Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért gondolják azt az emberek...

Miért gondolják azt az emberek, hogy a szülők csak "villogni" akarnak azzal, ha a gyermeküknek drágább, vagy márkás ruhát vásárolnak?

Figyelt kérdés
2011. okt. 30. 12:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
12:31- es! Örülök, hogy te megengedheted magadnak, hogy lemond a nyaralásról.Mi is megfogadtuk, hogy mindent megadunk neki amit tudunk. Persze, a fizetéshez képest. Nem tudom, ti mennyit kerestek, nincs is közöm hozzá. De sajnos nincs mindenki ilyen helyzetben. Amúgy nekem is vannak olyan cuccaim, amik párszáz forintért újak, és van egy csomó márkás (pl. adidas, nike, stb.)Sajnos sok család nézi hónap végén, hogy mire fog kerülni. És itt nem a 5-10 ezres babaruhára gondolok.
2011. okt. 30. 13:12
 12/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2011. okt. 30. 13:23
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én megvehetném a márkás ruhát, mert telne rá, de teljesen feleslegesnek tartom. Nem Pesten lakok, hogy besétálok valamelyik bevásárlóközpontba, és bevásárolok. Én élvezem, hogy a turiban tizedáron veszek újszerű cuccot a gyerekeknek. Annak meg aki azt írta hogy ő nem ad használt ruhát a gyerekre, mert ő úgy vállalta hogy mindent megad neki, üzenem hogy az nem itt kezdődik. A gyereket nem izgatja hogy új, és márkás ruha van-e rajta, vagy használt. Én sem veszek fakult bolyhos, agyonhasznált ruhát, de 99%-ban használtba járnak. ennek ellenére nem egyszer megdícsérték még ismeretlenek is, hogy milyen különleges ruháik vannak. Én arra vagyok büszke, hogy mindezt kb 15-20e Ft-ból megoldom egy szezonban, és rengeteg ruha van ebből. Az meg hogy nem mentetek nyaralni, inkább hülyeség, mert az élmények sokkal többet érnek mint a márkás ruha, dehát kinek mi a afontos..
2011. okt. 30. 13:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiamnak van egy csomó márkás ruhája...tök olcsón, turiba vettük:)))
2011. okt. 30. 13:50
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Az mindegy szerintem, hogy mit gondolnak. Konkrétan volt tapasztalatod, amikor valaki beszólt emiatt?

Engem nem érdekel, hogy más gyerekek miben járnak. Ami a saját gyerekemet illeti, nálunk az a szempont, hogy neki kényelmes legyen. Ha ehhez márkásabb ruha kell, akkor azt vesszük meg. De általában mi teljesen elégedettek vagyunk a tesco-s ruhákkal.

2011. okt. 30. 14:14
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen, konkrétan beszóltak nekünk a hátunk mögött.

Mi is sok mindent vásárolunk turkálóból, de van néhány ujonnan vásárolt "márkás" dolga - cipő, kabát- a fiúnknak.

Egyébként ezeket a ruhákat sokszor kuponnal, vagy akciók alkalmával vásároljuk.

2011. okt. 30. 14:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szoktunk venni a gyerkőcnek márkás ruhát illetve cipőt. Cseppet sem érdekel, hogy éppen elszakad vagy lekopik, ha abban játszik. Ha már fizettünk érte, legalább legyen kihasználva. Tavasszal kapott egy nike cipőt, de most ősszel már újat kellett neki venni, mert 2 számot nőtt a lába. Szép állapotban maradt meg a tavaszi cipő, de eszembe nem jutott volna, hogy eladjam, inkább tovább adtam egy ismerős kismamának, és mondtam neki, hogy használják nyugodtan, mert én sajnálom, hogy nem tudtuk rendesen kistrapálni. De van egy csomó márkás rucink turkálóból is, és a többiekhez hasonlóan, az én gyerekemet is sokszor megcsodálják, hogy milyen csini. Épp tegnapelőtt hozott a sógornőm a turiból egy olyan téli kabátot a lányomnak, hogy mondtam is neki, hogy ha ezt előbb tudom, nem veszünk a gyereknek újat 5ezerért a tescoban. Szóval engem nem zavar, ha más gyerkőcön márkás ruhát látok, az már sokkal inkább idegesít, amikor nekem mondják, hogy hát mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen drága ruhát vegyünk neki, és a saját szememmel látom, hogy igen is más haszontalan dolgokon nem spórolnak, hanem pont a gyereken...
2011. okt. 30. 14:38
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Teljesen egyetértek veled!

2011. okt. 30. 14:40
 19/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy az pedig szintén nem zavar, ha más gyerkőc "használtasabb" ruhát hord, épp ezért adom oda én is szívesen a mi ruháinkat pl. többgyerekes szülőknek. Írtam, az idegesít, ha a gyereken spórolnak és nyafognak. Írok erre egy konkrét példát (talán már hasonló kérdésre leírtam korábban is): nyáron vettünk egy szandált a lányomnak, 6300 Ft volt (még csak nem is horribilis összeg), erre a szomszédasszony: hát igen, mi sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak... Nekik is szintén egy gyerkőc van, és minden egyes nap kocsiba ült, és elment a rokonokhoz, mint akinek muszáj, de higgyétek el, nem volt olyan nap, hogy itthon maradt volna. Reggel el, este haza... Na most akkor kérdem én, mit engedhetnek meg ilyen benzinár mellett... Én inkább spórolok magamon, de a gyerekemnek megadom, amit tudok, persze ésszerű korlátok között...
2011. okt. 30. 14:57
 20/24 anonim ***** válasza:
nem olvasam el mindet de vki írta hogy lehet hogy a márkás ruha turiból van.No igen...láttam hogy az én fiamat is mindig lyan irigykedve dicsérték baba tornán meg játszón hogy milyen csinos meg hogy nem féltem-e a márkás ruhát a játszón.Én meg miért félteém mikor pár száz forntért vettem neki a turiba:)))Aztán jöna csodálkozás hoyg ár százért ő meg a kínaiba a legszarabb anyagú ruhát 1500-2000ft vette meg.nem 1-2 embernek mondtam már meg hogy hovajárunk "vásárolni"és pont tegnap találkoztam ketővel a játszón akinek szintén kisfia van mint nekem is márkás ruhában játszottak.:))Aki meg megteheti is lehet hogy ugyan úgy turiból öltözteti,mert mondjuk erre én vayk a példa.nem élünk gazdagon de nem is szegényen.eleinte én is mindent újjanon vettem a Brendonba meg a H&M-be.Aztán mikor anyósommal mentünk a városba és megakadt a szemünk a turin betértünk.No akkor azt mondtam hogy innen két szatyorral megyek ki tiszta jó minőségű ruhával mint az üzletből fél szatyprral ugyanennyi pénzért.És ne is szégyenlem hoy turis ruháink is vannak.Sőt szinte már csak azok vannak mert ez nálam program lett hogy hetente vásárlónapo tartok.
2011. okt. 30. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!