Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Származhat abból baja a...

Származhat abból baja a babának, ha túl korán elhagyja a tápszert?

Figyelt kérdés

Eszik tejterméket, joghurtot, túrót, sajtot. Vacsorára tejpépet.

Lehet ebből gond, vagy mindegy, milyen formában van meg a tej alapú étkezése?

2011. nov. 2. 16:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a kisbabád ösztönösen tudja, hogy mi jó neki, és a tápszer egy szükséges rossz. És még mielőtt megdobálnának itt kővel egyesek, bizony utána lehet nézni, hogy mit is tesznek a legjobb minőségű tápszerekbe is...Nestlé, Milupa..és még sorolhatnám. Én soha nem vettem és nem is vennék ezután sem. Egy 8 hónapos baba már nem csecsemő, lazán készíthetsz neki te magad ételt! Én ezt tettem és teszem ma is!
2011. nov. 2. 19:28
 12/17 anonim ***** válasza:

120 miért lenne kevés? jó a tejpép de azért tejpép és fürcsi után add oda a tápit. szerintem erőltetni kell kicsit, na nem a torkán ledugni de napi 2x-3x megkínálni vele, minden baba csinál ilyet, szopi-sztrájknak hívják, enyém 1,5 évesen csinálta, 2 hétig tartott. van aki 3 hetesen és van aki 8 hónaposan.

hosszútávon nehéz napi fél liter joghurtot meg túrót megetetni vele, 2-3 hónap és a tejpépet az állaga miatt nem fogja elfogadni. szóval szerintem próbálkozz

2011. nov. 2. 20:32
 13/17 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy este már nem fogadja el a tejpép után. Pláne, hogy fürdés előtt lehetetlen megetetni, utána is csak fél-1 órával hajlandó enni.

Reggel meg tényleg nem kell már neki. Azt a 120 ml-t akkor itta (kb. 1 hónapja), amikor még elfogadta.

De a tápszeres tejbegrízt ki fogom próbálni, az jó ötlet. :)

Amúgy nap közben sokat iszik, a délelőtti alvás előtt simán megiszik 50-100 ml tet. Próbáltam ott is tápszert adni, de nem kellett. Még a folyékony tejpép se. Szóval ivásra marad a tea.

2011. nov. 2. 21:04
 14/17 anonim ***** válasza:
A banánosat próbáltad?Igaz én 1 éves korától adtam tehéntejet a kislányomnak,de ha ennyire nem fogadta volna el a tápszert akkor megpróbáltam volna előbb.
2011. nov. 2. 21:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Majd szeretném előbb megpróbálni a tejet (pláne, hogy a tejtermékeket ennyire szereti), de még pici hozzá. Szerintem azért 10 hónapos koráig várok vele.
2011. nov. 3. 07:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Az én fiam 7 hónapos kora óta nem kapja a tápszert. Vagy 5 félét próbáltunk, egyik sem kellett, megunta, kész! Mi is tejberizspépet adtunk helyette, ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak annyi, hogy ízesebb és kanalas, ennyi! Most 13 hónapos, most kezdte el 1 hónapja kapni a tehéntejet. És nem történt tragédia, hogy nem kapott tápszert. Egészséges, fejlett, közel 11 kg volt 1 hónapja.
2011. nov. 3. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:

19.28-as: "Egy 8 hónapos baba már nem csecsemő".???

Fejlődési szakaszok:

0-6 hetes korig: újszülöttkor

6 héttől 12 hónapos korig: csecsemőkor

1-3 éves korig: kisdedkor

3 év után jön a kisgyermekkor.

Azért hülyeségeket nem kellene írni...

Bocs az offért!

Kérdezőnek: Ne félj, nagy baj nem történik, ha kapja a tejtermékeket, és a tejpépet is! 1 éves kora után pedig jöhet a tej, de azt sem kell napra pontosan betartani!

2011. nov. 3. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!