Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlreagálom vagy anyu tényleg...

Túlreagálom vagy anyu tényleg elrontja a gyerekem?

Figyelt kérdés

Van egy 5 hós kisfiam és egy 2 éves kislányom. A kislányom nagyon hisztis,akaratos. Tegnap eljött anyu hozzánk segíteni nekem, de sajnos én ezt nem érzem már segítségnek...Ahogy beléphozzánk a lányom meghülyül, dobál szét mindent, rendetlenkedik....még a szokottnál is jobban hisztizik...Amikor hisztizik én erőteljesen rá szoktam szólni, nem hagyom hogy butaságokat csináljon(ha semmi nem segít akkor megy az ágyába pár percre )anyu is rá szól de könyörgő hangnembe hogy-kicsi csillagom ne csináld ezt meg azt....persze a gyerek érzi is ezt és ki is használja....

Aztán kimentünk a játszótérre és közben bekakált, úgy hogy mivel közel lakunk úgy döntöttünk haza visszük tisztába tenni és utána vissza jövünk még mert nagyon jó idő volt...

A lányom szokás szerint anyuval cipelteti magát haza a játszóról, pedig amúgy a játszón még simán elszaladgálna...de ugye anyu enged neki és cipeli...

Tegnap viszont mondtamneki hogy ha haza cipeli akkor én nem jövök már le vele játszani, mert ha arra fáradt hogy a lábán jöjjön akkor gondolom már játszani is fáradt lesz..(persze nem fáradt a gyerek csak megszokta hogy majd a mama haza cipel...minek is jöjjek??)....

Persze anyu csak cipelte kérésem ellenére...aztán persze még le is jött vele játszani...

A gyerek meg rám néz csúnyán, meg mindíg anyuhoz menekül ha vmi rosszat csinál hisz tudja mama úgy is megvédi...

tudja hogy nála akár mit meg lehet tenni, mama úgy is max mosolyogva megdorgál picit aztán semmi bünti nem lesz...

Annyira el vagyok fáradva a két gyerek mellet, tök mély ponton vagyok és úgyérzem anyura egyáltalánnem számíthatok..eznem segítség amit csinál inkább ellenünk fordítja a gyereket...

Volt hogy nála hagytuk 1-1 napra a lányom, mikor haza jött több napba telt hogy újra vissza rázódjon a megszokott rendbe...

Komolyan kezd elegem lenni ebből az egészből, hogy nem hogy segítene de inkább csak megnehezíti a dolgomat....

Igazam van vagy a fáradság, kimerültség miatt nincs is ennek jelentősége?

2011. nov. 5. 07:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát én keményet írok, sokan le fognak pontozni érte.

Én szépen fogtam a nagyszülőket és leültem velük beszélni. Felállítottam a szabályokat, hogy mit tehet és mit nem a gyerek. Nem kell neki könyörögni, stb, és igenis van büntetés, ha már ész nélkül van.

Amennyiben nem tartják be az általam felállított játékszabályokat abban az esetben mondjanak szépen búcsút az unokának, csak piros betűs ünnepeken láthatják.

Mert nekem sem energiám, sem türelmem ahhoz, hogy állandóan visszarázzam a napirendbe és küszködjek a szorulással ha teleetetik csokival stb stb. Égjek mint a rongy, ha a földre dobja magát annyira hisztizik "mert bezzeg papa megengedi/megveszi/stb"

Apukám 3 hétig dúlt-fúlt, hogy milyen szemét vagyok a lánya létére, aztán rájött, hogy azért az egyszem unoka fontosabb annál, mint hogy az anyuka tekintélyét állandóan a porba rombolja és egy elkényeztetett hisztis kis pit.sát "neveljen" a lányomból.

Most már akár egy egész hétre is elmehet a kicsi(bölcsi van így csak hétvégén) a mamához papához ugyanazok a szabályok, mint itthon. A gyerek kiegyensúlyozott, és bár hiszti még van, hisz abban a korban van, de láthatóan sokkal jobban érzi magát mindenki.

2011. nov. 5. 10:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Igazad van, jó lenne anyukáddal megbeszélni, hogy próbálja ő is betartatni azokat a szabályokat (legalább a fontosabbakat), amiket te megkövetelsz a gyerektől. De teljesen úgysem lehet, hiszen a nagymama az nagymama, a mamák engedékenyebbek, ez teljesen másféle érzelmi kapocs, mint az anyukával, ösztönös dolog, nem tudsz rajta változtatni. Ettől a gyerek nem fog téged megutálni, mert hamarosan megtanulja, hogy amit a mamánál lehet, azt otthon nem, viszont van olyan dolog, amihez meg a mama nem ért, és csak anyával jó. Én így voltam anno a nagyszüleimmel és az édesanyámmal.

Persze igazad van alapvetően, de a fáradtság, kimerültség indokolatlanul is intoleránssá teszi az embert, és felnagyítja a problémákat. Nincs olyan nagy baj ezzel a helyzettel szerintem, és próbálj örülni, hogy van segítséged, számíthatsz anyudra. Az én anyukám még csak meg sem nézte a 10 hónapos fiamat, eddig nem is látta...

2011. nov. 5. 16:09
 13/13 anonim ***** válasza:

10 :53-as abszolút igazad van. Egy gyereknek állandóságra van szüksége szerintem is. Főleg egy annyi idős gyereknek aki nem tud különbséget tenni még jó és rossz között. Totálisan megkeveri őket az, hogy egyszer szabad, másszor meg nem.

A Viasaton volt régebben egy olyan sorozat, amiben a dadusok segítenek megnevelni a problémás gyerekeket. A dadus megtiltotta a szülőknek, hogy különböző véleményen legyenek , (egyik engedte, a másik nem).

2011. nov. 5. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!