de utána pont büfizik a drága és akkor honnan tudjam hogy az is kijött e a tejcsivel együtt?! Nem veszem véresen komolyan, adjad neki minden nap ahogy sikerül. Akkor lenne gond ha napokig-hetekig nem kapná, vagy minden nap többet adnál. Én nem kérdeztem se dokit se védőnőt mert minden le van írva a tájékoztatón.
2011. nov. 7. 11:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát a mi drágalátos védőnőnkról csak annyit,hogy én már el is felejtettem,hogy a világon van.Ikreim 21 hósak,és 14 hósak voltak,mikor más lett a védőnőnk,mert körzetet váltottak.Még akkoriba felhívott egyszer reggel,hogy jönne hozzánk egy óra múlva,én meg mondtam neki,hogy nekünk mennünk kell tornára.Azóta sem jelentkezett.A15 hós oltáson találkoztunk egyszer.A 18 hós oltásra,ami ugye megintcsak tanácsadással egybe van,nem is hívott minket.Úgyhogy én hívtam fel az orvosunkat,egy hónap múlva,hogy a lányok nem kapják meg az oltást?Az orvos meg csodálkozott,hogy nektek nem szólt a védőnő?Hát ennyit a védőnőnkről,nem is érdekell.
2011. nov. 7. 12:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Én manóm 3hónapos. Elősnek napi 1 csepp kellett neki, aztán elmentünk kötelező vizsgálatra ott a nő azt mondta, hogy egyik nap 1 másik nap2 csepp. Rá 1 hét múlva mentem az orvosunkhoz, mondtam neki mi volt és azt mondta,hogy 3 hónapos koráig napi 2 csepp. Holnap megint megyek hozzá, hogy most mennyit adjak neki. Sztem napi 1et mond majd amit kanállal adok neki,mert Levike nagyon pró és elkapja a kezemet és belerántja a szájába,ugyhogy nem csepegtetek bele a szájába xd
2011. nov. 7. 12:23
 15/16 anonim ***** válasza:
A D vitamin zsírban oldódó vitamin(ezért nem adom a tápszerbe, vízbe stb.hanem a többi legalul-), nem baj ha két csepp megy le egy nap(de csak véletlenül) a másik nap ugyanúgy kell neki azt az egy cseppet adni...a CUMIRA szoktam cseppenteni és miután beadtam a szájába picit otthagyom az újjam a cumin várok egy kicsit...közben mutogatom a d vitaminos üveget stb...:).Ja és nincs diplomám:DDD.
2011. nov. 7. 12:37
 16/16 anonim ***** válasza:

Akkor ajánlom mindenki figyelmébe, különösen a védőnői főiskolát végzett válaszolónak!

(Ha nem lehet túladagolni, akkor miért írják a tájékoztatóban???)

[link]

2011. nov. 7. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!