Miért kell pár napos babának már egyből cumit adni?
Megértem, hogy több gyermekes anya cumit ad az újszülöttnek. De nem értem meg, hogy első babások, miért adnak cumit pár napos babának.
Én nem szoptattam egész nap, de ha kellett akár egy órán keresztül is, ha kellett hordoztam.
Én nem tartom helyesnek, hogy pár napos babának akinek még nagy szüksége van az anyja közelségére egy póteszközzel bedugják a száját és így csendesítsék el.
Nem akartam provokálni senkit, de felháborít, hogy egyesek cumit adnak, aztán meg csodálkoznak, ha a babájuk nem szopizik rendesen, ugyanis a cumi a szopóreflexet kielégíti, így már fáradt lesz a szopizáshoz, majd jön a jaj kevesebb lett a tejem, majd jaj nem akar szopizni, majd három hónaposan azt mondja az anyuka, hogy hát az én gyerekem nem akart szopizni, pedig de jó lett volna ... stb....
Nem kell, ha egyébként nyugodt, nem sír sokat. De ez ritkaság. Mi 3 hetes koráig bírtuk cumi nélkül, aztán jöttek a véget nem érő esti sírások, amit a cumi egyből megoldott.
Ha nincs cumi, egy idő után lesz másik kellék: ujjacska, rongyika, plüssállat stb. Szerintem nem nagyon van olyan baba, akinek nem kell semmi, hogy megnyugtassa magát.
mind a két gyerekem szinte az elejétől fogav cumizott.
A nagy 21 hónapig ciczettm akicsi 2,5 éves és még ciczik.
lehet, hogy valakinek jó, az ha egész naop amellén van a gyereke, de nekem más dolgom is volt.
előző
a hordozás amásik, amit hülyeségnek tartok
Nem tudom, hogy miből gondoltad, hogy aki cumit ad a gyerekének, az nem tartja kézben, nem ringatja, nem hordoza. A cumi nem zárja ki a fentieket, gyakoratból tudom, hogy egyáltaán nem . :)
Inkább a rezgő, éneklő babahintakra, bébikompokra és az anya hangját felvételrő lejátszó bébiörzőkre haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!