Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik ilyen keveset a...

Miért eszik ilyen keveset a babám?

Figyelt kérdés
Kislányom 4,5 hónapos, most 6600 gramm, és napi 650-700 ml-t eszik, de a súlya szerint már majdnem 1000-et kellene ennie. Nem kevés ez?
2009. máj. 6. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:
anyatejes, vgy tápis? Ne aggódj rajta, jó súlyban van szerintem, nem gond, ha ő nem eszik a papírforma szerinti adagot. amig gyarapszik a súlya, addig nem gond!
2009. máj. 6. 20:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem, hogy tápszeres. 1 hete kezdtük el a tejpépet, 90 ml-t bevág belőle, de akkor már nem kell neki tápi. Jobban laktat a pép?
2009. máj. 6. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:

igen, jobban telíti a tejpép, mint a tápszer. amúgy tápszerből szerintem jó ez a mennyiség, ne aggódj! neki ennyi a tápanyagigénye. az én fiam sem ette meg az "előírt" mennyiségeket ekkora korában.

Egyszercsak rájöttem, hogy egyszerűen megúnja az evést, mert túl fárasztó volt neki. Vettem eggyel nagyobb lyukú cumisüveget, és abból már megette a teljes adagjait :-) esetleg próbáld ki, hátha nálatok is bejön a dolog

2009. máj. 6. 20:38
 4/6 anonim ***** válasza:
azt elfelejtettem írni, hogy ha nem eszik olyan sokat, inkább ne erőltesd neki a pépet, mert az eltelíti, és még annyira sem fog megéhezni. max este lefekvéskor add neki, hogy átaludja az éjszakát. igazából nálunk ez sosem jött be, de sok szülőnél igen:-)
2009. máj. 6. 20:39
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Aranyos vagy! Az éjszakát így is átalussza, este 8-tól, reggel 7-ig, úgyhogy este inkább már nem bajlódom a tejpéppel.
2009. máj. 6. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Az enyém még sokkal nagyobb korában sem evett ennél többet (előbb anyatejből, majd tápszerből), gyönyörű nagylány már (3 éves). A kicsi iker fiaim meg már 2 hónaposan ennél többet ettek fejenként :-)

Ne aggódj, ha nem kér többet, akkor ő ilyen kis étkű. Most még. (Nagylányom azóta mindent megeszik, ami ehető és a keze ügyébe kerül, de vékony mint a nádszál, mert örökmozgó.)

Úgyhogy a válasz: nem, nem kevés!

2009. máj. 7. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!