Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar zöldséget enni...

Miért nem akar zöldséget enni a 6,5 hónapos lányom? Miért válogat ennyire?

Figyelt kérdés

Az almát megeszi hússal és keksszel is, a körtét, sütőtököt szintén és a barackot is.

Próbáltam neki krumplit, főzőtököt, paradicsomot adni, de csak ordít, öklendezik és köpköd. Tegnap próbáltam a banános tejpépet, de azt sem eszi meg. Nem hajlandó becsukni sem a száját, amíg ki nem folyik belőle minden. A főzőtök mellé raktam körtét, de úgy sem kellett neki. Mit csinálok rosszul?

2011. nov. 6. 12:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt a táblázatot kaptam. Miért van az, hogy minden védőnő és orvos mást mond? A pici 10 napig kórházban volt, mert 1 hónappal hamarabb született. Onnan úgy engedték haza, hogy éjjel nappal 3 óránként tegyem tisztába és etessem meg. Ennek az lett az eredménye, hogy 3 hónapig éjjel nem aludtunk szinte semmit. A gyerekorvos azt mondta, hogy éjjel hagyhatom aludni, de nappal etessem sűrűn. A védőnő nemrég mondta, hogy nem hízik annyit, amennyit a papír szerint kellene neki (nem sovány egyáltalán)ezért etessem hússal, meg adjak neki kekszet és krumplit a gyümölcsbe keverve, mert abban van kalória és majd hízni fog tőle. A nagymamám szerint 3 hónaposan már mindent kellene neki adni, még kakaót is, mert az egészséges :D anyukám szerint én ennyi idősen már bablevest is ettem.

Tegnap egy szakképzett csecsemőápoló is mondta, hogy csak 1-2 féle ételt adjak neki, hogy megszokja.

Szóval úgy döntöttem, inkább ezen az oldalon kérek tanácsot. Úgy látom mindenki azt mondja, hogy nem szabad erőltetni neki semmit. Azért ez a táblázat, amit kaptam kicsit furcsa nem?

2011. nov. 7. 12:07
 12/13 anonim ***** válasza:

jobbnál jobb döntéseket hozol már bocs.

Kire hallgatsz a szomszédnénire, a barátnőre, védőnőre, dokira vagy a gyerekedre?

Dietetikus vagyok 2 kisfiam van.

Igaza van a csecsemőápolónak mindent fokozatosan a www.babafalva.hu oldalon sok hasznos infót találsz.

légy magabiztosabb.. jól csinálod:)

2011. nov. 8. 11:46
 13/13 krisztivan ***** válasza:
56%
Egyik tegnapelőtti válaszoló vagyok.Elfelejtettem írni,hogy nálunk a pici sózás és fűszerezés oldotta meg a zöldségeknek a megszeretését.Amikor a mi levesünkből adtam neki zöldséget az mindig elfogyott,ha neki főztem(só és fűszer nélkül)akkor nem kellett.Aztán mondta a védőnőm is hogy ha nekem sem ízlik akkor miért akarom belerőltetni.Szóval egy egészen picikét lehetne fűszerezni neki is,hátha jobban izlik.
2011. nov. 8. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!