Ad valaki marslakócskák szirupot gyermekének?
ez szerintem hülyeség. Mácsak azért sem mert pl ha a baba szopizik akkor ugye pl. adunk neki K vitamint is. Hiszen köztudott hogy egy év után a tej már nem annyira tápláló és mi magunk sem eszünk úgy hogy minden vitamint bevigyünk. A lányom is tápszeres, de ilyet se a dokink, sem a gyógyszerész nem mondott!!!
nézd, itt sem írják hoyg nem kellene adni:
Tisztelt Doktornő!
Kisfiam 15 hónapos, az elmúlt hetekben alig akar enni. Az étkezésekhez örömmel ül oda, de végül mégis alig vagy egyáltalán nem eszik az ételekből. Jelenleg szinte egyszerre jön 4 fogacskája, eddig ezzel magyarázta a védőnőnk, hogy nem eszik a gyerek. Viszont úgy vettem észre, hogy a körmei könnyen letöredeznek, melynél attól tartok, hogy vitamin hiánya van. Kérdésem az lenne, hogy szabad-e a Marslakócskák multivitamin szirupot adni a kisfiamnak, így pótolva azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, melyeket éz ételekkel, gyümölcsökkel venne magához.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Sz. Hajnalka
Gyermekorvos válaszol:
Kedves Hajnalka!
A hetekig tartó étvágytalanságnak keresni kell az okát. A fogzás mellett csak átmeneti étvágycsökkenés fordulhat elő. Ha a korának megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin pótlás mellett sem észlel változást, vizsgáltassa meg gyermekét háziorvosával.
Tisztelettel: dr. Kátai Ibolya
úgyhogy nyugodtan adhatod szerintem. a dobozon sincsen ilyen kikötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!