Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ad valaki marslakócskák...

Ad valaki marslakócskák szirupot gyermekének?

Figyelt kérdés
15hónapos a fiam,és szeretnék neki elkezdeni adni valami vitamint-immunerősitőt,mert nagyon sokszor beteg sajnos,és rengeteg antibiotikumot kap sajnos,aminek értelmét nem látom,mert felesleges legtöbbször,de ez más téma....szóval ad esetleg valaki ezt a gyerekének?Jókat hallottam erről.Vagy tudtok valami mást,ami jó lenne,és szirup?És meddig szokták ezeket adni,tél végéig naponta?
2011. okt. 29. 21:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
tegnap akartam venni a fiamnak,de nem volt a gyógszertárba,de azt mondta a hölgy,hogy nem szabad adnom neki ha szopizik vagy iszik még tápszert,mert ezt is túl lehet adagolni,meg mivel zsiros a tej,tápszerben is vannak olyan dolgok mint a vitaminban...stb.Én csak néztem nagyokat.Ez most komoly?Tehát magyarul addig még egy gyerek szopizik vagy tejet/tápszert kap, 3éves koráig mindenképp(de tejet/kakaót szerintem azután is) nem szedhet mellé vitamint??Hallottatok erről?
2011. okt. 31. 09:46
 12/13 anonim ***** válasza:

ez szerintem hülyeség. Mácsak azért sem mert pl ha a baba szopizik akkor ugye pl. adunk neki K vitamint is. Hiszen köztudott hogy egy év után a tej már nem annyira tápláló és mi magunk sem eszünk úgy hogy minden vitamint bevigyünk. A lányom is tápszeres, de ilyet se a dokink, sem a gyógyszerész nem mondott!!!

nézd, itt sem írják hoyg nem kellene adni:

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam 15 hónapos, az elmúlt hetekben alig akar enni. Az étkezésekhez örömmel ül oda, de végül mégis alig vagy egyáltalán nem eszik az ételekből. Jelenleg szinte egyszerre jön 4 fogacskája, eddig ezzel magyarázta a védőnőnk, hogy nem eszik a gyerek. Viszont úgy vettem észre, hogy a körmei könnyen letöredeznek, melynél attól tartok, hogy vitamin hiánya van. Kérdésem az lenne, hogy szabad-e a Marslakócskák multivitamin szirupot adni a kisfiamnak, így pótolva azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, melyeket éz ételekkel, gyümölcsökkel venne magához.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Sz. Hajnalka

Gyermekorvos válaszol:

Kedves Hajnalka!

A hetekig tartó étvágytalanságnak keresni kell az okát. A fogzás mellett csak átmeneti étvágycsökkenés fordulhat elő. Ha a korának megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin pótlás mellett sem észlel változást, vizsgáltassa meg gyermekét háziorvosával.

Tisztelettel: dr. Kátai Ibolya

úgyhogy nyugodtan adhatod szerintem. a dobozon sincsen ilyen kikötés.

2011. okt. 31. 10:26
 13/13 A kérdező kommentje:
köszi!Szerintem is hülyeség,sose hallottam még erről,csak kiváncsi voltam hogy másnak is vol-e már szerencséje ilyen nagytudású "gyógyszerészhez"...:)...a doki is javasolja mindig a vitamint,mondtam is a hölgynek,de úgy nézett rám,mintha nem is tudom mit akarnék a gyereknek venni...na mindegy,ma vettem neki, a dm-be is volt.
2011. okt. 31. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!